Sunday, May 11, 2014

Setelah DiHalau Keluar Daripada Pakatan Akhirnya Pas Batal Hudud Serta Merta


PAS hari secara rasminya membatal hasratnya untuk membawa Rang Undang-Undang Persendirian (RUU) di Dewan Rakyat pada Jun ini yang membolehkan Kanun Jenayah Syariah (ii) 1993 dilaksanakan di Kelantan, kata Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Abdul Hadi berkata, perkara itu diputuskan bagi membolehkan penubuhan Jawatankuasa Teknikal antara Kerajaan Pusat dan Kerajaan Kelantan.

Katanya, Mesyuarat Jawatankuasa PAS hari ini telah membuat pertimbangan dalam isu berkaitan pelaksanaan kanun berkenaan.

"Oleh kerana itu cadangan membawa RUU Persendirian di Dewan Rakyat pada persidangan bulan Jun 2014 ini dibatalkan serta merta.

"Ini bagi memberi ruang kepada Jawatankuasa Pas Pusat untuk merumuskan cadangan dan tindakan selanjutnya," kata Hadi melalui kenyataan yang dibacakan timbalannya, Mohamad Sabu pada satu sidang media hari ini.‎

Mat Sabu berkata, biarpun PAS mengambil keputusan untuk menangguhkan pembentangan RUU Persendirian itu di Dewan Rakyat Jun ini, namun pihaknya akan memastikan Kanun Jenayah Syariah (ii) yang mengandungi hukum hudud dapat dilaksanakan pada satu masa kelak iaitu tarikh yang tidak diketahui.

"Terserah kepada Jawatankuasa Teknikal yang akan berbicang dengan Kelantan dan Pusat.

Sebelum ini DAP secara terbuka menghalau keluar Pas daripada kumpulan pakatan jika Pas bertegas mahu melaksanakan hukum hudud.

Anwar Ibrahim juga berkata PKR tidak akan akan menyokong jika Pas membawa usul Hudud di Parlimen.

Walaubagaimana pun umno sejak awal-awal lagi menyokong penuh jika Pas ikhlas mahu melaksanakan hukum hudud di negeri Kelantan.

Hukum hudud juga menyebabkan Pas berpecah kepada dua satu menyokong tindakan melaksanakan hudud di Kelantan dan satu golongan lagi tidak menyokong.

16 comments:

  1. MUNAFIK MUNAFIK MUNAFIK. Tak lain melainkan untuk memberi laluan DAP menang PRK di Gelugor dan Telok Intan

    ReplyDelete
  2. Nak jawatankuasa teknikal ape kebendanya lagi?? Maknanya usul hudud PAS yang diluluskan di DUN Kelantan tahun 1993 dulu tak lengkap la??? Separuh masak???

    Ni dah tahun 2014 la... 21 tahun dah, takkan nak bincang pasal perkara2 teknikal pulak lagi?? Sepatutnya draf hudud PAS Kelantan 1993 dulu terus bawak je Parlimen, dibahaskan dan terus dibuat undian, dapat suara majoriti ke tak... nampak sangat PAS ni kuat menipu rakyat selama 21 tahun ni...

    ReplyDelete
  3. Apa maknanya. Hudud yg telah lulus tak elok ka. Kenapa le ni baru nak ngaku.

    ReplyDelete
  4. CUBA PENYOKONG PAS PIKIR..... ADAKAH PAS INI BETUL2 BERLANDASKAN PERJUANGAN KEISLAMAN... ATAU SUDAH BERTUKAR MENJADI SEBUAH PARTI POLITIK YANG MENGGUNAKAN ISLAM UNTUK MEMUSNAHKAN SESAMA ISLAM...

    ReplyDelete
  5. Kenapa 21 tahun tidur. Ulama jenis apa yg PAS ada

    ReplyDelete
  6. Celala punya PAS, bersubahat dengan kafir harbi untuk jatuhkan kerajaan Islam. (UMNO dah sokong Hudud)

    ReplyDelete
  7. CELAKA PUNYA PAS

    ReplyDelete
  8. Awatlah PAS ni! Aku syak habis ulama-ulama TULEN dlm PAS diBUNUH seorg. demi seorg - disyaki diracun, termasuk yg. boleh sebabkan lemah jantung/kanser dsbnya (ini MO biasa si Barat-ZIONIS/Israel)!

    Apa KEJADAHNya kita BUMIPUTERA Islam/Melayu asyik diGERTAK oleh PENDATANG KAPIRDAJAL RASIS sampai tak boleh nak mempertahankan ISLAM/umatnya di NEGARA ISLAM ini, PUSAKA nenek moyang kita dr. sebelum dijajah si KAPIR LAKNAT British-ZIONIS dan mana-mana puak pendatang KAPIR yg. asalnya dibawa si PENJAJAH buas tu!!

