Thursday, April 10, 2014

Keluarga berdebar-debar tunggu khabar sah MH370


Ahli keluarga penumpang pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH370 berharap pasukan mencari dan menyelamat (SAR) menjalankan penelitian secara berterusan terhadap isyarat 33.31 kilohertz (kHz) yang disahkan daripada kotak hitam penerbangan bagi merungkai misteri kehilangan MH370.

Mohamad Shahril Saari, 36, yang merupakan sepupu kepada Mohd. Razahan Zamani, 23, berkata, isyarat yang dikesan di selatan Lautan Hindi itu penting dan berharap agar pasukan SAR berjaya menemui kotak hitam tersebut.

"Seluruh ahli keluarga tertunggu-tunggu dengan gelisah untuk mengetahui apa sebenarnya yang menimpa MH370 dan mahu mengetahui nasib penumpang di dalam pesawat itu.

"Kami berharap pihak berkuasa dapat membuat pengesahan sama ada isyarat tersebut datang daripada kotak hitam MH370 atau sebaliknya," kata Mohamad Shahril ketika dihubungi di sini semalam.

Semalam, pakar-pakar di Australia dan Amerika Syarikat mengesahkan bahawa isyarat detik yang dikesan kapal-kapal mencari pesawat MH370 yang hilang di Lautan Hindi datang daripada perakam data penerbangan sebuah kotak hitam.

Bagaimanapun, sehingga kini pihak berkuasa belum dapat mengesahkan sama ada isyarat itu datang daripada kotak hitam pesawat malang MH370.

Mohd. Razahan dan isterinya, Norli Akma Hamid, 33, adalah antara 239 penumpang MH370 yang hilang pada 8 Mac setelah berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur menuju ke Beijing, China pada pukul 12.41 tengah malam.

Mohamad Shahril memberitahu, keluarganya tidak meletakkan sebarang harapan tinggi dengan penemuan terbaharu itu sebaliknya mahu menunggu petunjuk yang lebih kukuh berkaitan pesawat MH370 itu.

Dalam pada itu, Selamat Omar, 60, bapa kepada Mohd. Khairul Amri, 29, pula memberitahu, pihaknya menerima takdir sekiranya isyarat tersebut sah milik pesawat MH370 yang sekali gus dapat menyelesaikan penantian mereka.

2 comments:

 1. Malangnya teman wanita salah seorg. mangsa MAS tersebut iaitu Philip Woods dr. sy. kontraktor militari US, IBM (milik ZIONISothschild yg. menubuhkan IsraHELL - Bajc, yg. sebenarnya sgt. berbahaya! Bajc dan Woods disyaki adalah ejen CIA-Mossad - lihat di http://beforeitsnews.com/economics-and-politics/2014/04/phillip-woods-is-caught-as-a-cia-prop-in-this-photo-more-breaking-news-with-sn-koreas-2463558.html , Phillip Woods Is Caught As A CIA Prop In This Photo! More Breaking News With S&N KOREAS, April 3, 2014.

  Bajc mesti diawasi KDN kerana dia seolah sdg. menghasut dgn. aggressive sbg. KETUA, keluarga mangsa-mangsa dr. Malaysia dan China di Malaysia, dgn. menyalahkan K’jaan Malaysia kita, di dlm. setiap temuramahnya dlm. CelakaNews Network (CNN), dan menyebut perlunya ‘REVOLUTION’ (lihat di - http://beforeitsnews.com/survival/2014/04/cnn-shocker-mh370-intact-all-alive-plane-was-followed-by-military-jets-2517336.html , CNN Shocker: MH370 Intact, All Alive, Plane Was Followed By Military Jets, April 4, 2014; dan di http://beforeitsnews.com/alternative/2014/04/girlfriend-of-mh370-passenger-wood-a-giant-plane-filled-with-people-was-just-taken-2935254.html , Girlfriend Of MH370 Passenger Wood: “A Giant Plane Filled With People Was Just Taken”, Intellihub, April 9, 2014)!

  Tetapi, telah didedahkan Bajc ini pernah (dan mungkin masih lagi) bekerja sebagai Pengarah Urusan sy. Tescom yg. berpusat di Tel Aviv,, IsraHELL! Sy. Ini mencipta ‘software‘ utk. satu lagi sy. kontraktor militari Israel. Antara alat peperangan yg. dicipta ialah sistem“remote control“ utk. kenderaan udara tanpa pemandu (unmanned Aerial vehicles)! Dan dia juga ada dlm temuramahnya telah berjumpa pegawai tentera kita melalui PKRPELIWAT – jadi ´mungkin mendapatkan maklumat ketenteraan kita sebagai perisik CIA-Mossad (CIA-MI6-NATO-EU sebenyanya dikuasai Mossad-IsraHELL)! Lihat di - http://beforeitsnews.com/economy/2014/04/incredible-flight-370-coincidence-philip-woods-girlfriend-sarah-bajc-was-high-level-senior-executive-at-aircraft-remote-control-software-co-2610846.html , INCREDIBLE FLIGHT 370 COINCIDENCE: Philip Wood’s Girlfriend Sarah Bajc Was High-Level Senior Executive at Aircraft Remote Control Software co…., By SGTreport, April 6, 2014!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete
 2. Sebab itu agaknya si Bajc ini tidak pernah lansung menimbulkan pertanyaan pd. rejim Amerikanya tentang Diego GarCIA kat CNN, walaupun berita tersebar luas tentang penglibatan pengkalan rahsia bawah tanah NUKLEAR kepunyaan CIA-MI6-NATO-Mossad di Diego GarCIA di atas kehilangan MAS ini, text dr. Woods, yg. dikesan dr. Diego GarCIA serta kenyataan Pentagon dlm. minggu pertama tentang MAS diyakini terhempas dlm. Lautan Hindi!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.