Monday, May 19, 2014

Bekas Setiausaha wanita Umno Ipoh Barat Yammy Samat Yakin Anaknya Mampu Tewaskan Calon BN


Ibu kepada calon DAP untuk pilihan raya kecil parlimen Teluk Intan Yammy Samat merupakan bekas Setiausaha wanita Bahagian Ipoh Barat , yakin anaknya bakal memenangi prk di Teluk Intan.

Yammy samat yang kini masih ahli Umno sedikit pun tidak merasa satu kerugian apabila anaknya berjaya mengalahkan parti Barisan Nasional malah merasa satu kebanggaan.

Apabila ditanya adakah beliau akan dikenakan tindakan apabila menyokong calon parti DAP dalam PRK Teluk Intan? Beliau berkata, "Saya hanya menyokong anak saya bukannya parti DAP, saya melihat anak saya mempunyai masa depan dalam parti tersebut berbanding saya".

"Apa yang saya capai sekarang disebabkan oleh keluarga, ibu saya, dan kerja keras tanpa sokongan daripada sesiapa pun termasuk parti Umno dan mengharap ini akan mengubah kehidupan kami," kata Dyana  anak kepada Yammy

Yammy merupakan wanita pertama yang menjadi setiausaha wanita Umno bahagian Ipoh Barat dan kini kekal menjadi anggota Umno di Ipoh Barat.

Yammy mengharap anaknya akan menjadi ahli parlimen paling muda di Parlimen sekiranya dipilih oleh pengundi dalam pilihan raya kecil ini.

7 comments:

 1. "Apa yang saya capai sekarang disebabkan oleh keluarga, ibu saya, dan kerja keras tanpa sokongan daripada sesiapa pun termasuk parti Umno dan mengharap ini akan mengubah kehidupan kami,"

  ...lihat apa matlamatnya...jelas untuk mengubah kehidupannya...bukan mengubah nasib rakyat,,,

  ReplyDelete
 2. Betapa hebatnya senjata DAp iaitu "Malaysian Malaysia". Seorg peguam Melayu yg selama 3/4 tahun mengaji undang2 bersama anak2 bumiputera dan suasana kampus UiTM berteraskan budaya kemelayuan PUN termakan Malaysian Malaysia. Atau Dynna dah kecewa sbg Melayu? Betulkah tak nak Melayu memonopoli UiTM ? Tak cukupkah bilangan universiti2 di seluruh negara utk menampung anak2 cina ? Kenapa perlu dibuka UiTM kpd cina? Universiti2 di Taiwan semua guna bahasa cina/mandarin -- maka anak Melayu tak layak,atau disekat masuk?.Apakah jadahnya kita nak buka UiTM kpd bangsa dia pulak?

  Mana perginya otak peguam mudanya ni? Jgn hidup berpersepsi Dap berjuang utk semua bangsa yg adil.Semua itu bohong.DApigs hanya utk bangsanya saja.Singapork adalah sampel terbaik.Melayu hancur dan mengemis di Singapork.

  ReplyDelete
 3. Pandangan yg. BERNAS anon 9.17am . namapak sgt. si BETINA dua ekoq ni GILA KUASA/KEMEWAHAN!

  Dan memang BANGANGnya si BETINA-BETINA ni! OI Maknya, kalau kau sokong samapi BERKEMPEN utk. anak kau, kau sokong DAPBANGKAIlah sebab ini berkaitan politik - bukan pasal peribadi; dasar PENIPU - yg. patut dah diNYAHkan dr. UMNO sebab sekrg. di berkempen utk anak BETINA dia ni dlm DAPBANGKAI!

  Bukankan YAB PM mengingatkan bahawa ahli/pemimpin UMNO mesti juga patuh disiplin parti, cthnya dlm isu YB DS Ahmad Said hari tu?!

  Jadi apahal si mak BETINA ni yg. sanggup berkempen (bukan menyokong senyap-senyap) utk DAPBANGKAI, tak pula mana-mana pemimipin UMNO mengecam?! Apa yg. takut sgt. dgn. PENGKHIANAT mcm. ni - mesti si liberal-LEMBIK dlm. UMNO yg. buat keputusan supaya jgn. ambil tindakan!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN ISLAM/umatnya, Kesultanan Melayu, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete
 4. Anon 10.13am, loyar LONGKANG bodoh-mcm-LEMBU ni kononnya nak perjuangkan HAK ASASI “KESAMAAN/KEBEBASAN" - lihatlah di Singapura, yg. dulunya sebahagian TANAH MELAYU ISLAM kita ni, budak sekolah pun digalakkan jadi si puak SODOM demi HAK ASASI “KESAMAAN/KEBEBASAN"; sebab itu juga ada anak-anak Islam/Melayu S'pura yg. dah jadi puak Sodom - yg. paling seronok tentu si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS, yg. mana S'pura adalah pengkalan utama ZIONIS/Israel di Asia Tenggara (lihat di http://miazarraannur.blogspot.com/2014/05/sekolah-di-singapura-promosi-gay.html , SEKOLAH DI SINGAPURA PROMOSI GAY ???!!!, Posted By MiaZarra AN, May 17, 2014 ; dan di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, Wednesday, September 2, 2009!)!

  Sebab itulah jugalah sampai Mak Nyah yg. berjanggut pun boleh dijadikan juara “Eurovision” – dan si Sodom ni bukan main diagungkan di seluruh Eropah; maka si Mak Nyah SODOM ni dgn. angkuh berteriak waktu kemenangannya “We’re UNSTOPPABLE” (lihat di akhbar anti-ISLAM - http://www.dailymail.co.uk/news/article-2625266/Our-golden-girl-Britains-Molly-Smitten-Downes-battles-bring-Eurovision-UK-immediately-backed-Twitter-But-enough.html , The winner is the Wurst: Bearded Austrian drag act Conchita triumphs at Eurovision and Britain’s Molly is beaten into 17th place, 10 May 2014)!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 5. Nasib baek ada uitm untuk melayu/bumiputra.
  Kalau tidak entah2 sepak kertas engkau.
  Cakap besar.
  Habis uitm tu engkau ingat dap buat ? Jgn TAKBUR. .
  APA YG ADA PADA KAMU HARI INI ADALAH DGN KEHENDAKNYA JUA. Baru jadi calun dh lupa daratan.

  ReplyDelete
 6. Dia suka btg cina tk sunat...melayu punya kulup dah tkda mana syok...suruh dia simpan je lah ijazah dia ckp pun berterabur....ada hati nk jd mp...

  ReplyDelete
 7. dyana n yammy dua makhluk yg keliru dna....dna komunis 98% masih teras utama dlm keturunan ini.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.