Thursday, June 19, 2014

Cina Penceroboh: Presiden ISMA Di Dakwa Hari Ini


Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahman akan didakwa di bawah Seksyen 4(1) Akta Hasutan 1948 di Mahkamah Sesyen Kajang pagi ini.

Beliau didakwa berikutan kenyataannya yang disiarkan dalam artikel bertajuk ‘Kedatangan pendatang Cina bersama penjajah British ke Tanah Melayu adalah satu pencerobohan’ dalam laman www.ismaweb.net.

Menurut Ustaz Abdullah, beliau telah menerima surat waran polis dan akan hadir ke mahkamah hari ini.

Beliau diwakili oleh Peguam Haezreena Begum Abdul Hamid dari Lokman Reena & Co.

Dalam kenyataan bertarikh 6 Mei lalu, Ustaz Abdullah berkata orang Cina datang ke negara ini bersama penjajah British sebagai penceroboh.

“Siapa yang bagi mereka hak kerakyatan dan kekayaan sehingga hasil pencerobohan mereka dilindungi sampai hari ini?

“Itu semua perbuatan British yang bersekongkol dengan Cina menindas dan membuli orang Melayu,” kata beliau.

Beliau berkata demikian mengulas suara-suara yang mempertikaikan kenyataannya baru-baru ini apabila beliau membidas golongan bukan Islam yang menentang hudud dan menyifatkan mereka sebagai tidak sedar diri dan tidak wajar campur tangan dalam urusan umat Islam.

Isnin lalu Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Seri Mohmad Salleh berkata siasatan kes berhubung kenyataan Presiden ISMA telah selesai dan diserahkan kepada Jabatan Peguam Negara untuk tindakan.

4 comments:

 1. Aku sokong Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahman 100%. Hidup ISMA!!!!!!

  ReplyDelete
 2. Semoga ALLAH SWT melindungi YB Ustaz Abdullah Zaik/ISMA! Ustaz Abdullah Zaik sewenangnya didakwa bawah Akta Hasutan kerana MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya, sedgkan si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJALRASIS dibiaqkan bermaharajalela MENYERANG ISLAM/umatnya bertubi-tubi kat NEGARA ISLAM ni termasuk sewenangnya melanggar undg-undg SYARIAH/PERLEMBAGAAN! Lihat si BINATANGMCA - di http://celahgelegar.blogspot.com/2014/06/mca-celaka-mca-desak-najib-gugur-jamil.html , (MCA CELAKA) MCA desak Najib gugur Jamil Khir kerana kata Malaysia bukan negara sekular , June 17, 2014!

  Dah tiba masanya penggubalan dibuat supaya undg-undg SYARIAH/PERSEKUTUAN boleh MENGHUKUM mana-mana si KAPIRDAJAL yg. MENGHINA ISLAM/umatnya, kat NEGARA ISLAM ini!

  Dan apa KEJADAHnya si MCA ni ada "Jawatankuasa Khas Syariah Undang-Undang" - nak masuk campur hal ISLAM/umatnya kat NEGARA ISLAM in?!

  Baik NGO-NGO ISLAM/Melayu membuat lapuran POLIS kerana sekrg. MCAANJINGKURAP ni MENGHINA ISLAM/umatnya termasuk DYMM YDPA/Kesultanan Melayu, sejarah Kemerdekaan kita, dan undg-undg Perlembagaan yg. dibentuk asalnya pd. 1957! Dan mereka sengaja membangkitkan perjanjian tahun 1963 (yg. tidak lansung MENGGUGAT Perlembagaan asal Negara) itu utk. MENGHASUT Bukan Islam di Sabah/S’wak utk. membenci ISLAM/umatnya dan k arah PEMISAHAN Sabah/S’wak dr. Malaysia ini – maka KDN patut masuk campur kerana ini juga berkaitan Keselamatan Negara! Dan sebab itulah diperlukan Peguam-peguam SUKARELAWAN yg. amat pro-aktif, utk. lebih agresif berjuang di mahkamah demi mempertahankan ISLAM/umatnya – mesti tubuhkan jabatan peguam Sukarelawan/sepenuh masa dlm. GABUNGAN NGO-NGO Islam/Melayu (sistem khidmat guaman yg. amat pro-aktif ini salah satu punca kemenangan MUSUH ISLAM termasuk di Barat).

  Si MCARASIS tu memang DALANG-DUA-MUKA plg. merbahaya – dahlah juga MENIPU dgn. MEMFITNAH MAIS-JAIS melanggar undg-undg PERLEMBAGAAN, serta MCARASIS ni MENAFIkan HAK keistimewaan Bumiputera mengikut Perlembagaan Perkara 153 ! Lihat di - http://www.thestar.com.my/News/Nation/2014/06/16/Mais-and-Jais-not-above-law-Liow-Action-on-Bibles-a-dangerous-precedent/ ,Mais and Jais 'not above law', June 16, 2014!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 3. Kalau melayu cepat je kena ambil tindakan.kalau cina provok xde buat apa pun.siap maafkan.namawe, alvian dll...hampeh la pemimpin kite.tak sayang bangsa dan agama..tegas tak bertempat!

  ReplyDelete
 4. Syabas utz..kami bersama mu..harapkan ketua pemuda UMNO dan pertubuhan lain, jgn harap!!

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.