Friday, May 2, 2014

Mahfuz Cadang Demo Bantah 1 Mei Dijadikan Sebagai Produk Pelancongan


“Kita harap 1 Mei setiap tahun menjadi acara himpunan, harap Kementerian Pelancongan setuju,” kata Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Mahfuz Omar ketika berucap di hadapan kira-kira 40,000 peserta Himpunan Bantah GST berhampiran Dataran Merdeka, petang semalam lapor Harakah. 

“Hari ini kita berada di hadapan Bangunan Sultan Abdul Samad, hari ini perhimpunan kita sebahagian dari produk baru pelancongan. 

Katanya, himpunan rakyat adalah wujudnya demokrasi kepada rakyat dan beliau pasti lebih ramai pelancong yang datang.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Pokok Sena berkata kerajaan telah meluluskan Akta GST di parlimen dan berharap himpunan hari ini sebagai mesej untuk kerajaan melihat bahawa rakyat menolak GST.

“Untuk belum terlewat, Dewan Negara tolak GST, lihat perkembangan yang ada hari ini, kerajaan perlu tarik balik akta tersebut,” tegasnya.

Menurutnya, GST terpaksa dilakukan untuk menambah pendapatan negara yang sepatutnya kerajaan mencari sumber lain, bukannya daripada poket rakyat.

“Pelaksanaan GST ini menyebab rakyat berpendapatan rendah terus tertekan. Saya katakan bahawa cukai ini tidak adil,” ujarnya lagi. 

Tetapi semasa ucapan oleh Anwar Ibrahim beliau tidak sedikit pun menyentuh hal GST walaupun peserta demo bantah GST menunggu-nunggu apa yang akan dipertakan oleh Anwar Ibrahim yang diibaratkan sebagai idola mereka.

Amalat malang sekali apabila Anwar hanya mengutuk kerajaan kerana didakwa mahu menjarakannya dan meminta penyokongnya mempertahankannya....

Demo itu juga telah diboikot oleh pemimpin DAP dan pemimpin Pas kerana mereka melihat Anwar mempergunakan pentas demon bantah GST untuk tujuan peribadinya yang telah disahkan meliwatoleh mahkamah.

2 comments:

  1. Demo untuk tarik pelancung. Yalah....... pelancung LGBT ramai pun yang datang sokong anuuaa .
    Tetapi adakah pihak pembangkang sedar anjing2 dan kera2 pendemo tu mentekedarah kat situ dan bertan2 sampah sarap ditinggalkan. Tugas siapa pula nak cuci ini semua . Maknanya. Kerja demo puak haram ini satu sen pun tak ada faedah. Pendemo tu hanya jadi pecacai pembangkang . Makna GST pun tidak tahu. Sebab itu mudah saja peliwat tua tu buat kuda tungangan.

    ReplyDelete
  2. Kira ok ler. Tak de tarian bontot atau memijak kepala lembu.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.