Monday, May 5, 2014

Kemelut Hudud Kelantan, DAP Dijangka Tinggalkan Pakatan


DAP berkemungkinan akan mengulangi sejarahnya dengan meninggalkan gabungan Pakatan Rakyat (PR), sama seperti yang pernah dilakukan ketika bersama Barisan Alternatif (BA), kata bekas Naib Pengerusi DAP, Zulkifli Mohd. Noor.

Kata Zulkifli, perkara itu tidak mustahil akan berlaku memandangkan DAP dan salah satu rakan komponennya dalam BA dan PR, iaitu PAS, tidak mempunyai haluan perjuangan yang sama.

Tambahnya, perbezaan perjuangan antara kedua-dua parti itu bukanlah perkara baru kerana bibit-bibit perpecahan sudah lama wujud, malah hanya menunggu masa untuk mengulangi sejarahnya dengan meninggalkan gabungan pembangkang tersebut.

“Situasi sekarang ini bukan retak menanti belah, malah sudah terbelah pun.. hanya menanti pengiktirafan saja. Pengiktirafan bahawa mereka (Pakatan) ini tak pernah bercantum.. tak pernah bekerja sama,” katanya kepada Antarapos.

Sebelum ini, DAP bertindak mengundurkan diri daripada gabungan Barisan Alternatif (BA) apabila tidak sependapat dengan PAS yang mahu meneruskan perjuangan membentuk Malaysia sebagai sebuah negara Islam.

Pengunduran DAP daripada BA pada September 2001 itu diputuskan setelah Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) parti dominasi Cina itu yang beranggapan sudah tidak ada keperluan untuk bersama gabungan berkenaan setelah penyelesaian berhubung negara Islam gagal dicapai.

Kini setelah 13 berlalu, isu yang sama menyelubungi DAP dan PAS, di mana PAS bertekad mahu melaksanakan hukum hudud di Kelantan.

Malah, veteran DAP, Lim Kit Siang juga memberi bayangan bahawa kemungkinan PR akan berpecah jika hudud menjadi satu isu besar.

“Jika hudud menjadi isu besar, Pakatan mungkin mengikut langkah seperti Barisan Alternatif,” katanya dalam satu kenyataan semalam.

Zulkifli dalam pada itu juga membidas beberapa pemimpin Islam dalam DAP yang hanya mengambil sikap berdiam diri berhubung isu tersebut.

Katanya, sebagai umat Islam, pemimpin-peminpin berkenaan seharusnya bersuara dan menegakkan pendirian masing-masing bagi menunjukkan pendirian sebenar mereka, dan bukannya tunduk dengan prinsip parti.

“Adakah mereka ini memperhambakan diri mereka kepada Allah atau adakah mereka memperhambakan diri kepada tokong. Sebagai orang Islam, kita wajib memperhambakan diri kepada Allah, bukan kepada tokong,”luahnya beremosi.

Mengulas lanjut kata Zulkifli, walaupun sejarah sebelum ini memperlihatkan DAP yang memulakan langkah dengan menarik diri, namun katanya, PAS adalah pihak yang perlu berbuat demikian.

“Pada saya, kemungkinan besar sekiranya PAS teruskan (dengan hudud), DAP akan keluar Pakatan Rakyat (PR). Tapi adalah lebih baik biar PAS yang tarik diri kerana dia yang bentangkan hudud, dan rakan komponennya tak sesuai, dia boleh tarik diri sekarang

“Apabila ianya tidak mendapat kepentingan ataupun perjuangan itu tidak memihak kepada DAP, dia tak akan bekerjasama dengan siapa-siapa pun,”katanya.

13 comments:

 1. Sekarang pun PAS ingat dapat guna-gunakan DAP. Tetapi DAP hanya gunakan PAS untuk kepentingan DAP sahaja. Anwar lembukan keduanya.

  ReplyDelete
 2. SYUKUR ALHAMDULILLAH kalau PAS dan UMNO bersatu - dan terus laksanakan Hudud!

