Saturday, May 3, 2014

Dr Farouk Kata Hudud Pas Akan Merugikan Parti Pas Sendiri


"Kita telah bekerja begitu keras untuk merubah rejim 'umno' dalam negara ini untuk beralih kepada pakatan rakyat daripada pelbagai kaum dan bangsa", "tiba-tiba Pas mengambil pendekatan dengan mahu melaksanakan hudud maka ini akan menjejaskan hubungan baik antara sesama rakan dalam pakatan sendiri", kata Pengarah Islamic Renaissance Front (IRF), Dr Farouk Musa yang pro- Anwar Ibrahim.

"Adalah lebih baik Pas memikirkan sesuatu yang lebih baik demi kerjasama antara rakan dalam pakatan daripada ketegasan untuk melaksanakan hudud", katanya lagi.
Farouk yang juga merupakan timbalan pengerusi BERSIH, berkata PAS sepatutnya melaksanakan hukum hudud yang dikatakan kononnya sebagai  "umpan Umno" untuk meraih sokongan masyarakat Islam di Malaysia.

Farouk agak terkejut apabila ada kenyataan daripada pemimpin Umno yang pihaknya bersedia menyokong pelaksanaan hudud di Kelantan.

Farouk merupakan penyokong kuat Anwar Ibrahim juga pro Islam Liberal.

Sebelum itu DAP meminta Pas agar keluar segera daripada pakatan sekiranya mahu melaksanakan hudud di Kelantan.


Sementara itu ahli Parlimen Pas Dr Zulkifli tidak bersetuju hudud dilaksanakan di negeri Kelantan kerana dakwanya ramai yang masih keliru tentang hudud.

5 comments:

 1. Undg-undg Syariah mahu dipermainkan - PI BERAMBOS-si-SAMSENG-PKRSODOM ni!

  Mala petaka betullah! Anak muda Islam/Melayu , aku syak makin mahu dirosakkan moral dan minda mereka dgn. dadah, pornografi dan menjadi puak SODOM oleh si KAPIRDAJAL DAPBANGKAI&PKR dan penaja mereka dr. Barat-ZONIS! Sebab itu perangai mcm.puak pengikut SYAITAN - yg. asyik MERUSUH!

  Sebenaqnya "equality & liberty" (hak kesamaan & kebebasan - yg. lahir waktu "French Revolution"-yg.-amat-BUAS, diketuai ZIONIS, dlm tahun 1798), dicipta si Yahudi ZIONISDAJAL, utk. meletakkan kuasa Syaitan (sbg. tuhan mereka) SAMA dgn. kuasa ALLAH SWT kita; dan "evil is EQUAL to good" - sebab itu perangai-mcm-haiwan-buas, termasuk bebas semutlaknya, jadi si GAY/KAPIRDAJAL, makin digalakkan puak SYAITAN-gila-SODOM ni!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete
 2. Farouk sejenis ngan aljuburi

  ReplyDelete
 3. Diciptanya istilah islam itu pas dan melayu itu umno bagi tujuan untuk memecahkan kesatuan,umpan ini nampaknya semakin berhasil sehinggakan sesetengah dari kita mula malu untuk mengaku sebagai melayu.

  ReplyDelete
 4. Yang tak faham pasal hudud nih orang PAS sendiri...

  ReplyDelete
 5. Dalam hal lain berkenaan agama islam penduduk Kelantan tidak membantah kenyataan dan fatwa nik azis sebelum ini. Kenapa pula untuk melaksanakan hudud ini ada kepimpinan pas sendiri mengatakan rakyat Kelantan belum bersedia. Apakah persediaan yang perlu rakyat Kelantan buat? Bukankah hudud itu undang2 islam?
  Pas pula jangan jadi macam dalang wayang kulit, bercerita pandai realitinya tidak. Sudah berpuluh tahun pas janjikan sebuah kerajaan islam di Kelantan. Rakyat Kelantan sudah lama bersedia menerima hukum hudud dilaksanakan di bumi serambi mekah itu. Dan jangan lupa negeri2 lain pun sudah menunggu 2 untuk mengikut jejak langkah kerajaan islam Kelantan. Andai pas masih lagi mahu mengecewakan rakyat Kelantan maka eloklah penyokong2 pas keluar saja dari pas beramai2. Pas sebenarnya bukan pejuang islam tulin malah perjuangannya lebih busuk lagi dari bangkai berulat.
  Pas janganlah musnahkan harapan dan cita2 murni penduduk islam seluruh negara ini.
  berulat andai janji2 nya tidak ditepati.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.