Thursday, April 17, 2014

Kata Tidak Mahu Aibkan Sesiapa Tapi Hari Ini Wardina Kritik Lagi


Semalam ustaz Don Daniyal telah pun memuat turunkan video penuh berdurasi 19 minit untuk menjawab segala tuduhan yang dilontarkan oleh Wardina atau nama sebenarnya Safiyyah Fadlullah Wilmot.

Tapi hari ini nampaknya Wardina sengaja cuba menghangatkan lagi isu, memanjangkan cerita panas ini apabila dengan sengaja memberi laluan kepada suaminya Ikhwan Johari, 34 untuk mengkritik ustaz Don Daniyal secara terbuka melalui facebooknya seperti dibawah:



Komen suami saya disertakan di screen shot... Saya yakin InsyaAllah kerana Ustaz Don seorang yang sangat berhemah akan menjawab segala persoalan kami yang keliru dan dahagakan ilmu. Lebih2 lagi persoalan kepada tuduhan ustaz mengenai halalnya darah para pejuang Ikhwanul Muslimin di Mesir. Mungkin ada hikmahnya video tersebut tersebar. Persoalan agama bukan persoalan aib. Semua patut tahu dan mahu tahu. Kita perlu cari kebenaran. Dan kesilapan tidak patut mematahkan semangat. Menanti jawapan ustaz mengenai komen ustaz tentang IM dengan sabar juga mengenai hadith2 yang ustaz guna pakai. Pasti ianya akan dikongsikan dengan anda. Pasti Ustaz akan menjawab. Saya sungguh yakin. InsyaAllah.



Daripada kritikan yang ditulis oleh suami wardina menunjukkan kemungkinan mereka mempunyai dendam lama mungkin yang belum berbalas. Suami Wardina cuba mengaitkan suasana di Mesir dan Ustaz Don dengan harapan agar dapat menaikkan kemarahan pembaca dalam facebooknya.....apakah ini bukan niat mengaibkan seseorang?

Mungkin Wardina mengharapkan peminatnya akan turut sama mengambil bahagian mengkritik ustaz Don Daniyal daripada kritikan suaminya namun nampaknya kurang mendapat sambutan.

Ini menunjukkan peminat Wardina pun tidak mahu mengaibkan seorang yang bergelar ustaz sebab cara kritikan yang dilemparkan oleh Wardina dan suaminya secara terbuka tidak disukai oleh ramai peminatnya.

Tidak tahu apa niat sebenar Wardina dan suaminya Ikhwan Johari yang memanjangkan isu ini difacebook?

Semalam ustaz Don telah menjawab secara ringkas apa yang dikritik oleh Wardina dan jika Wardina dan suami ikhlas mahu pertahan Islam dan keterangan yang lebih lanjut, Wardina dan suaminya diminta berjumpa dengan ustaz Don.

Semalam juga dalam akhbar arus perdana Wardina memberi kenyataan bahawa beliau tidak ada niat untuk mengaibkan sesiapa tetapi belum sampai 24 jam, Wardina mengizinkan suaminya menggunakan laman facebooknya dengan mengkritik ustaz Don daniyal lagi secara terbuka.


Sebagai seorang pelakon iklan dan duta tudung tidak salah untuk mengkritik seorang ustaz tetapi bukan ini caranya kerana jika semua mengamalkan cara sedemikian orang lain tidak akan menghormati lagi kepada ustaz.

22 comments:

  1. Cepat la berambus ke Australia, duduk Malaysia ni pun hanya tau buat bising je. Mulut atas bawah sama2 bising kot... hampeh..

    ReplyDelete
  2. Pegi buat anak sudah lahhh....awak bukan ahli nya...

    ReplyDelete
  3. suka kalau mulut bawah je yg berkomunikasi, sah tak jadi gi Australia.

    ReplyDelete
  4. muka lawa tapi hati busuk serupa " bangkai "

    ReplyDelete
  5. Perasan dia saja yg tau segala-galanya.dia lah ibu terbaik utk suami dn anak2nya...pandai mengajar anak,pandai bg motivasi...semua lah....ni smua prangai org takbur n bongkak...ada bnyk cara berhikmah nk kritik bkn dgn cara terbuka..knp x secara personal tp dedah supaya org lain blh baca n bUat persepsi negatif..kesimpulannya apabila hati sudah rosak,busuk dn segala sifat mazmumah inilah jdnya..minta maaf pn mcm prangai budak2...sumbat betoi "ibu" sorang ni...kesian...

    ReplyDelete
  6. Wardina busuk hati,

    ReplyDelete
  7. Perbezaan antara lelaki dan perempuan,lelaki ada dua kepala sebab itu banyak berfikir.Perempuan ada dua mulut sebab itu banyak cakap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sel-sel otak dia tak berhubung diantara satu sama lain

      Delete
  8. Ust Don dikenali ramai ilmuan ilmuan yg jauh lbh berilmu dr Wardina. Jika benar spt yg dituduhkan, mengapa agaknya sedemikian ramai ilmuan ilmuan yg ada di M'sia tidak membuat teguran ?
    Ust Don tak perlu jawab, makin memanjangkan pertikaian. Biar dia sendiri sambung belajar dan cari jawapan sendiri. Aku yakin jika dijawab pun takkan memuaskan hatinya dan bakal berlarut larut.