  Pedulikan gertakan si PENDATANG KAPIR samada dr. si DALANG-DUA-MUKA-MCA-GERAKAN mahupun si KAPIRDAJAL DAPBANGKAIBABI/PKRSODOM!

  Umat Islam bukannya KULI mereka di Tanah Melayu, pusaka nenek moyang kita dr. sebelum dijajah si KAPIR LAKNAT Barat-ZIONIS dan mana-mana puak pendatang KAPIR yg. asalnya dibawa si PENJAJAH buas tu!!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Kesultanan Melayu, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete
 3. Kalau benar ditangkap khalwat. Dunia Allah swt dah tunjuk marwahnya dicalar diri sendiri. Itulah pandai2 menyumpah UMNO mati. Ini baru sikit aje entah apa lagi musibah yang akan menimpa diri jika ianya orang muslim dan tak bertaubat. lihatlah sahabat2 sudara seislam, bagaimana Negara kita dah terlalu banyak ditimpa musibah hasil daripada doa2 mereka yang terikut-ikut dan tak berfikir. Apabila Allah swt turunkan bala semua orang yang tidak bersalah dan berdosa terkena sama. Berhentilah daripada berdoa yang tidak baik. Ada baiknya kita sebagai orang2 Islam berdoa yang baik2, mohon kepada Allah swt agar Negara kita dilindungi dari musuh2 yang tersembunyi dan yang nyata. Bagi orang2 Melayu Islam, sedar2lah yang kita ini dipergunakan oleh musuh2 kita dengan melagakan kita supaya bergaduh sesame sendiri, demi menjaga kepentingan ekonomi mereka yang sumber hasilnya kebanyakan daripada hasil yang dihasilkan daripada segala maksiat bagi orang muslim. Dan orang muslimlah yang banyak melanggan maksiat2 tersebut. Yang kaya-raya mereka. Kekayaan mereka gunakan semula untuk menghapuskan orang Melayu dinegara sendiri. Dulu atok nenek moyang mereka datang cuma sehelai sepinggang. Bila dah dapat mengaut segala kekayaan dibumi ini, mereka terus hendak memiliki bumi bertuah yang kaya-raya dan tanahnya yang subur kurniaan Allah swt keatas orang2 Melayu. Mereka tidak akan dapat kembali ketempat asal mereka kerana tempat asal mereka takan menerima mereka sebab Negara mereka pun sesak dengan rakyat sampai anak pun tak boleh lebih 2 orang. Yang lebih dipaksa buang. sebab itu wahai saudara2 ku mereka mereka ni berjuang berhabis2san untuk memiliki terus Negara kita. Yang salah kita leka dengan umpan2 mereka dan sifat bermuka2 mereka mencari punca kelemahan dan kebaikan kita tanpa kita sedari. Nasib baik pemerintahan negara masih dalam tangan bangsa kita. Itu yang kita tak sedar2 mereka menyusup dalam parti2 politik melaga2kan kita yang maseh tak sedar2lagi ni. Apabila kerajaan akan melaksanakan GST, orang2 kita yang tak faham tentang GST yang sanggup berdemontrasi ditengah2 jalan melaungkan anti GST. Sedangkan GST ni dilaksanakan kerana kerajaan dah bosan dengan peniaga2 besar yang sesuka hati menaikkan harga barang2, semua barang asal ada permintaan dan pengguna. Dengan sendirinya harga barang2 dapat dikawal dan mereka tak boleh memburuk2kan kerajaan apabila barang2 naik, menyalahkan kerajaan. Rakyat yang tak faham dan membabi buta turut menghentam kerajaan, Apabila gula dikurangkan subsidi sebanyak 20sen., peniaga2 lintah darat, penipu, mudah menyalahkan kerajaan kononnya barang naik. Sebenarnya harga gula sama cuma subsidi iaitu sumbangan sebanyak 20sen kerajaan tarik balik.. Cuma gula aje yang ditarik subsidi sebab gula yang menjadi punca penyakit kencing manis tinggi dikalangan rakyat Negara ini kira2 2 juta lebIh

