Sunday, April 13, 2014

Kalau Nak Tubuh Blue Wave Pun Janganlah Canang Seluruh Negara


Pengerusi Biro Publisiti dan Penerangan Barisan Nasional (BN) Datuk Ahmad Maslan pada Ahad mencadangkan penubuhan tentera siber parti untuk menjawab fitnah pasukan siber pembangkang Red Bean Army (RBA).

Beliau yang tertarik dengan penggunaan nama 'Blue Wave Army' menambah, kewujudan tentera siber parti juga dapat memberikan penjelasan yang sahih kepada masyarakat dalam isu yang sering diputarbelitkan pembangkang seperti isu Cukai Barang dan Perkhidmatan (CBP).

"Paling utama, kita tidak akan ikut cara mereka (RBA). Kita tidak akan memfitnah dan hanya akan cerita kebenaran serta perkara yang perlu diberikan penjelasan kepada rakyat.

"Tetapi kalau mereka serang kita, kita kena jawab. Kita jangan biarkan mereka serang kita begitu sahaja," katanya Ahmad yang juga Timbalan Menteri Kewangan 


Memang setuju sangat ditubuhkan Blue Wave sebagai alternatif kepada cybertrooper BN tetapi janganlah pula dicanangkan dan didedahkan seluruh negara.
Salah seorang RBA buat komen di Malaysiakini

Sepatutnya tentera siber ini dilaksanakan secara senyap kerana jika musuh iaitu RBA tahu mereka akan menggunakan kelemahan yang ada pada tentera siber ini sebagai senjata.

Mana ada dalam dunia nak serang musuh bagitau pada musuh dulu

7 comments:

  1. Tu la beza BN dgn DAP. Belum buat. Apa dah canang satu dunia. Kerja x tau lg mcamana. Last.. Senyap gitu ja... rBA dah menghasut sampai ke benua afrika....adoiiiii

    ReplyDelete
  2. Bengong.........

    ReplyDelete
  3. Ha ha ha... Lawak, lawak... Nak buat kerja baik tapi tak tau cerita. Nak kena rekrut samseng pulak nak tolong perjelaskan. Kaki tangan lutut dan siku kerajaan tak tau buat kerja ke? Kerajaan tak mampu nak lawan dakyah pengganas ke?

    Siapa pula yang nak direkrut jadi tentera siber UMNO ni? Yang dok ada pun hidup segan mati tak mau. Tak berkesan dalam PRU yang lepas. Dan tak nampak membantu pun ketika tragedi MH370 ketika ini.

    Hisham sampai nak telanjang dok pulun buat kerja tapi tak ada siapa pun nak tolong support dari belakang. Tak mampu dia nak cover all base sorang diri. Bila satu2 isu takdijelaskan dengan jelas dan terang maka keraguan akan timbul. Bila semakin banyak isu menjadi kelabu, makan ragu dan sangsi menjadi semakin kuat, dan akhirnya Malaysian Authority yang mengendalikan tragedi ini dilabelkan sebagai tidak berkeupayaan, tidak cekap, lembab, tidak telus. Yang buat tuduhan tu bukan saja pembangkang yang bangang tetapi juga masyarakat luar.

    Apa yang UMNO buat? Apa yang rakan kabinet Hisham buat? Nampaknya masih cetek lagi pak menteri kita. Hanya mau jaga periuk nasi masing2 saja, hanya pandai cari publisiti murah saja sementara tahi ayam masih hangat. Lepas itu lantaklah apa nak jadi, hinggalah timbul musim pemilihan.

    Blue Wave Army ni pun aku nampak akan ke arah itu juga, seperti tentera maya UMNO di musim mengundi. Hebat berkempen ketika tahap pelancaran saja, tindakan tidak berkesan langsung. Ini penyakit 'premature ejaculation' yang dihidapi UMNO (dan juga kerajaan Malaysia) yang perlu diubati segera.

    ReplyDelete
  4. Publisiti... Ada KPI tu!

    ReplyDelete
  5. OI sikalamBANGSAT lu punya ekoq ni ni PENJILAT BANGKAI DAPBABI aahh??

    Jijik mulut lu yg. memang mcm. BANGKAI penuh ulat - lu manyak lahap..pp dan jilat..tt itu BABI punya KANGKANG aaahh?! Atau lu mabuk minum itu KENCING BABI aahhh?! Dan DAPBANGKAIBABI akan MAMPUSS di Tanah Melayu ini!

    ReplyDelete
  6. Aku setuju dgn. cadangan YB Datuk Ahmad Maslan ni, tapi tolonglah jangan iktiraf Red Bean sbg. 'Army'! Kerana Red Bean adalah PENGGANAS . sampai asyik boleh UGUT nak bunuh pemimipin/umat Islam! Patut mereka diTANGKAP KDN! Itu yg. heran tu!

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

    ReplyDelete
  7. Bulu Wav Velacan sulah mali lo... Lu mau volunteer jali komanler ka Makcik Velacan?

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.