Friday, May 30, 2014

Akibat Menendang Buku Nota Barisan Nasional Nga Kor Ming Menderita Patah Kaki


Pengerusi DAP Perak Nga Kor Ming yang terkenal dengan perkataan biadap ketika berceramah kini menderita patah kaki apabila cuba menendang buku kecil yang berlambang 'BN'  di atas pentas di Taman Perindustrian Anson.

Nga mengeluarkan buku kecil yang mempromosikan calon Barisan Nasional dalam pilihan raya parlimen Teluk Intan, Datuk Mah Siew Keong dan melambungkannya ke udara sebelum melompat untuk menendang buku dengan kaki kirinya.

Beliau kemudiannya terjatuh di atas kaki kanannya dan tindakan itu telah mencederakan bahagian pergelangan kaki. Nga kemudian dikatakan pengsan dan dibawa ke Hospital Teluk Intan untuk rawatan.


Nga yang pernah menggelarkan menteri besar Perak sebagai 'menteri besar hitam metalik'  kini telah menjadi Pengerusi DAP Perak dan beliau juga merupakan cucu kepada Bekas Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya (PKM) Chin Peng.Sementara itu DAP kini giat berkempen dikalangan penduduk Melayu yang dikatakan kurang mendapat sokongan berbanding penduduk cina.

BN menurunkan Presiden Gerakan, Datuk Mah Siew Keong, yang juga bekas ahli Parlimen kawasan itu untuk bertanding pada PRK Teluk Intan, dan DAP mencalonkan Dyana Sofya Mohd Daud, setiausaha politik kepada Penasihat DAP, Lim Kit Siang.

4 comments:

 1. Samseng betul cHina ni yer sampai takde melayu yang berani angkat muka depannya!

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Kalau setakat Adun BN yang ada sekarang ni semuanya takut berhadapan dengan cina haramjadah ni

  ReplyDelete
 4. PADAN muka si PENGGANAS Cina-BABI-CELAKA ni!

  Tetapi umat Islam/Melayu boleh diBUNUH/diHINA sesuka hati kat Tanah Melayu ni oleh si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL-CELAKA! Lihat yg. terbaru di - http://headbomb.blogspot.com/2014/05/lagi-penghinaan-rayer-kali-ini-dia-hina.html , LAGI PENGHINAAN RAYER, KALI INI DIA HINA KEMANGKATAN SULTAN PERAK!!, Dicatat oleh headbomb, 30 Mei 2014!

  Kalau kat India, selalunya kalau umat/pemimpin Hindu dimaki mcm. ni oleh siapa-siapa - akan dipancung kepala! Tapi kat Tanah Melayu, puak PENGGANAS Hindu/India-KAPIRDAJALCELAKA mcm. ni, makin KURANG AJAQ kerana mereka tahu pemimpin Islam/Melayu LIBERAL-PENAKUT-KEJADAH asyik cium kaki PUNDEK BABI si PENGGANAS KAPIRDAJAL-CELAKA PENDATANG/PENCEROBOH INDIA/CINA; yg. sengaja mahu mencetuskan satu lagi 13 Mei!!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.