Wednesday, July 9, 2014

Loew Terkejut Beruk Kerana Tak Sangka Dapat Belasah Brazil 7-1Jurulatih Jerman, Joachim Loew terkejut besar apabila pasukannya Jerman dapat menewaskan Brazil dengan 7-1. Loew bagaimana pun 
memahami ‘kejutan dan keperitan’ yang dirasai Brazil selepas kekalahan yang cukup besar di laman sendiri dengan mengimbau detik duka ketika Jerman tewas kepada Itali di peringkat sama pada 2006. 

“Kami juga terkejut dan merasai perkara yang sama pada 2006. Mereka terkejut dan tidak menyangka terlalu jauh ketinggalan. Dan selepas itu, ia perlawanan yang mudah buat kami,” kata Loew yang bergelar pembantu jurulatih Jerman kepada Juergen Klinsmann ketika itu.

Jerman tewas 2-0 ketika perlawanan diheret ke masa tambahan pada perlawanan itu dan Loew berkata, tekanan yang tinggi diletakkan kepada tuan rumah boleh menjadi beban.

“Saya merasa simpati kepadanya (jurulatih Brazil, Luiz Felipe Scolari). Saya fikir saya tahu bagaimana dia rasa,” kata Loew yang gembira dengan persembahan dilakukan anak buahnya selepas beraksi goyah ketika pusingan kedua menentang Algeria.

Lima gol dalam 18 minit. Ia jelas yang kami memang terkejut dan tidak sangka sampai begitu mudah mengalahkan Brazil. Semua orang melakukan kerja mereka dengan baik hari ini dan penuh tumpuan. Namun begitu hidup perlu diteruskan. Kami perlu kekal merendah diri.

Loew berkata, dia tidak kisah sama ada bertemu Argentina mahupun Belanda di final.


Sementara itu rata-rata pengguna media sosial yang menyokong Brazil menyalahkan Anwar Ibrahim ekoran kekalahan pasukan Brazil.2 comments:

  1. Hahaha.. brazil main mcm kote anwat berahim... cam cibai
    Syok kontrol bola saja
    Samba puki laaaa...

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.