Saturday, July 12, 2014

Israel Huru-Hara Terkena Bedilan Roket Hamas


Sebuah roket yang dilepaskan dari Gaza meletupkan sebuah stesen minyak di selatan Israel pada Jumaat, menyebabkan letupan yang kuat dan mencederakan tiga orang, menurut wakil tentera dan perubatan Israel.

"Beberapa roket yang dilepaskan ke sasaran di Ashdod, salah satu daripadanya menyebabkan kerosakan pada sebuah stesen minyak," menurut satu kenyataan yang dikeluarkan oleh pihak tentera.

Kejadian berlaku di Ashdod, 28 kilometer di utara Gaza.

Wakil perubatan berkata, tiga orang telah dihantar ke hospital, termasuk salah seorang daripadanya yang cedera parah.

"Tiga orang cedera, seorang daripadanya parah," kata jurucakap perkhidmatan kecemasan Eli Bin kepada stesen radio.

Api yang marak kelihatan di lokasi tersebut dengan pasukan kecemasan cuba mengawal kebakaran tersebut.

1 comment:

  1. Dan si LIBERAL–PENJILAT-si Barat/ZIONIS (dan ejen tempatan mereka dr. DAPBANGKAI/PKRSODOM) ni yg. asyik melalak psl. falsafah/undang-undang “demokrasi dan hak asasi KESAMAAN/KEBEBASAN" SAMPAH/PENIPU si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS kat Tanah Melayu/Dunia Islam kita – tengoklah Israel ni, sekutu kuat si Barat, boleh pula bunuh/penjara/rompak dan rampas tanah Bumiputera Islam Palestin dlm. GENOSID berterusan (utk. MENGURANGKAN seramai BUMIPUTERA Islam Palestin termasuk di kem-kem pelarian di Syria, Jordan, Lebanon dan Turki - dgn. meracun mereka melalui pembunuhan atau pemberian makanan/vaksin-penuh-virus-penyakit/kemandulan; termasuk bawah UN/NGO-NGO Barat yg. dikuasai ZIONIS-Israel)!

    Ini termasuk undg-undg militari serupa Guatanamo, di mana beribu kanak-kanak BUMIPUTERA Islam Palestin setiap tahun di penjara oleh mahkamah TENTERA Israel dgn. sesuka hati; begitu juga yg. dewasa di bawah "Administrative Detention"; adakah mereka dikutuk si Barat/UN (yg. dikuasai si Barat-ZIONIS (lihat di http://rt.com/news/158556-israel-palestinian-children-confinement/ , 'Blindfolded & bound': Israel puts more Palestinian kids in solitary confinement, May 13, 2014; dan di - http://electronicintifada.net/blogs/shahd-abusalama/administrative-detainees-hunger-strike-issue-their-will-they-stand-edge-death , Administrative detainees on hunger strike issue their will as they stand "at the edge of death", By Shahd Abusalama on 06/11/2014)!

    Tapi yg. herannya si KAPIRDAJAL dari UN, apahal dibiaqkan MENYIBUK masuk campur kat NEGARA ISLAM kita ini termasuk dlmn. PEMBANGUNAN negara – dan memaksa kita menggalakkan industri ‘mega’ (sebenaqnya disyaki nak menggalakkan kita masuk TPPA Barat-ZIONIS-JAHANAMlah lah tu dan pelaburan multinasional asing yg. terus MENGGADAIkan HAK dan TANAH PUSAKA Bumiputera Islam/Melayu kat NEGARA ISLAM ini) – lihat di http://www.utusan.com.my/utusan/Ekonomi/20140703/ek_01/Malaysia-perlu-banyak-projek-mega , Malaysia perlu banyak projek mega)!

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.