Friday, May 9, 2014

Saya Berkata Berdasarkan Fakta Sejarah Kenapa Perlu Saya Mohon Maaf



Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), Abdullah Zaik Abdul Rahman hari ini menyatakan bahawa kenyataan beliau bahawa kaum cina yang dibawa masuk oleh British ke Tanah Melayu merupakan satu pencerobohan adalah berdasarkan fakta sejarah.

Saya hairan kenapa mereka melenting apabila saya menyatakan kebenaran berdasarkan sejarah, kata Ustaz Abdullah Zaik

"Mereka juga menuduh ISMA satu pertubuhan pengganas yang cuba menghasut sedangkan mereka hampir setiap hari mempertikaikan hukum Islam, mencampuri urusan hal Agama Islam, undang-undang Islam, memecahbelahkan kaum Melayu tapi bagi mereka itu kebebasan bersuara"

"Jika kenyataan yang buat mereka melenting kita dianggap penghasut dan jika mereka mencampuri urusan Agama Islam dan bangsa Melayu dikira kebebasan bersuara dan hak asasi manusia"

Beliau berkata, tindakan agresif bukan Islam seperti membuat laporan polis terhadap dakwaannya dilihat sebagai tindakan menghalang hak keistimewaan Melayu dalam Perlembagaan.

"Mereka bimbang ia akan menghalang usaha mereka untuk mengubah identiti negara yang jauh daripada hak Melayu dan mengenepikan kedaulatan Melayu dan Islam," katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Isma, di Bangi hari ini.

Abdullah berkata, kenyataannya sebelum ini bertujuan memberi amaran dan peringatan kepada bukan Islam supaya tidak lagi mengkritik mengenai hal ehwal Islam.

Sebelum ini, beliau mendakwa pendatang China yang dibawa British ke Tanah Melayu merupakan penceroboh malah kewarganegaraan dan kemewahan yang diperoleh mereka juga boleh dipersoalkan.

“Ini semua kerja British yang masuk bersama kaum Cina bagi menekan dan membuli orang Melayu,” katanya

Katanya, Orang Melayu dan beragama Islam di negara ini berhak menyuarakan pandangan yang menggambarkan masa depan negara dan kaum lain tidak berhak mengemukakan tentangan.

“Mereka melanggar garisan merah dan mencampuri urusan Melayu dan Islam. Ini sudah melampau.

“Demi untuk keadilan, bangsa lain perlu menghormati hak istimewa Melayu dan Bumiputera seperti apa yang diperuntukkan dalam Perlembagaan,” katanya.

Beliau berkata bukan Islam tidak berhak melarang kehendak orang Islam dalam membentuk aspirasi negara.

Katanya, Malaysia adalah Tanah Melayu dan bangsa Melayu hendaklah kekal sebagai bangsa yang berdaulat di Tanah Melayu selamanya.

“Apa yang diperuntukkan oleh Perlembagaan dan jaminan yang diberi oleh orang Melayu kepada bukan Melayu sudah lebih daripada mencukupi.

Selama ini pun orang Melayu sudah banyak bertolak ansur dalam semua segi termasuk ekonomi, sosial dan kuasa memerintah sudah tiba masanya orang Melayu perlu hadkan sempadan yang sudah dilanggar oleh orang lain.

16 comments:

  1. Syabas ISMA.. nk harap PAS munapik tu.. klu bab nk bergaduh dgn Melayu UMNO pandai la... kalau dgn Cina DAP menikus duduk lari celah kangkang Cina..

    Cina mmg pendatang.. krn mereka masuk negara inilah org Melayu tidak berupaya jd berjaya krn sifat racist dan kiasu mereka yg mengepung kemaraan dan penguasaan org Melayu terhadap ekonomi dan politik tanah air ini.!!

    ReplyDelete
  2. jangan jadi buta sejarah...bodoh biar bertempat...cina india melayu sama2 menuntut kemerdekaan...terima la hakikat negara kita berbilang kaum..xde kaum lain pun kita susah...kaum bukan melayu xde kita pun susah...saling memerlukan...jangan jadi bangang la...sebabkan nila setitik je ...dah bagi tanggapan yg buruk kat kaum cina...

    ReplyDelete
  3. OI si 'aliff'', nampaknya makin ramai si ekoq-ekoq PENGGANASBANGKAIBABI Red Bean yg. ditaja puak SYAITAN Barat-Zionis dan DAPBANGKAIBABI, termasuk MENYAMAQ guna nama Melayu/Islam & bahasa Islam (sebut Kalimah ALLAH SWT cthnya), sedg. MENGAMOK mcm. ANJING KURAP GILA!

    Lepas tu puak SYAITAN ni siap nak MENGKAPIRkan umat Islam pula!

    PI BERAMBOS lu punya ekoq kat KANDANGDAPBANGKAIBABI!

    ReplyDelete
  4. SYUKUR ALHAMDULILLAH dan SETUJU dgn. kenyataan dan KEBERANIAN YB USTAZ Abdullah Zaik/ISMA mempertahankan ISLAM dgn. hukum Hududnya, serta sejarah dan hak BUMIPUTERA Islam/Melayu!!

    Apa KEJADAHNya kita BUMIPUTERA Islam/Melayu asyik diGERTAK oleh PENDATANG KAPIRDAJAL RASIS sampai tak boleh bersuara nak mempertahankan SEJARAH dan HAK kita sbg. ORANG ASAL di ALAM MELAYU ISLAM ini! Memang si PENDATANG KAPIR yg. asalnya dibawa PENJAJAH British-ZIONIS laknat, bukan dijemput kita tetapi diPAKSA ke atas kita – jadi jelas mereka PENCEROBOH! Termasuk sampai berjuta diberi kerakyatan dgn. mudah sebg. syarat KEMERDEKAAN Tanah Melayu, PUSAKA nenek moyang berzaman kita dr. sebelum dijajah si KAPIRDAJAL British-ZIONIS itu! Dan balasan si KAPIRDAJAL RASIS pd. kita ialah asyik MENGHINA ISLAM serta BUMIPUTERA Islam/Melayu!

