Wednesday, July 16, 2014

Khalid Samad Anggap Dia Mahu Kuasa MAIS dan JAIS diHapuskan Kerana Takut Kemurkaan Allah?


Lidah rasmi pembangkang Malaysiakini melaporkan Khalid Samad memberi respon segera terhadap kemurkaan Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor Sultan Sarafuddin.

Twitter yang ditulis pada jam 12.45 pagi seperti berikut 

"Jangan kerana hendak elak kemurkaan manusia terundang kemurkaan Allah," 

Twitter ini sengaja ditulis sebaik sahaja mendapat tahu berita bahawa beliau amat dimurkai oleh Baginda Sultan Selangor Sultan Sarafuddin.

Twitter itu juga sengaja diposkan di portal pembangkang Malaysiakini untuk undang kritikan daripada penyokong Khalid Samad terhadap kemurkaan Sultan Selangor semalam.

Ini menunjukkan Khalid Samad yang juga asal Johor bukan sahaja biadap dalam mempertikaikan kuasa MAIS dan JAIS mala beliau begitu kurang ajar kerana twitternya seolah-olah memperli Baginda Sultan dalam titah semalam.

Dibawah ini disenaraikan perjuangan Khalid Samad Untuk mengundang Kemurkaan Allah seperti yang dimaksudkan:


1. Memperjuangkan Kalimah Allah boleh digunakan oleh penganut Kristian di Malaysia

2. Mempertikaikan Serbuan JAIS terhadap majlis untuk memurtadkan umat Islam di Gereja DUMC 

3. Memperjuangkan supaya bible berbahasa Malaysia yang dirampas oleh JAIS daripada PBM dipulangkan kepada pihak Kristian kerana menurutnya tiada salah pun jika Bible berbahasa Malaysia nak diedarkan kepada umat Islam

4. Mempertahankan kenyataan Nurul Izzah Anwar bahawa tidak ada paksaan dalam agama.

"Apa yang penting bagi Khalid ialah orang mesti memeluk Islam kerana percaya; orang-orang yang beragama Islam kerana mereka adalah Melayu, Allah tidak akan terima; orang yang beragama Islam kerana mereka terpaksa, Allah tidak akan terima."

"Ia perlu berdasarkan pilihan peribadi, kebebasan untuk memilih Islam, itulah apa yang kita mahu," 

5. Salah seorang ahli Parlimen yang akan berkecuali jika draf usul Hudud dibentangkan di Parlimen  disini

"Pendirian berkecuali ini akan menyelamatkan dirinya daripada murtad (keluar dari Islam) kerana jika beliau tidak memilih pendirian yang satu lagi - menentang, murtad hanya boleh dijatuhkan kepada mereka yang menentang hukum Islam, berkecuali tidak mengapa"

6. Mempertahankan usaha mubaligh Kristian untuk memurtadkan umat Islam disini

Mungkin Khalid percaya dengan memperjuangkan untuk mempertahankan Kristian, gereja, bible dan murtad adalah satu perjuangan yang suci dan tidak mengundang kemurkaan Allah SWT.

5 comments:

 1. Khalid!......Khalid.........

  ReplyDelete
 2. Perjuangkan hak utk mensyirikkan Allah swt tu takutkan Allah swt ke ?
  Kepura puraan apakah ini ?

  ReplyDelete
 3. itulah pemimpin pilihan umt islam kajang..

  ReplyDelete
 4. Burong tiong pun pandai bekata2, cuma tak tau twitter.

  ReplyDelete
 5. Aku betul syaklah si kalid-GEREJA ni si puak SODOM! Sewenangnya si PENYAMAQ-PENAKUT ni nak MEMPERMAINkan Rasulullah SAW untuk terus MENGHINA/MENGGERTAK Kesultanan Islam/Melayu-MAIN yg. bertanggungjawab mempertahankan ISLAM/umatnya dari si MUSUH ISLAM - kat NEGARA ISLAM kita ini , yg. makin diJAHANAMkan MUSUH-dlm-SELIMUT-plg MERBAHAYA, si Islam/Melayu LIBERAL atau PENYAMAQ ISLAM!

  Patutnya si PENYAMAQ mcm ni mesti dihukum bawah makhkamah SYARIAH dan juga di bawah undg-undg Perlembagaan - sebab itu AG SYARIAH mesti dilantik kerana apahal AG biasa yg. tak dak latarbelakang kelayakan TERTINGGI ilmu ISLAM/Syariah dan seolah kuasa MUTLAK terletak kat tangan si AG ni seorg, boleh pula nak masuk campur hal ehwal pentadbiran ISLAM; yg. secara MUTLAKnya terletak di bawah kuasa EKSEKUTIF DYMM YDPA/Kesultanan Islam/Melayu kita dgn. dinasihati MAIN, di SELURUH negara, mengikut Perlembagaan Persekutuan terutamanya Perkara-Perkara 3(1), 37(1); dan hak Keistimewaan Melayu/Bumiputera mengikut Perkara 153!

  Maka, sebab itulah lihat bagaimana BIJAKnya Kesultanan Melayu serta Bapa-Bapa Kemerdekaan TERCINTA Islam/Melayu kita, dlm. memastikan K’jaan Negeri mahupun K’jaan Persekutuan TIDAK punya kuasa MUTLAK utk. berbuat apa saja mereka suka kerana BUMIPUTERA ISLAM/Melayu sebenaqnya turun-temurun terlindung di bawah kuasa Eksekutif DYMM YDP/Kesultanan Melayu sbg. Ketua/Penjaga Agama Islam NEGARA dan hak Bumiputera – yg. jelasnya lebih berkuasa dari K'jaan negeri mahupun K’jaan Persekutuan, mengikut Perlembagaan Persekutuan terutamanya Perkara-Perkara 3, 37 (1), 153 dsbnya - lihat di - https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012!

  KUASA EKSEKUTIF Kesultanan ISLAM/Melayu, yg. mendaulatkan PELANSUNGAN turun temurun, PEMERINTAHAN ISLAM di Tanah Melayu ISLAM ini, juga adalah ASAS undg-undg Perlembagaan, tak kira siapa pun menjadi K’jaan Persekutuan mahupun K‘jaan negeri; di - http://www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/melayu-islam-beraja-mib.html , 7 WASIAT RAJA-RAJA MELAYU:

  Dan lihat bagaimana YAB Ayahanda Tun sendiri telah MEMERTABATkan kuasa Mahkamah Syariah dlm. Perlembagaan Persekutuan, dari genggaman MUSUH ISLAM, yg. begitu galak menggunakan undg-undg sivil si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS, utk.menjatuhkan KEDAULATAN ISLAM dan hak umatnya di NEGARA ISLAM ini - di
  http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0223&sec=Bicara_Agama&pg=ba_04.htm , Jangan usik perkara 121 Perlembagaan, Oleh ZAINUL RIJAL ABU BAKAR, 23/02/2012!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.