Wednesday, May 21, 2014

Mahkamah Rayuan Perlu Mengenepikan Keputusan Yang Berniat Jahat Hakim VT Singam Terhadap Ibrahim Ali


Mahkamah Rayuan akan memutuskan pada satu tarikh lain rayuan Presi­den Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali terhadap sabitan dan hukuman kerana menghina mahkamah berhubung penyiaran satu artikel berkaitan seorang hakim dalam laman web Perkasa.

Panel tiga hakim diketuai oleh Datuk Abdul Wahab Patail yang bersidang bersama Datuk David Wong Dak Wah dan Datuk G.V. Varghese menetapkan demikian selepas mendengar penghujahan semua pihak.

Beliau merayu terhadap keputusan Mahkamah Tinggi yang membenarkan permohonan Datuk Seri Anwar Ibrahim agar dia dan seorang ahli Perkasa, Zainuddin Salleh dikenakan perintah menghina mahkamah ekoran penerbitan artikel ber­kenaan.

Kandungan laman web itu yang diterbitkan pada 7 Januari tahun lalu didakwa menyerang keperibadian Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk V.T. Singham (kini bersara) yang ketika itu sedang mendengar kes saman fitnah yang dikemukakan oleh Anwar terhadap syarikat akhbar, Utusan Melayu (M) Bhd. Ibrahim dijatuhi hukuman penjara sehari dan denda RM20,000 oleh Hakim Datuk John Louis O'hara setelah didapati bersalah menghina mahkamah berhubung penyiaran artikel tersebut.

3 comments:

 1. Ya ALLAH; YAB PM kita boleh asyik diHINA dan digertak bunuh tapi si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM tak boleh dikritik lansung?! BANGSAT nya- loyar dan hakim RASIS tak boleh disentuh lansung?!

  Dan si PDRM nak GERTAK Abdullah Zaik/ISMA apasal - si PENGGANAS Red Bean dan berlambak si KAPIRDAJAL MUSUH ISLAM mcm. ni boleh asyik HINA/GERTAK ISLAM/umatnya termasuk dgn. ancaman BUNUH di sosial media; tak pula diTANGKAP?!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN ISLAM/umatnya, Kesultanan Melayu, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete
 2. Itulah harga yang perlu dibayar oleh PM dan Kerajaan Malaysia oleh kerana terlalu menurut kehendak bangsa lain lebih daripada bangsa majoriti iaitu bangsanya sendiri. Permintaan rakyat agar ISA dikembalikan di bumi Malaysia ini tidak najib endahkan.......Kita hanya menghitung hari dan ketikanya sahaja bangsa Melayu menjadi peminta sedekah dan merempat di buminya sendiri.....Maka BERGUMBIRA lah kamu wahai melayu petualang bangsa yang terang-terangan bersekongkol dengan golongan munafik demi menjaga tembolok masing2....

  ReplyDelete
 3. Sayu setuju pendapat dan pandangan May 21,2014 at 9:12.Semalam ada yg mengatakan Sultan Perak mangkat,itu pun satu penghinaan kepada Sultan.Kenapa tidak diambil tindakan?

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.