    Awatlah pemimipin ISLAM/Melayu kita asyik TUNDUK sgt. pd. budaya si KAPIRDAJAL yg. memang 'BARBARIC' (tak bertamadun), yg. menghalalkan penggunaan dadah/alkohol sesuka hati, bertelanjang/berkelakuan lucah depan awam, pelacuran/pornografi/seks bebas termasuk seks HOMO-SODOM, MEROGOL binatang dsbnya - lihat di akhbar (ANTI-ISLAM) di http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2561478/Miley-Cyrus-gives-away-gold-leaf-rolling-papers-wearing-marijuana-leaf-leotard-Bangerz-tour-Canada.html , Miley Cyrus gives away rolling papers made of GOLD before wearing marijuana leaf leotard on Bangerz tour in Canada, By Daily Mail Reporter, 17 February 2014; dan di http://www.dailymail.co.uk/news/article-2352779/Bestiality-brothels-spreading-Germany-campaigner-claims-abusers-sex-animals-lifestyle-choice.html , Bestiality brothels are 'spreading through Germany' warns campaigner as abusers turn to sex with animals as 'lifestyle choice' By Matt Blake, 1 July 2013!

    Dan sebenaqnya "equality & liberty" (hak kesamaan & kebebasan - yg. lahir waktu "French Revolution"-yg.-amat-BUAS, diketuai Illuminati-Freemason ZIONIS-Rothschild, dlm tahun 1789 - lihat di http://vigilantcitizen.com/hidden-knowledge/the-order-of-the-illuminati/ , The Order of the Illuminati: Its Origins, Its Methods and Its Influence on the World Events, Dec 12th, 2012) - adalah dicipta si Yahudi ZIONISDAJAL, utk. meletakkan kuasa Syaitan (sbg. tuhan mereka) SAMA dgn. kuasa ALLAH SWT kita; dan "evil is EQUAL to good" - sebab itu perangai-mcm-haiwan-buas, termasuk bebas semutlaknya, jadi si GAY/KAPIRDAJAL, makin digalakkan puak SYAITAN-gila-SODOM ni! Sebab itu Raja Peranchis dan Tsar Nicholas II (Russia) dibunuh dgn. amat kejam, bersama seluruh keluarga dan sanak saudara mereka oleh si puak SODOM ni serta terus menguasai Vatican, kerana mereka penjaga agama Katolik (yg. mengharamkan budaya SODOM – sebab itu puak Vatican yg. amat pro-ZIONIS sekrg. nak menghalalkan budaya ini secara rasmi).

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete
  9. Berdolak dalik seperti orang munafiq

    ReplyDelete
  10. Puak kemaruk fulus dan kuasa

    ReplyDelete
  11. Telah nampak cina bersatu dalam menentang hudud..melayu nak tunggu apa lagi

    ReplyDelete
  12. Dah nampak Musang yg berbulu ayam, terok dr musang berjanggut.

    ReplyDelete
  13. " mengandungi hukum hudud dapat dilaksanakan pada satu masa kelak iaitu tarikh yang tidak diketahui "..

    huh, kalau camtu punya kenyataan tunggu 100 tahun lagi la gamaknya, lagi afdal kalau sampai kiamat pn xterbuat..

    dah agak dah..ni lah hasil dari kebijaksanaan lebai-lebai mangkuk pas.. pastu boleh plak hudud untuk orang islam jer..ni hudud versi mana korg bawak ni ? versi syiah ke versi ayah pin ?

    islam itu indah dan adil..yang memburukkannya adalah disebabkan oleh pengikut-pengikut yg bongok mcm ni lah..ustad-ustad mangkuk pas n pengikutnya

    boleh plak hudud utk org islam jer.. patutnya dah 20 tahun dah get ready n sedia..ni baru nk bincang teknikal..pastu tunggu kerajaan umno plak tu..apsal xbincang ngan dap dari awal lagi dlu..BODOH !!! kata umno tolak hudud tapi cari umno gak nk buat..pegi la bincang ngan saudara sehidup semati dap korg tu

    ReplyDelete
  14. As expected from PAS's leadership.

    ReplyDelete
  15. Aku teringat cerita dua mamak bergaduh. Bila kita cuba leraikan makin kuat jeritnya sampai terjegil biji mata. Dia akan kata, nasib baik itu hari ada orang pegang tangan saya, kalau tidak mampus itu orang saya hentam. Tapi bila kita bagi parang suruh dia ke depan, macam macam alasan pulak nanti lain kalilah. Perangai ni sebijik macam perangai puak PAS. Dulu guna alasan UMNO dan Tun Mahathir tolak Isle, tolak hudud. Sebab tu dalam ceramah PR mereka berjanji "kalau kita menang esuk sebelum ayam berkokok kita akan laksanakan hudd". Bila sekarang UMNO dan sokong secara terbuka mereka gelabah pulak sebab yang mereka harap UMNO akan tentang. Cari punya cari alasan, akhirnya kata masalah teknikal. Pooooodah......memang dah agak dah.....

    ReplyDelete
  16. Ikutlah Lge masuk lubang bewak......

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.