    ReplyDelete
  9. Maap ler memang tak minat langsung dengan ppuan terlagak diva ni. Dulu sebelum bertudung pun tahap artis suam-suam kuku jer. Bila dah pakai tudung ni nak tunjuk TERLEBIH cerdik pandai agamalah pulak. Politik pun ppuan ni turut lancang tunjuk belang...kes spender putih dia ni penyokong tegar. Tak cukup dengan tu dialah contoh ibu dan isteri terbaik. Dia jer yang pandai jaga laki dan anak2.

    Cepat2lah ko belah p Australia. Duduk sana jangan balik2 sinilah. Kalu tak balik Acheh jer. Meluat aku tengok ppuan ni.

    Kepada Ustaz Don...teruskan jihad mu. Kami menyokong mu selalu.

    ReplyDelete
  10. Si BETINAPENJILATPKRPELIWAT ni baik bERAMBOS balik Australia- buaknkah dia dan keluarga nak pindah sana?

    Aku syak makin ramai ejen Barat-ZIONIS dan ejen mereka dr. si KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRPELIWAT, terutamanya menggunakan wanita 'cantik' menyamaq sebg. umat Islam termasuk masuk Islam/pakai tudung, termasuk menggoda dan kahwin dgn. pemimipin politik dan hartawan Islam/Melayu kita - utk. menghasut mereka membenci UMNO dan menjadi pula LIBERAL-PENJAHANAM-ISLAM/umatnya! Tengok sajalah perangai yg. Islam-mcm-dah-melayang PKRPELIWAT-no-1!

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).





    ReplyDelete
  11. Ustazah mee segera ni selalu buat masalah sebenarnya dia ni nak tarik perhatian umum saja

    ReplyDelete
  12. Dia ni bukan darah tulin rakyat Malaysia pun sebab tu cakap main lepas jer. Mak dia asal Acheh, ayah dia asal Australia. Sebab tu dia nak pindah Australia. Memang kampung halaman dia. Sebab tu suka2 dia buat kacau lepas tu belah kat sana. Dulu masa muda2 tak nak belajar sibuk jadi model syampoo....eloklah ko p belajar.

    Masa Tsunami kat Acheh dulu heboh takut sedara mara sebelah mak dia hilang dalam Tsunami.

    Harap sangat tak terjumpa dengan muka ko dengan laki ko kat Giant Kota Damansara lagi wookey..p lah shopping kat Sydney.

    ReplyDelete
  13. kedangkalan ilmu menyebabkan manusia tidak dapat menilai kebenaran dan kebatilan. tak dinafi ustad don ini ada banyak kelemahan terutama dalam menterjemahkan hadif yang dibawanya . ust. don janganlah mencari popular dengan hidangan ceramah mengelirukan umat islam . baik engkau kembali sahaja kepada ajaran Al Quraan dan Rasul saw yang benar. Nampak benar jalan engkau bawa itu jauh melencong dari kebenaran. hentilah dari membuat fitnah terhadap ugama suci Islam. popular tak guna ust don tapi ajaran engkau macam cerita hikayat 1001 malam.

    ReplyDelete
  14. OI anon5.06pm, nampaknya makin ramai si ekoq-ekoq PENGGANASBANGKAIBABI Red Bean yg. ditaja puak SYAITAN Barat-Zionis dan DAPBANGKAIBABI, termasuk MENYAMAQ guna nama Melayu/Islam & bahasa Islam (sebut Kalimah ALLAH lagi), sedg. MENGAMOK mcm. ANJING KURAP GILA!

    Lepas tu puak SYAITAN ni siap nak MENGKAPIRkan umat Islam pula!

    PI MAMPOS lu punya ekoq kat KANDANGDAPBANGKAIBABI yg. BODOH mcm. KERBAU!

    ReplyDelete
  15. Ha..ha..RED BEAN BABI dah hantar dia punya Ustaz kat sini untuk buat ceramah. Yang mencari popular ialah artis syampoo yang dah kertu, Jadi model tudung pun jadiklah...jangan tak masyukkk. Masa jadi pencara TV TREE dulu selalu cakap tersasul sasul dan suka menyampuk pengacara lain bercakap...borrrrrrrrrrrrrring.

    ReplyDelete
  16. don dengan hikayatnya. leka mendengar sampai meleleh air lior...he he he he kah kah

    ReplyDelete
  17. wardina syabas....kamu kenal islam yang yang disampaikan olih nabi saw.

    ReplyDelete
  18. Some of uztaz don's hadith are not sahih.

    ReplyDelete
  19. Ustaz don kata jgn salam suami bila nak pergi kerja semasa bulan puasa. Batal puasa, katanya.

    ReplyDelete
  20. Ustaz don kata jgn salam suami bila nak pergi kerja semasa bulan puasa. Batal puasa, katanya.

    ReplyDelete
  21. Some of uztaz don's hadith are not sahih.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.