  ReplyDelete
 4. Kalau benar ditangkap khalwat. Dunia Allah swt dah tunjuk marwahnya dicalar diri sendiri. Itulah pandai2 menyumpah UMNO mati. Ini baru sikit aje entah apa lagi musibah yang akan menimpa diri jika ianya orang muslim dan tak bertaubat. lihatlah sahabat2 sudara seislam, bagaimana Negara kita dah terlalu banyak ditimpa musibah hasil daripada doa2 mereka yang terikut-ikut dan tak berfikir. Apabila Allah swt turunkan bala semua orang yang tidak bersalah dan berdosa terkena sama. Berhentilah daripada berdoa yang tidak baik. Ada baiknya kita sebagai orang2 Islam berdoa yang baik2, mohon kepada Allah swt agar Negara kita dilindungi dari musuh2 yang tersembunyi dan yang nyata. Bagi orang2 Melayu Islam, sedar2lah yang kita ini dipergunakan oleh musuh2 kita dengan melagakan kita supaya bergaduh sesame sendiri, demi menjaga kepentingan ekonomi mereka yang sumber hasilnya kebanyakan daripada hasil yang dihasilkan daripada segala maksiat bagi orang muslim. Dan orang muslimlah yang banyak melanggan maksiat2 tersebut. Yang kaya-raya mereka. Kekayaan mereka gunakan semula untuk menghapuskan orang Melayu dinegara sendiri. Dulu atok nenek moyang mereka datang cuma sehelai sepinggang. Bila dah dapat mengaut segala kekayaan dibumi ini, mereka terus hendak memiliki bumi bertuah yang kaya-raya dan tanahnya yang subur kurniaan Allah swt keatas orang2 Melayu. Mereka tidak akan dapat kembali ketempat asal mereka kerana tempat asal mereka takan menerima mereka sebab Negara mereka pun sesak dengan rakyat sampai anak pun tak boleh lebih 2 orang. Yang lebih dipaksa buang. sebab itu wahai saudara2 ku mereka mereka ni berjuang berhabis2san untuk memiliki terus Negara kita. Yang salah kita leka dengan umpan2 mereka dan sifat bermuka2 mereka mencari punca kelemahan dan kebaikan kita tanpa kita sedari. Nasib baik pemerintahan negara masih dalam tangan bangsa kita. Itu yang kita tak sedar2 mereka menyusup dalam parti2 politik melaga2kan kita yang maseh tak sedar2lagi ni. Apabila kerajaan akan melaksanakan GST, orang2 kita yang tak faham tentang GST yang sanggup berdemontrasi ditengah2 jalan melaungkan anti GST. Sedangkan GST ni dilaksanakan kerana kerajaan dah bosan dengan peniaga2 besar yang sesuka hati menaikkan harga barang2, semua barang asal ada permintaan dan pengguna. Dengan sendirinya harga barang2 dapat dikawal dan mereka tak boleh memburuk2kan kerajaan apabila barang2 naik, menyalahkan kerajaan. Rakyat yang tak faham dan membabi buta turut menghentam kerajaan, Apabila gula dikurangkan subsidi sebanyak 20sen., peniaga2 lintah darat, penipu, mudah menyalahkan kerajaan kononnya barang naik. Sebenarnya harga gula sama cuma subsidi iaitu sumbangan sebanyak 20sen kerajaan tarik balik.. Cuma gula aje yang ditarik subsidi sebab gula yang menjadi punca penyakit kencing manis tinggi dikalangan rakyat Negara ini kira2 2 juta lebIh