    Dan rejim PENDATANG Cina PAP yg. ditaja MOSSAD-CIA-MI6, untuk tawan Temasik dari TANAH MELAYU kita ini; juga telah beri kerakyatan dgn kpd jutaan imigran yang bukan pekerja/pelarian pun, dari bukan Islam Cina dan Kristian untuk MENGECILKAN terus jumlah dan MENINDAS umat Islam/BUMIPUTERA Melayu, juga dibela oleh sekutu kuatnya, si Barat-Israel. Bahkan polisi mengambil jutaan imigran bukan Islam ke Singapura, ini ditiru dari Israel - sekutu kuat rejim penjajah Cina ini - lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, Wednesday, September 2, 2009!
    Kalau kat Barat pun, BUMIPUTERA Native Americans/Canadian First Nation peoples/Australian Aboriginals, sering bersuara dgn. bebas utk. MENGHENTAM puak PENJAJAH/PENDATANG yg. KURANG AJAQ pd. mereka, dan kaum BUMIPUTERA malang ini tidak pernah melupakan sejarah penjajahan BUAS si Barat-ZIONIS!

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN ISLAM/umatnya, Kesultanan Melayu, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

    ReplyDelete
  5. ISMA patut berhenti dari membuat kenyataan berbaur perkauman..ISMA perlu lebih professional dalam membuat kenyataan di dalam negara yang memiliki pelbagai bangsa berbilang kaum. Jangan seperti menepuk air di dulang, terpercik ke muka sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apakah maksud anon 8:10 ini supaya Melayu Muslim kat Malaysia ni jangan bercakap isu perkauman walaupun agama & bangsa sendiri dicemuh? Bangsa lain boleh tuntut hak utk diri sendiri, bangsa Melayu cuma kena diam kerana nak jaga hati bangsa lain? Hak Melayu Muslim utk adakan hudud & segala hukum Allah, kenapa orang lain nak bantah?

      Delete
  6. Yeah.... Saya sokong.... Tindakan yg bertanggung jawab sebagai org melayu islam.... Mulai saat ini..... Kita jgn takut mati demi menegakkan syiaar islam...... Jgn takut miskin demi mempertahan kan hak orang melayu.....

    ReplyDelete
  7. wah nampak gayanya medan pertempuran telah beralih ke sungai rapat kikikiki. syabas bro admin

    ReplyDelete
  8. Rasanya kerajaan sekarang perlu tangguhkan dulu pemberian kad pengenalan kepada kanak2 bukan bumi bila sampai umur 12 tahun..I.C boleh di beri setelah mereka berumur 70 tahun...sebabnya kalau kita kaji...bangsa sepet ni tak pernah hormati hak istimewa Melayu walaupun dah tua2 nak mampos.

    ReplyDelete
  9. OI anon 8.10pm, lu punya ekoq ni si PENDATANG KAPIRDAJAL PENGGANAS SODOM Red BeanBANGKAIBABI, nak menggertak/menghina BUMIPUTERA ISLAM/umatnya aaahh?! Pi BERAMBOS lu dari ALAM MELAYU ni!

    Dan PI MAMPOS lu punya ekoq kat KANDANGDAPBANGKAIBABI-si-RASIS-no-1!

    ReplyDelete
  10. dicadang nak bagi ic tu biarlah pandai berbahasa melayu jgn ckp bahasa mcm sampah..

    ReplyDelete
  11. Tahniah...ISMA Kern menyedarkan org melayu yg semakin leka & berbangga dgn tanah melayu walhal cina dah jauh kedepan.....

    ReplyDelete
  12. Mengikut sejarah perang jerman dulu, kaum israil pernah manjadi suku rakyat di negara jerman, apabila mereka cuba mengganggu gugat dan cuba menguasai kerajaan jerman dgn cara tipu muslihat dan keji, maka pihak bangsa jerman telah bertindak menghapuskan kaum mereka.... Apabila mereka dihukum, mereka mengharapkan simpati dunia dgn perpayung di sebalik agama yahudi.... Maka british dan amareka yg menjadi proksi zeonis zahudi dtg membantu.... British la yg menempatkan kaum israil di kawasan palestin dan british la juga menempatkan org cina di tanah melayu.... Cina yg berfahaman atlis dan zionis lebih kurang sama...

    ReplyDelete
  13. saya pun sokong bangsa kt mesia ni berbalah antara satu sama lain yeah!!

    ReplyDelete
  14. Patutnya JANGAN bagi IC kat mana-mana si PENDATANG KAPIRDAJAL yg. cakap bahasa SAMPAH mcm puak PENGGANAS SODOM Red BeanBANGKAIBABI, yg. asyik nak menggertak/menghina BUMIPUTERA ISLAM/umatnya!

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete
  15. Buka Mata Aliff dan Anon 8.10 bertapa anak melayu memohon kerja terbantut kerana Requirement "Chinese Preffered atau Mandarin / Chinese preferred, mana-mana kilang hanya berbangga 98% bumi tapi mewakili banyaknya hanya operator pengeluaran yang mana semakin diganti pekerja asing.Tak kira rangkaian pembekal milik mereka... bumi tertekan. Pendidikan hendak sama rata tapi kuota sama rata pekerjaan di peringkat "Top Management" bagi melayu tak boleh.Hendak bertolak ansur ...mereka menolak melayu beransur ke belakang....jadi tinggal apa lagi...

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.