Tuesday, June 17, 2014

Khalid Kata Tindakan MAIS Enggan Memulangkan Bible Mencemarkan Nama Sultan SelangorPAS meminta kerajaan negeri Selangor meminda peruntukan enakmen yang berkaitan bagi mengurangkan kuasa eksekutif Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), berhubung tindakan badan itu tidak memulangkan Bible dalam bahasa Malaysia yang dirampas pada Januari lepas.

Anggota Parlimen Shah Alam Khalid Abdul Samad mewakili PAS berkata, tindakan MAIS, melalui Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), yang enggan memulangkan semula kitab itu, boleh mengakibatkan imej Islam di negeri Selangor terjejas dan tercemar dalam kalangan masyarakat bukan Islam.

Khalid yang merupakan Anggota Jawatankuasa PAS Pusat, turut menyatakan bahawa tindakan MAIS dan JAIS juga akan mencemarkan nama sultan Selangor kerana katanya MAIS rapat dengan sultan Selangor

Baru-baru ini akibat menghadapi tekanan daripada pihak Kristian, Peguam Negara Abdul Gani Patail memutuskan untuk menutup kes rampasan Bible versi bahasa Malaysia dan Iban itu kerana ia bukan tulisan yang diterbitkan mengikut Seksyen (9)(1)(a) Enakmen Bukan Kawalan Islam (Kawalan dan Perkembangan Di Kalangan Orang Islam (1998).

Begitu bersungguh-sungguh Khalid Samad mempertahankan Agama Kristian sehingga sanggup menjual nama sulatan Selangor.

6 comments:

 1. Dah jadi proksi gereja ke apa ?

  ReplyDelete
 2. Sudah terang lagi bersuluh.memang sah islam hanya pada kad pengenalan

  ReplyDelete
 3. dah terlebih minum holy water...sampai mabuk.Si Khalid celaka ni antara sebab mengapa kristian semakin naik tocang. Bebal, tak tau undang2. Bukankah Enakmen Selangor mengharamkan sebarang penerbitan agama lain di dalam bahasa Malaysia. Bukankah Mahkamah Rayuan telah memutuskan kalimah Allah tidak boleh digunakan oleh orang2 bukan Islam. Sorang lagi pemimpin munafiq PAS.

  ReplyDelete
 4. KEJAM betul BUMIPUTERA ISLAM/Melayu diANIAYA dgn. begitu HINA di NEGARA ISLAM kita, PUSAKA nenek moyang kita ini - oleh si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL dan si Islam/Melayu PENYAMAQ/LIBERAL-BANGSAT!

  Patutnya NGO-NGO Islam/Melayu buat lapuran kat MAIS/polis psl si kalid-BANGSAT ni kerana MENGHINA/MENIPU tentang kedudukan/peranan serta kuasa EKSEKUTIF DYMM YDPA/Kesultanan Islam-Melayu/MAIS-JAIS dlm. MEMPERTAHANkan Islam, dan MENIPU yg. kuasa Eksekutif ini sbg. lebih rendah dr. kuasa K’jaan negeri, serta juga MENIPU yg. JAIS bukan bawah MAIS! Jenayah ini jelas melanggar undg-undg PERLEMBAGAAN! Sebab itulah diperlukan Peguam-peguam SUKARELAWAN yg. amat pro-aktif, utk. lebih agresif berjuang di mahkamah demi mempertahankan Islam/umatnya – mesti tubuhkan jabatan peguam Sukarelawan/sepenuh masanya sendiri dlm. GABUNGAN NGO-NGO Islam/Melayu (sistem khidmat guaman yg. amat pro-aktif ini salah satu punca kemenangan MUSUH ISLAM termasuk di Barat).

  Dan si PENDATANG KAPIR RASIS serta si Islam/Melayu PENYAMAQ/LIBERAL-BANGSAT - yg. asyik MENGHINA ISLAM/umatnya, termasuk Kesultanan ISLAM/Melayu kita serta MAIS/JAIS, dan identiti/sejarah/hak Bumiputera Melayu - sebenaqnya sedang mengadakan KEMPEN besar-besaran yg. amat TERANCHANG utk memburukkan dan menjatuhkan kuasa Eksekutif DYMM YDPA-Kesultanan Melayu/MAIS-JAIS-undang-undang Syariah-Perlembagaan /yg. berkaitan Islam/umatnya), serta MEMFITNAH menggambarkan seolah MAIS-JAIS adalah kumpulan ‘pengganas’! Mereka juga sdg. MENCABAR umat Islam/Melayu.

  Harapnya lepas kejadian ini MAIS/JAIS akan lebih TEGAS menggunakan kuasa EKSEKUTIF DYMM YDPA/Kesultanan ISLAM/Melayu utk. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya, mengikut undg-undg Perlembagaan pun! Dan jgn. nak tunduk pd. GERTAKAN si JPM-LIBERAL, yg. disyaki nak MEMANIPULASI JAKIM, mengikut kerakusan politik DAJAL JPM-LIBERAL, utk. ambil-alih kuasa EKSEKUTIF Kusultanan Melayu/MAIS-JAIS ini!

  Lihat artikel yg. sungguh BERNAS ini yg.membuktikan tentang Majlis Agama Islam Negeri (MAIN) di bawah kuasa DYMM YDPA/Kesultanan Melayu sbg. Ketua/Penjaga Agama Islam, lebih berkuasa dari K'jaan negeri mengikut Perlembagaan Persekutuan pun! Dan artikel yg. sungguh BERNAS ini juga membuktikan begitu jelasnya PENGIKTIRAFAN pelansongan kuasa EKSEKUTIF Raja/Sultan Melayu (Executive Monarchy - walau tidak mutlak) dari sebelum PENJAJAHAN British-ZIONIS; semasa Perlembagaan Persekutuan digubal, bukan sekadar “Hiasan/Simbol Adat“ (Ceremonial Monarchy), terutamanya dlm. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya – sepatutnya PENASIHAT-PENASIHAT mcm Haji Mahamad Naser bin Disa, Peguam Kanan Persekutuan, Ahli Lembaga Pemegang Amanah Dewan Amal Islami (DAMAI) - di lantik sbg. PENASIHAT TULEN dlm MT UMNO, Utusan Melayu dan JPM (ketiganya yg. disyaki sudah dikuasai si LIBERAL-plg-merbahaya) – lihat di https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012!

  Dan lihat bagaimana YAB Ayahanda Tun sendiri telah MEMERTABATkan kuasa Mahkamah Syariah dlm. Perlembagaan Persekutuan, dari genggaman MUSUH ISLAM, yg. begitu galak menggunakan undg-undg sivil si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS, utk.menjatuhkan KEDAULATAN ISLAM dan hak umatnya di NEGARA ISLAM ini - di http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0223&sec=Bicara_Agama&pg=ba_04.htm , Jangan usik perkara 121 Perlembagaan, Oleh ZAINUL RIJAL ABU BAKAR, 23/02/2012!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 5. Suruh manusia berupa biawak lidah bercabang tanya diri sendiri, "Islamkah diri aku ini?"

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.