  ReplyDelete
 5. Anak2 melayu bumiputra sekarang ramai yang dah dibentuk menjadi aggresif menyalahkan apa saja yang kerajaan sekarang laksanakan. Mereka diheret macam anjing buruan untuk menyalak dijalan2 memaki hamun siapa saja asalkan orang itu penyokong kerajaan.
  Apakah sebabnya wujud setan2 jalanan ini hingga lupa asal keturunan dan perjuangan kaum mereka sendiri. Hal ini terjadi kerana mereka dipengaruhi untuk berkecimpung dalam arus politik pembangkang yang mabuk kuasa hingga tergamak menodai pemikiran anak2 muda yang sepatutnya berada di bangku sekolah bukannya merusuh dijalanan.
  Bertapa celarunya halatuju melayu sekarang. Taraf bumiputra yang dimiliki seolah2 tidak membawa apa2 erti lagi kepada orang melayu . Sedangkan dalam perlembagaan ada menyebut beberapa kepentingan tertentu yang tidak bolih digangu gugat olih kaum bukan bumiputra semasa membuat perjanjian menuntut kemerdekaan dari penjajah dahulu. Dalam perjanjian itu juga menyebut hak itu berkekalan selamanya . Malangnya melayu sekarang telah terpedaya dengan dakyah2 mengatakan taraf bumi itu menunjukkan Negara ini mengamalkan dasar berat sebelah dengan kaum bukan bumi. Sedangkan kaum bukan bumi yang menguasai seluruh kawasan perniagan dibandar2 dan seluruh kawasan perindustrian yang membolihkan kaum mereka mencapai kekayaan besar itu tidak pernah diusik pun olih orang2 melayu. Dan mereka kaum bukan bumi jangan lupa bahawa hampir setiap sen pendapatan orang melayu dibelanjakan di gedung2 perniagaan mereka dengan harga tertinggi yang dicipta olih mereka sendiri.
  Agak malang juga bila orang melayu sendiri yang terdiri dari golongan ular semak membuat hukum agama sendiri dengan menjual hukum2 islam demi mencari pengaruh untuk berkuasa. Hasilnya umat islam melayu ada yang terpedaya mengikut nafsu buas ular semak gila kuasa itu. Natijahnya berpecahlah melayu islam menjadi kumpulan2 politik saling bercakaran tanpa noktah penghujungnya.
  Bagitu juga terdapat melayu sundal yang petah memutarbelikkan fakta2 mahkamah hingga sebahagian besar orang melayu islam terikut2 dengan fikiran songsangnya. Si penipu ini juga mendendangkan suara2 jahiliah yangmana ajaran2 libral terus menapak dihati2 melayu islam yang terpedaya. Suara2 lantang dajjal ini cukup berpengaruh hingga pengikut2nya sedia memperhambakan diri menurut apa saja kehendaknya. Demikianlah melayu islam terpedaya itu telah dilanyak pemikiran mereka hingga menampakkan segala gejala dan musibah yang menimpa rakyat Negara ini adalah bersebab dari kegagalan pemerintah sekarang. Walhal gejala itu diperolihi bersebabkan dari kebodohan dan kedegilan mereka sendiri untuk mendengar nasihat2 untuk membantu negeri2 yang mereka takluki.
  Janganlah orang melayu bumiputra mengharapkan untuk maju setanding dengan kaum pendatang selagi melayu islam belum memahami apa ertinya perpaduan, apa ertinya bermaufakat dan apa ertinya mencapai matalamat bersama memperkasakan diri.
  Walaupun masa ini jelas menunjukkan melayu masik memiliki kuasa dan masih bolih berbangga tetapi jerat2 yang dipasang olih musuh2 melayu tetap ada dimana sahaja. Jerat2 ini bukan tali membidas tetapi jerat2 ini mampu merampas kuasa melayu yang ada.
  Barsatulah melayu islam. Andai setiap solat kita mengadap kiblat yang sama mengapa hati kita semua masih belum ada arah kiblatnya lagi.

