Friday, May 30, 2014

Dia Terlalu Muda Buat Saya Lebih Baik Cerai


Umum mengetahui pelakon Abby Abadi atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 37, memfailkan perceraian terhadap suaminya, Muhammad Noor Farhan Che Bakar, 24, di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur dekat, kira-kira pukul 9 pagi hari ini (Khamis).

Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur diberitahu suami kepada pelakon Abby Abadi iaitu Muhammad Noor Farhan Che Bakar, 24, melakukan dua kali lafaz cerai terhadap pelakon itu termasuk salah satunya tidak dimaklumkan kepada mahkamah.

Sehubungan itu Hakim Syarie iaitu Shaiful Azli Jamaluddin terpaksa menangguhkan permohonan pengesahan lafaz cerai yang dibuat pelakon itu kepada 11 Jun depan bagi membolehkan lafaz cerai kali pertama difailkan.

Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 37, sebelum itu menyertai parti Pas dan menjadi penceramah sepenuh masa bagi pakatan pembangkang mendedahkan kepada mahkamah suaminya pernah memberitahu seorang kenalan bahawa mereka sudah bercerai. 

Sebelum ini juga Abby pernah dikaitkan dengan beberapa Adun Pas Kelantan berkata Muhammad Noor Farhan terlalu muda buatnya. 

5 comments:

 1. Kote mat tu kecik kompare dgn kote stopa ali....abby kate...kih3

  ReplyDelete
 2. Masa menikah xtau lagi dia dah tua!! skrng baru tau pasangan tu budak lagi..

  ReplyDelete
 3. Abby ' Budak tu muda lagi, sedangkan saya dah 'lafang'...

  ReplyDelete
 4. Budak tu muda ka atau hang yg dah tua? Laki hg malu kot dpt bini sengal dan merapu jd ustazah tkda kelulusan

  ReplyDelete
 5. Dah abis jodoh nk wat guano.lepas ni boleh kawin lgi

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.