Tuesday, June 17, 2014

Terkini: Kilang Bihun Jijik Cap Masjid Terbakar


Berita terkini kilang Bihun jijik Cap Masjid yang terletak di Jalan Ipoh Kuala Lumpur terbakar. Menerusi laman Facebook Daily Traffic Report, beberapa keping gambar kilang bihun cap masjid terbakar hangat diperkatakan. 

Antara komen daripada salah seorang pengguna facebook mendapati punca kejadian mungkin bermotifkan tuntutan insurans kerana pendedahan pembuatan bihun secara jijik membuatkan kilang ini menghadapi kerugian teruk kerana umat Islam tidak lagi membeli bihun cap Masjid.

Untuk rekod bihun cap Masjid ini dikeluarkan hanya untuk pengguna muslim sahaja kerana jarang sekali pengguna bukan Islam membeli bihun cap masjid ini. 

Terdahulu, isu Bihun Cap Masjid pernah menggemparkan negara apabila beberapa keping foto proses bihun yang cukup menjijikan serta kotor tersebar dilaman sosial. 

Selain itu, siasatan JAKIM mendedahkan bahawa logo halal yang digunakan oleh pengurusan kilang jijik ini adalah palsu. Pihak berkuasa juga telah mengeluarkan notis agar kilang tersebut ditutup serta merta.

Gambar Kilang Bihun Cap Masjid Terbakar














Komen Pengguna Laman Sosial Isu Kilang Bihun Cap Masjid Terbakar


5 comments:

  1. Alaaa Cina tak bodoh, dia bakar dpt tuntut insurance.. then pegi celah hutan mana buat balik bisness ni guna cap baru.. org Melayu je yg xsedar sanggup beli jgk.. terutama puak2 yg bisnes makanan,

    ReplyDelete
  2. Reformasi bihun cap masjid..bihun dah tak laku, lepas ni ni buka kilang baru dgn logo baru bihun cap Pas.

    ReplyDelete
  3. Dia bakar sendiri..claim insurance...lepas ni buat bihun cap songkok pulak....

    ReplyDelete
  4. Alamak aku baru nak rasa bihun cap masjid...xdpt dah nk merase mihun cap masjid lagi pasni..hehehehehehe

    ReplyDelete
  5. Adakah PDRM dan Jab. BOMBA akan MENYIASAT dgn. teliti psl, ni - apalgi disyaki sy. ni juga disyaki telah MEMUSNAHkan bukti! Harap Kem. Perdagangan/pengguna akan tetap bawa si sy. CINAKAPIRDAJAL ni kat Mahkamah dan kenakan hukuman penjara BERAT serta SAMAN BERJUTA -keduanya sekali! Kalau tidak, si KAPIRDAJAL akan terus MENIPU/MENGANIAYA umat Islam kat NEGARA ISLAM ni dan GLOBAL!

    Dahlah tu, sy. KAPIRDAJAL ni boleh sewenangnya menggunakan lambang ISLAM spt. 'Masjid' SUCI kita kat logo perniagaannya - dahlah tak HALALpula tu!

    Maka, dah tiba masanya PENGGUBALAN undg-undg dibuat supaya undg-undg SYARIAH/PERSEKUTUAN boleh MENGHUKUM mana-mana si KAPIRDAJAL yg. MENGHINA/MENGANIAYA ISLAM/umatnya, kat NEGARA ISLAM ini!

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.