  ReplyDelete
 6. ni laa hasil dari usaha tarbiah pas.. dulu kutuk umno kawan ngan mca mic.. sekarang mereka lagi teruk.. islam maju kat malaysia hanya kerana ada umno je.. kalau pas bg dap jaga malaysia, hancurrr..usahkan nak azan, masjid pun xbagi bina..silap2 kene roboh buat pasaraya..alkitab pun confirm belambak2.. hudud jgn cerita la, tukar topic jd negara kebajikan..

  sepatutnya kalau dah tarbiah tu kilang arak dselangor tu tutup la..dulu kecoh sgt, sekarang xde beza pun..rumah urut makin bercambah ada la.. tempat lain pun ada juga tp tak sebanyak yang ada di selangor..ni lah hasil usaha tarbiah islam ala pas..

  klu nk cerita, banyak lg kebodohan pemimpin pas dan ahlinya..kesimpulannya org pas mmg bodoh n bangang

  berkawan dengan setan lagi baik, lama2 kita pun jadi setan.. elok la tu, fatwa ularmak pas..

  ReplyDelete

 7. Nama saya bapak yantong di medang…
  Dan Saya sangat berterimakasih banyak kepada EYANG PALAGUNA .atas bantuannya saya sekaran sudah bisa sukses,dulunya pendapatan saya tidak seberapa karna pekerjaan saya cuma tukan jahit buat makan saja susah apalagi untuk membelikan susu untuk anak saya dan karna istri saya pergi meninggalkan kami entah kemana..saya dapat nomor EYANG dari di internet dan akhirnya kami langsung menghubungi dan jadi member, EYANG ,PALAGUNA…akhirnya kami diberi nomor dari anka ritual yaitu ((( 9409 ))) itu Cuma putarang singapurah dan alhamdulillah berhasil,,walaupun pinjang uang sama tetanggah satu juta untuk jadi member EYANG. bagi anda yang punya masalah tentan keuangan atau masalah nomor togel yang tidak pernah tembus silahkan HBG /SMS EYANG DI NMR 082-31O-142-255,,, dan berkat bantuan EYANG kini kehidupan keluarga saya sudah jauh lebih baik dari sebelumnya bahkan sekaran saya juga sudah punya usaha sendiri,silahkan anda juga buktikan sendiri….

  ReplyDelete
 8. Pengakuan tulus dari IBU IDAH DI TAWOU.
  TKI Yang kerja cumah tukan masak di sebua restoran .
  kami nak cakap terima ksih yg tidak terhingga, serta penghargaan
  & rasah kagum yg setinggi-tingginya kepada, AKI DARMO, DAN kami sudah kerja
  sebagai TKI selama 7 tahun di tawou,dengan gaji lebih kurang 2.5jt/bln,
  tidak cukup untuk memenuhi kebutuhan sehari-hari,apalagi setiap bulan harus
  mengirim orang tua di BANJARMASIN, sudah lama kami mengetahui roomnya aki ini,
  juga sudah lama mendengar nama besar AKI,tapi kami termasuk orang yangg tidak
  terlalu percaya dengan hal ghoib, jadi kami pikir ini pasti kerjaan orang
  yang nak nipu.
  tetapi kemarin waktu pengeluaran angka,


  6D,NAIK TGL,07,05,2014 / 498586.
  DAN, kami benar2 tidak percaya dan hampir pingsang,


  angka yg kami mintah sama AKI DAMO ternyata tembus, awalnya kami terai menelpon,
  kami bilang kami TKI Yang kerja di tawou, nak balik kampung
  terus beliau bantu bagi angkanya. mulanya kami tdk percaya,mana mungkin angka ini
  keluar, tapi dengan penuh pengharapan kami sudah teransper duit 3 juta untuk angka ritualnya sama aki, dansisah gaji satu bulan lebih ,
  ternyata berjaya….!!!
  dapat 600 jt, sekali lagi terima kasih banyak AKI DARMO, KAMI
  .buat AKI,kami sekeluarga tidak akan lupa
  bantuan dan budi baik AKI.
  yang ingin merubah nasib seperti kami silahkan hub AKI DARMO di no. 0823-1014-3355
  Demikian kisah nyata dari KAMI tanpa rekayasa.
  ANGKA RITUAL/ANGKA GAIB 2D 3D 4D 5D 6D…

