Saturday, April 26, 2014

Obama Tiba, Selamat Datang Tuan Presiden


Presiden Barack Obama tiba di pangkalan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Subang pada Sabtu untuk lawatan kerja selama tiga hari ke negara ini.

Presiden Amerika Syarikat Barack Obama tiba di Malaysia pada Sabtu untuk mengadakan perbincangan dengan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ketika negara berdepan tragedi kehilangan pesawat Malaysia Airlines, dan misi mencari turut dibantu kapal selam drone Tentera Laut AS.
Pesawat Air Force One yang membawa Obama mendarat di pangkalan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) di sini pada kira-kira 4.50 petang selepas enam jam penerbangan dari Korea Selatan, disifatkan beliau sebagai lawatan bersejarah ke Malaysia.

Lawatan tiga hari ke negara Asia Tenggara ini yang mempunyai kira-kira 30 juta penduduk adalah sebahagian daripada lawatan Obama ke empat negara di Asia, julung kali oleh presiden AS yang memegang jawatan dalam tempoh 48 tahun selepas lawatan Presiden Lyndon B. Johnson pada 1966.

Memakai sut berwarna hitam, Obama muncul keluar dari Boeing 747-200B - yang dilengkapi kemudahan dan merupakan pejabat presiden di udara yang juga pesawat paling dikenali di dunia - dengan disambut mesra oleh pegawai kanan kerajaan Malaysia.

Hadir menyambut beliau dengan ucapan "Selamat Datang" ialah Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman, Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin, Duta Malaysia ke AS Datuk Dr Awang Adek Hussin dan Duta Khas Malaysia ke AS Datuk Seri Dr Jamaluddin Jarjis.

Sebelum ke Malaysia, presiden ke-44 AS itu yang mula memegang tampuk pemerintahan pada 2009 dan dipilih semula untuk penggal kedua pada 2012, melawat Jepun dan Korea Selatan. Selepas Malaysia, beliau akan meneruskan lawatan ke Filipina.

Kawalan keselamatan di pangkalan udara itu yang terletak di pinggir ibu negara Malaysia Kuala Lumpur amat ketat dengan beratus-ratus anggota keselamatan ditugaskan untuk berkawal.

Obama beredar dari pangkalan udara itu untuk ke bangunan Parlimen di Kuala Lumpur bagi upacara sambutan rasmi dengan menaiki limousin presiden beliau.

Malam ini, presiden dijadual menghadap Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah dan menghadiri jamuan negara di Istana Negara.

Ahad, Obama akan mengadakan perbincangan dengan Najib di pusat pentadbiran kerajaan persekutuan di Putrajaya sebelum ke Cyberjaya yang terletak berdekatan untuk majlis pelancaran Malaysian Global Innovation and Creative Centre (MaGIC) yang akan menyediakan platform untuk usahawan melebarkan sayap mereka.

Atur cara lawatan Obama termasuk sesi perjumpaan tidak formal dengan pemimpin belia dari seluruh Asia Tenggara dan melawat Masjid Negara.
ORANG ramai menunggu di luar Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, Subang untuk melihat ketibaan pesawat Air Force 1 yang membawa Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama, hari ini. Kunjungan Obama adalah yang kedua bagi Presiden AS selepas Presiden Lyndon B Johnson mengunjungi negara ini pada tahun 1966

2 comments:

 1. Aik. Mana pi cerita Neocon, Illuminatti, Yahudi, Keling, Pariah?

  Hipokrit betul.

  ReplyDelete
 2. Pemimpin Islam yg. teruja sgt. di AMPU si HARAM KEJADAH pembunuh umat Islam, si GAYZIONISDAJAL, Obama, apasal?!

  Sedangkan, tengoklah si Obama- PEMBUNUH-umat Islam ini begitu galak akan jumpa si ejen-ejen Barat-ZIONIS dari puak KAPIR/GAY DAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM/PENGGANAS Red Bean, yg. terangan mahu menjatuhkan Tanah Melayu ini sbg. NEGARA ISLAM/umatnya!

  Untungnya mereka, Obama sanggup dtg. ke Malaysia, NEGARA ISLAM ini, utk. menunjukkan taring GAY-ZIONISnya dgn. melawat ejen-ejen tempatannyanya ini (tak payah mereka ke Barat-Israel); sedangkan malang betul buat Islam/umatnya, bila si PEMBODEKnya dr. pemimipin Islam kat Tanah Melayu ni, terus memuji diri (lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013; dan di http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=40983, Repost: Obama’s Sodomite Past Comes Back To Haunt Him, By Wayne Madsen on January 8, 2012 - kalau berita ini tak benar, tentu Obama dan geng GAYnya, dah SAMAN)!

  Sementara pemimpin Islam kita terus MEMBODEK si ZIONIS GAYDAJAL PEMBUNUH umat Islam-global-no-1, Obama, anak-anak pelarian Palestin, terutamanya dr. kem pelarian di Jordan dan Syria terus DIBUNUH termasuk dibiaqkan kelaparan [yg. sedang di kepung Pengganas pemberontak 'Islam', yg. sebenaqnya diketuai ejen Barat-Mossad, yg. menyamaq sbg. pengganas ‘Islam’, utk. membunuh secara beramai (Genocide) pelarian Islam Palestin]!

  Kerana mereka dan anak-anak pelarian Islam lain, termasuk anak-anak Islam Syria, Iraq, Libya, Afghanistan, Yemen, Pakistan, Mesir dan dari benua Afrika sedg. disasarkan untuk diKURANGkan, secara Genocide rahsia, utk. diHAPUSkan ketururunan mereka, termasuk menjadi mandul dan dijangkiti wabak penyakit termasuk kanser- melalui pemberian bantuan makanan secara besaran (termasuk dr. Israel, yg. labelnya telah dipalsukan) serta suntikan besaran (kononnya utk. menghalang wabak penyakit), atau dijual oleh sindiket pelacuran/pornografi & perdagangan organ kanak-kanak - oleh ejen-ejen Barat-ZIONIS/Israel, di kem-kem pelarian, yg. menyamaq sbg. NGO-NGO, termasuk di bawah UN yg. dikuasai Barat-ZIONIS. Sebenaqnya jumlah umat Islam global mahu diKURANGKan melalui peperangan BUAS Barat-ZIONIS yg. berterusan di samping merompak kekayaan minyak-gas Dunia Islam!

  Dan apa kejadahnya “Org. of Islamic Co-operation” (OIC) buat – baik BUBARkan saja kalau tak berguna lansung utk. umat Islam, yg. terus diBUNUH dan diTINDAS! Maka, umat Islam terus diPERBODOH-diTAKUTkan mcm. hamba abdi si KAPIRDAJAL - dgn. menggunakan undg-undg KAPIR Barat-ZIONIS termasuk undg-undg UN di bawah falsafah "demokrasi-hak-asasi" mereka!

  Dan kalaulah Tanah Melayu pusaka nenek moyang kita ni akhirnya terus TERGADAI semuanya sekali kat PENDATANGKAPIR DAJAL yg. asalnya dibawa PENJAJAH British-ZIONIS keparat, kita boleh salahkan pemimpin Islam/Melayu yg. biaqkan ini berlaku! Dan kita sbg. rakyat biasa ni, hanya mampu berdoa ALLAH SWT menghukum mereka!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, PERKASA/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.