Monday, June 30, 2014

Guan Eng Paksa Menteri MCA dan Gerakan Desak Zahid Minta Maaf Pada Rayer


Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng menggesa supaya menteri MCA dan Gerakan mendesak Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi membuat permohonan maaf secara terbuka atas kenyataannya iaitu Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Seri Delima RSN Rayer dalam isu kepala lembu.

Lim Guan Eng yang terkenal dengan sifat seorang 'batu api' juga memainkan peranan penting dalam isu yang membangkitkan kemarahan orang Melayu. Dalam masa yang sama Guan Eng akan berpura-pura baik berbuka puasa bersama dengan Pak lebai di Pulau Pinang. Taktik licik DAP ini sudah dikesan sejak sekian lama.

Sebelum itu Guan Eng berkata "Tiga menteri MCA dan Gerakan yang baharu harus mendesak Zahid membuat permohonan maaf kepada Rayer dalam insiden serangan kepala lembu diletakkan di depan rumahnya di Pulau Pinang.

MCA dan Gerakan sebelum ini mengkritik Zahid kerana menyatakan insiden kepala lembu itu merupakan harga yang perlu dibayar kepada Rayer ekoran keceluparan mulutnya.

Sementara itu Naib Pengerusi DAP, Teresa Kok pula mendesak Zahid meletakkan jawatannya sebagai menteri dalam negeri ekoran kenyataannya itu.

Walaubagaimana pun Pertubuhan Pribumi Perkasa (Perkasa) menyokong penuh kenyataan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dalam isu kepala lembu yang ditinggalkan di rumah pemimpin DAP, RSN Rayer baru-baru ini.

Setiausaha Agung Perkasa Syed Hassan Syed Ali berkata insiden tersebut adalah sebagai peringatan kepada kaum lain agar tidak menyinggung perasaan orang Melayu.

Siapa yang memulakan Rayer atau orang Melayu, jika Rayer tidak memulakan memaki hamun tiada apa-apa akan berlaku tetapi Rayer mahu pergaduhan berlaku.


Mungkin Rayer disuruh oleh pemimpinnya melakukan sesuatu supaya berlaku insiden ini agar orang Melayu dibenci oleh kaum India.

Hasil penelitian CCTV dihadapan rumah Rayer mendapati kepala lembu tersebut diletakkan dihadapan rumahnya oleh individu yang tidak dikenali tanpa sebarang masalah. Kemungkinan individu tersebut telah diupah oleh seseorang demi untuk menyalahkan orang Melayu khususnya umno.

Kerja jahat ini hanya layak dilakukan oleh parti cauvinis demi untuk memburukkan parti orang Melayu.

7 comments:

 1. Aku syak si MCAcing-DALANG-DUA-MUKA yg. dah kuasai Kem. Pengangkutan, akan BERSUBAHAT dgn. DAPBANGKAI-SAMSENG untuk menggunakan isu 'kapal lembu' ini, utk. MENGGERTAK untuk membina satu lagi lpgnterbang di PP, yg. akan MERAMPAS kpg-kpg PUSAKA ISLAM/Melayu di Kepala Batas! Bah. pulau dah TERGADAI hampir sepenuhnya kat bangsa si PENDATANG/PENCEROBOH - jadi mereka nak selebihnya!

  Sebab itu PENGGANAS Red BEAN sekarang begitu galak berkempen nak menghasut ke arah pembinaan lpgnterbang baru kat Kepala Batas dan BERPURA menentang cadangan YAB DS Mukhriz utk. bina lpgnterbang antarabangsa di Kulim!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 2. PEMBETULAN:

  Aku syak si MCAcing-DALANG-DUA-MUKA yg. dah kuasai Kem. Pengangkutan, akan BERSUBAHAT dgn. DAPBANGKAI-SAMSENG untuk menggunakan isu 'kepala lembu' ini, utk. MENGGERTAK untuk membina satu lagi lpgnterbang di PP, yg. akan MERAMPAS kpg-kpg PUSAKA ISLAM/Melayu di Kepala Batas! Bah. pulau dah TERGADAI hampir sepenuhnya kat bangsa si PENDATANG/PENCEROBOH - jadi mereka nak selebihnya!

  Sebab itu PENGGANAS Red BEAN sekarang begitu galak berkempen nak menghasut ke arah pembinaan lpgnterbang baru kat Kepala Batas dan BERPURA menentang cadangan YAB DS Mukhriz utk. bina lpgnterbang antarabangsa di Kulim!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 3. Cause and effect

  ReplyDelete
 4. Berani buat tak berani tanggung....Rayer Rayer!

  ReplyDelete
 5. Najib, Penang tu dah bertukar sifat seperti Singapore. Jangan sampai kepala aruah Tun Razak terangkat dalam kubur kerana angkara anaknya. Wake up Najib! wake up!...

  ReplyDelete
 6. Kena tahu DAP adalah pakar pembuat fitnah. Cuba perhatikan betul2 org yg meletak kepala lembu dlm video tu. Cara menari dia adalah tarian Punjabi/India. Maksudnya yg meletak kepala lembu tu kemungkinan besar adalah org India/Singh. Cuba pikir apa yg ingin dibuat DAP dgn fitnahnya!!!!! Ala yahudi...

  ReplyDelete
 7. Lim Guan Eng mendesak Menteri dlm negeri memohon maaf,tapi tidak mendesak Nsn Rayer memohon maaf diataskecelupar mulut celaka terhadap orang UMNO.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.