  [⌣»̶•̵̭̌✽̤̈•̵̭̌☀̤̈>>KLIK*DISINI BOCORAN RAMALAN TOGEL <<☀̤̣̈̇•̵̭̌✽̤̈•̵̭̌«̶⌣]

  DAN MENGHASILKAN PUTARAN…
  _PREDIKSI TOGEL SGP_ _PREDIKSI TOGEL TAYLAN_

  _PREDIKSI TOGEL HKG_

  _PREDIKSI TOGEL MALAYSIA_ JIKA ANDA INGIN CEPAT KAYA,BUTUH ANGKA JITU ATAU BELI TUYUL

  _PREDIKSI TOGEL LAOS_

  _PREDIKSI TOGEL SIDNEY_

  _PREDIKSI TOGEL KAMBOJAH_
  _PREDIKSI TOGEL TAYWAN_

  angka"GHOIB: kudalari
  TOTO, 2D, 3D, 4D, 5D, 6D…

  SUPREME TOTO 6/58,/MEGA TOTO,6/52,POWER TOTO 6/55…
  MEKNUM 4D,/STS,/88, /DA MA CAI 1+3D,/ DAN parah pencinta togel.
  DAN LAIN-LAIN,ITU SEMUA TERGANTUNG PERMINTAAN KAMI…ATAU SEPESIAL DEROH 4D ANGKA BERTUA ADA PADA AKI DARMO…..

  ReplyDelete
 9. Tengah baca blog darmo togel punya iklan pulak ganggu.
  Apa benda ni darmo togel?

  ReplyDelete
 10. KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
  dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor togel.nya yang AKI
  berikan 4 angka 2902 alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI.
  dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
  ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu AKI. insya
  allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
  kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
  sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka main togel
  yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI JAYA WARSITO,,di no (((085-342-064-735)))
  insya allah anda bisa seperti saya…menang togel 1 JUTA RINGGIT , wassalam.


  dijamin 100% jebol saya sudah buktikan...sendiri....  Apakah anda termasuk dalam kategori di bawah ini !!!!


  1"Dikejar-kejar hutang

  2"Selaluh kalah dalam bermain togel

  3"Barang berharga anda udah habis terjual Buat judi togel


  4"Anda udah kemana-mana tapi tidak menghasilkan solusi yg tepat


  5"Udah banyak Dukun togel yang kamu tempati minta angka jitunya
  tapi tidak ada satupun yang berhasil..  Solusi yang tepat jangan anda putus asah... KI .JAYA WARSITO akan membantu
  anda semua dengan Angka ritual/GHOIB:
  butuh angka togel 2D 3D 4D SGP / HKG / MALAYSIA / TOTO MAGNUM / dijamin
  100% jebol
  Apabila ada waktu
  silahkan Hub: KI JAYA WARSITO DI NO: [[[085-342-064-735]]]


  ANGKA GHOIB: SINGAPUR 2D/3D/4D/  ANGKA GHOIB: HONGKONG 2D/3D/4D/  ANGKA GHOIB; TEXAS  ANGKA GHOIB; TOTO/ MAGNUM 4D/5D/6D/  ANGKA GHOIB; LAOS
  KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
  dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor togel.nya yang AKI
  berikan 4 angka 2902 alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI.
  dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
  ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu AKI. insya
  allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
  kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
  sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka main togel
  yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI JAYA WARSITO,,di no (((085-342-064-735)))
  insya allah anda bisa seperti saya…menang togel 1 JUTA RINGGIT , wassalam.


  dijamin 100% jebol saya sudah buktikan...sendiri....  Apakah anda termasuk dalam kategori di bawah ini !!!!


