Monday, July 21, 2014

Kalau Melayu Buat Salah Sanggup Buka Page


Ekoran daripada kekecohan yang berlaku antara uncle Sim dan Kiki Kamaruddin ada hamba Allah yang sanggup buka page Kami Benci CDM25 semata-mata untuk memburuk-burukan Kiki Kamaruddin.

Tidak dapat dipastikan siapakah individu yang begitu beriya-iya membuka page tersebut yang mendapat 'Like' sejumlah 46,000 lebih, hebat tak sampai 3 hari.

Hampir majoriti yang 'Like' page ini adalah dikalangan orang Melayu sendiri. Secara positifnya orang Melayu kini lebih matang berfiki diluar kotak dan yang paling penting orang Melayu kini tidak lagi bersifat perkauman.

Dengan lain kata bersangka baik bahawa orang Melayu kini sudah boleh berbicara soal hak asasi tidak mengira bangsa/kaum, orang Melayu sangat baik hati sopan santun berbudi bahasa jika tidak masakan bangsa lain boleh hidup dengan begitu mewah dibumi Tanah Melayu ini.

Walau apa pun diharap yang rajin klik butang 'Like' pada page tersebut janganlah berlaku tidak adil kepada kes dibawah ini.






10 comments:

  1. parti melayu Umno,Pas, Keadilan sedang mabuk.......mabuk kuasa. jadi bacul. Ugama dan bangsa sendiri tergadai

    ReplyDelete
  2. Betullah orang Melayu sekarang dah berfikiran positif berbanding kaum lain sebab tu mereka maju

    ReplyDelete
  3. Masalahnya ini kerja Melayu UMNO. UMNO hanya berani terhadap orang melayu saja tetapi melutut kepada orang cina. Sebab itylah Rayer kata UMNO celaka. UMNO adalah pengkhianat bangsa dan agama dan mesti ditumbangkan dalam PRU.

    ReplyDelete
  4. Bukan UMNO tapi PAS dan PKR pun serupa hanya berani terhadap orang Islam dan Melayu, yang paling teruk sekali adalah PAS, kalau bukan undi Cina dan India jangan harap PAS akan menang di Selangor serta kawasan bandar.

    ReplyDelete
  5. Kalau perkara semudah 'boikot peniaga cina' org2 melayu x boleh buat jgn lh nk hapuskan mrk di Malaysia, cuba pk aikit - kontraktor Umporno semuanya bergantung dgn 'hardware cina' tanpa mendapat kredit dr mrk projek2 x jalan lh bro..... cuba perhatikan di bandar Ipoh rata2 pelanggan melayu berbelanja di premis peniagaan kaum cina terutama menjelang aidilfitri tanpa disedari melayu kayakan mrk n rata2 peniaga cina penyokong tegar DAP...... ade perasan ke melayu2 Perak?.....

    ReplyDelete
  6. kita benci orang sebab salah sikit saja, kalau kena batang hidung sendiri macamana? jangan ingat kita dah baik sangat, kalau kita memandu sekali tak sekali boleh kena jugak! kiki dah minta maaf, apa masalahnya?

    ReplyDelete
  7. nak boikot peniaga cina, mana peniaga melayu? mana pemborong melayu? mana peruncit melayu? mana jiwa penolong orang melayu? kalau melayu meniaga air ke, mi goreng ke, kedai makan ke, apa-apalah, melayu bukan nak beli, nak sihir ada la bagi tutup kedai...melayu perlu 10 000 tahun lagi untuk berubah....

    ReplyDelete
  8. Jgn. kita nak percaya MO si PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM!

    Nampaknya makin ramai si ekoq-ekoq PENGGANASBANGKAI Red Bean yg. ditaja puak SYAITAN Barat-ZIONIS dan DAPBANGKAI, termasuk MENYAMAQ guna nama Melayu/Islam & bahasa Islam (sebut Kalimah ALLAH SWT cthnya), sedg. MENGAMOK mcm. ANJING KURAP GILA - asyik nak menutup mulut umat Islam/Melayu!

    Lepas tu puak SYAITAN ni siap nak MENGKAPIRkan umat Islam pula!

    PI BERAMBOS lu punya ekoq-ekoq kat KANDANG si KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-si-RASIS-no-1!

    ReplyDelete
  9. PEMBETULAN:

    Jgn. kita nak percaya MO si PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM!

    Nampaknya makin ramai si ekoq-ekoq PENGGANASBANGKAI Red Bean yg. ditaja puak SYAITAN Barat-ZIONIS dan DAPBANGKAI, termasuk MENYAMAQ guna nama Melayu/Islam & bahasa Islam (sebut Kalimah ALLAH SWT cthnya), sedg. MENGAMOK mcm. ANJING KURAP GILA - asyik nak menutup mulut umat Islam/Melayu!

    Lepas tu puak SYAITAN ni siap nak MENGKAPIRkan umat Islam pula!

    PI BERAMBOS ekoq-ekoq ni kat KANDANG si KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-si-PORNORASIS-no-1!

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.