Sunday, May 4, 2014

Khalid dan Saifuddin Hanya Buat Menyemak Kertas Undi sahaja Kata Azwan


Pengacara dan personaliti televisyen sensasi, Azwan Ali mempertahankan kewibawaan abangnya, Mohamed Azmin walaupun pelbagai tuduhan dilemparkan terhadap calon serta penyandang Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) dalam pemilihan parti itu kali ini.

Menganggap dirinya diva, beliau juga yakin Azmin mampu mengekalkan jawatan ke dua tertinggi parti itu.

Mengakui walaupun tidak pernah terlibat dalam ceramah atau aktiviti kempen untuk abangnya itu, Azwan bagaimanapun tetap meletakkan kepercayaan yang tinggi terhadap Azmin berbanding dua lagi pencabar iaitu Khalid Ibrahim dan 
Saifuddin Nasution Ismail.

Melalui twiteer "Salam. Anda tidak pernah lihat Azwan Ali di mana-mana kempen PKR. Peduli apa? Tapi saya sangat yakin, pemenangnya ialah YB Azmin Ali. Jadi?," tulis Azwan ringkas.

Azwan Ali dilihat sentiasa memberi sokongan terbuka terhadap kerjaya politik abangnya, Azmin.

Azwan mengulas mengenai perkembangan terkini pemilihan PKR, terutamanya bagi saingan jawatan nombor dua parti itu yang melibatkan Mohamed Azmin yang dicabar dua calon lain iaitu Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Setiausaha Agung, Datuk Saifuddin Nasution Ismail.

Sehingga berakhir pusingan pertama pemilihan minggu lalu membabitkan enam negeri, Mohamed Azmin mengungguli senarai apabila memperoleh 5,111 undi meninggalkan Saiffuddin (2,322) dan Abdul Khalid (2,228).

Tanpa berselindung, beliau menganggap tindakan dua pencabar abangnya itu hanya membazir masa kerana yakin Mohamed Azmin akhirnya akan mengekalkan jawatan disandangnya itu.

Azwan sebelum ini pernah mengeluarkan kenyataan terbuka dengan mengatakan bahawa abangnya itu yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Antarabangsa lebih layak menjadi Menteri Besar Selangor berbanding Abdul Khalid.

6 comments:

 1. Oi bapok! Nah kondom......pi main jauh2

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kau jangan main main. Sekali kau kena liwat dengan dia, baru kau tau langit tinggi ke rendah.

   Delete
 2. Aku heran betullah kenapa ramai anak Islam/Melayu dah pikiaq jadi MAK NYAH adalah 'normal'?! Sedagkan kebanyakan Mak Nyah yg. aku jumpa, walau pakai baju dan berlagak mcm. wanita, tetapi perangai aku lihat kdg-kdg KASAQ-mcm-lelaki, termasuk air muka mereka - yg. jadg-kadg MENGGERUNkan! Lepas tu, mereka menggunakan tandas wanita - ini membahayakan keselamatan wanita kerana mungkin ada juga yg. MENYAMAQ jadi MAK NYAH; utk. mengintip wanita!

  Sebenaqnya ini dalah agenda si si KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM (dan sekutu mereka dr. Barat-ZIONIS/Israel), utk. MENJAHANAMkan moral anak muda Islam/Melayu kita untk menjadi puak SODOM!

  Makcik Sambal Belacan - sayu terkenang lagu “Insan Dan Bunga“ dr. suara sungguh merdu, Allahyarham Tiar Ramon, saudara seBUMIPUTERA/se ISLAM kita dr. Alam Melayu, penyanyi dan pencipta Legenda Minangkabau 1961-2000, dr. Sumatera Barat, yg. membawakan lagu-lagu Minang dan Melayu.

  ReplyDelete
 3. party anak beranak, adik beradik, sepupu sepoyang, laki bertanding lawan bini. Bini menang percuma sebab laki tarik diri. malam nanti kita ketawa bersama2 atas katil. dasar putar alam.

  ReplyDelete
 4. OI anon 11.19 pm, lu ni PENGGANASSODOM Red BeanBANGKAIBABI, nak menggertak kami, umat Islam?! PI MAMPUSS lu kat KANDANG DAPBANGKAIBABI!

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.