Friday, April 4, 2014

Pramugari Dedah Punca Sebenar Penerbangan Sering Tertunda


Malaysia mempunyai lapangan terbang antarabangsa yang tercanggih di dunia KLIA dan ini sedikit sebanyak memberi kesan kepada sistem penerbangan yang ada di Malaysia.

Seorang pramugari cantik tampil dalam memmberi komen dalam facebooknya sebab kenapa penerbangan selalu ditunda kadang-kadang memakan masa sehingga sejam.

Pendedahan itu dibuat kerana ada pihak penerbangan sering dikecam dan dikritik orang ramai hanya kerana masalah 'delay' yang selalu berlaku di KLIA.

Harap dengan penjelasan ini, semua pengguna penerbangan AirAsia dan MAS mula dapat memahami dan bersabar. Jangan risau, KLIA2 sudah dibuka dan pastinya penerbangan akan menjadi lebih lancar.


Sementara itu, pensyarah Universiti Tun Razak dari United Kingdom, Andreas Andreou, 38 yang secara purata terbang lima kali setahun, sering menggunakan penerbangan MAS.

"Kejadian kehilangan pesawat MH370 tidak menjejaskan persepsi saya terhadap MAS kerana saya tidak mengukur satu insiden sebagai gambaran keseluruhan. Saya akan terus menyokong dan menggunakan penerbangan MAS," katanya.

Dalam pada itu, Kazi Anisuddin Iqbal, 54, pengeluar perabot dari Bangladesh yang baharu sahaja selesai menyertai Pameran Perabot Antarabangsa 2014 di Kuala Lumpur, berkata keyakinannya terhadap MAS tergugat sedikit susulan kejadian, namun mengakui insiden berkenaan boleh berlaku kepada mana-mana syarikat penerbangan.

MAS mempunyai 88 pesawat termasuk Airbus A330 dan A380 serta Boeing 777-200 dan 737.

0 comments:

Post a Comment

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.