Thursday, June 19, 2014

Adakah Ini Hanya Gimik Untuk Memalukan Perdana Menteri, Siapa Punya Kerja?


Lebih kurang 50 individu yang kononnya nelayan pantai timur  telah diangkut berkumpul di hadapan bangunan Parlimen hanya untuk menyerahkan memorandum kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak kononnya mereka menghadapi mengenai masalah besar pencerobohan nelayan asing di tempat mereka.

Apakah ini hanya satu gimik hanya untuk memalukan Dato Seri Najib kerana tertera perkataan Pekan pada sepanduk yang dibawa oleh mereka.

Walaubagaimana pun demi demokrasi 4 wakil individu tersebut dibenarkan masuk ke Parlimen bagi bertemu ahli parlimen yang mereka inginkan.

Ada maklumat mengatakan mereka ini bukannya nelayan dari Pantai Timur tetapi penyokong pembangkang yang tinggal disekitar Selangor dan Kuala Lumpur.

2 comments:

  1. Rasanya maklumat mengenai siapa penunjuk perasaan ini betullah tu.

    Penyokong dan baruah bapa segala penunjuk perasaan di Malaysia yang tak habis-habis menggila nak jadi P........

    ReplyDelete
  2. Nelayan Negara ini memang bagitu. Bila terdesak baru salahkan kerajaan . Apa bantuan yang kerajaan bagi nelayan sendiri lelong. Apa dilarang dibuat, minyak diesel, ikan ditangkap dijual kepada nelayan asing untuk duit segera . Persatuan nelayan dapat RM 0.00 . Koperasi nelayan siapa yang pelingkup.......nelayan sendiri juga. Selagi nelayan tempatan masih tamak bodoh selagi itu nelayan asing membuli nelayan tempatan. Yang rugi siapa? Yang untung sahlah along sipeminjam wang.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.