  1"Dikejar-kejar hutang

  2"Selaluh kalah dalam bermain togel

  3"Barang berharga anda udah habis terjual Buat judi togel


  4"Anda udah kemana-mana tapi tidak menghasilkan solusi yg tepat


  5"Udah banyak Dukun togel yang kamu tempati minta angka jitunya
  tapi tidak ada satupun yang berhasil..  Solusi yang tepat jangan anda putus asah... KI .JAYA WARSITO akan membantu
  anda semua dengan Angka ritual/GHOIB:
  butuh angka togel 2D 3D 4D SGP / HKG / MALAYSIA / TOTO MAGNUM / dijamin
  100% jebol
  Apabila ada waktu
  silahkan Hub: KI JAYA WARSITO DI NO: [[[085-342-064-735]]]


  ANGKA GHOIB: SINGAPUR 2D/3D/4D/  ANGKA GHOIB: HONGKONG 2D/3D/4D/  ANGKA GHOIB; TEXAS  ANGKA GHOIB; TOTO/ MAGNUM 4D/5D/6D/  ANGKA GHOIB; LAOS

  ReplyDelete
 11. Saya Sangat BerTerima kasih Atas Bantuan Angka Ritual MBAH…Angka MBAH EROK PRANAL Tembus 100%…Saya udah kemana-mana mencari angka yang mantap selalu gak ada hasilnya…sampai- sampai hutang malah menumpuk…tanpa sengaja seorang teman lagi cari nomer jitu di internet…Kok ketemu NomoR MBAH EROK PRANAL..Saya coba beli Paket 4D ternyata Tembus…dan Bagai di sambar Petir..Ternyata Angka Ritual Ghoib MBAH EROK PRANAL…Yang SaYa Minta Tembus 4D…Baru kali ini saya mendapat angka ritual yang benar-benar Mantap…Bagi saudara yang ingin merubah Nasib seperti saya…Anda Bisa CALL/SMS Di Nomer MBAH EROK PRANAL 085 377 797 151.(((Buktikan Aja Sendiri Saudara-Saudari)))

  ReplyDelete
 12. KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

  KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل


  KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل


  KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

  KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل


  KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

  ReplyDelete
 13. SAYA SEKELUARGA INGIN MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH KEPADA MBAH_MONO YANG TELAH MEMBANTU SAYA SELAMA INI KARNA DULUNYA SAYA CUMA ORANG MISKIN YG TAK PUNYA APA-APA DAN BERKAT BANTUAN MBAH ALHAMDULILLAH SAYA SEKARANG SUDAH MAU BUKA USAHA SENDIRI,,JIKA ANDA INGIN MENGIKUTI JEJAK SAYA SILAHKAN HUBUNGI_MBAH_MONO _0823_1255_2534_TRIMAKASI

  SAYA SEKELUARGA INGIN MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH KEPADA MBAH_MONO YANG TELAH MEMBANTU SAYA SELAMA INI KARNA DULUNYA SAYA CUMA ORANG MISKIN YG TAK PUNYA APA-APA DAN BERKAT BANTUAN MBAH ALHAMDULILLAH SAYA SEKARANG SUDAH MAU BUKA USAHA SENDIRI,,JIKA ANDA INGIN MENGIKUTI JEJAK SAYA SILAHKAN HUBUNGI_MBAH_MONO _0823_1255_2534_TRIMAKASI

  SAYA SEKELUARGA INGIN MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH KEPADA MBAH_MONO YANG TELAH MEMBANTU SAYA SELAMA INI KARNA DULUNYA SAYA CUMA ORANG MISKIN YG TAK PUNYA APA-APA DAN BERKAT BANTUAN MBAH ALHAMDULILLAH SAYA SEKARANG SUDAH MAU BUKA USAHA SENDIRI,,JIKA ANDA INGIN MENGIKUTI JEJAK SAYA SILAHKAN HUBUNGI_MBAH_MONO _0823_1255_2534_TRIMAKASI
  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.