Saturday, July 12, 2014

Pendirian Singapura dan Anwar Ibrahim Terhadap Israel Hampir Sama


Disaat ribuan rakyat Palestine dibunuh Tentera Yahudi dengan begitu kejam, jutaan rakyat Palestine dinafikan hak untuk tinggal dibumi kelahiran mereka, "TV Singapura" dengan penuh bangga, bersedih dengan sedikit tindak balas pejuang Palestine.

Walaupun sebahagian besar rakyat mereka menentang tindakan ganas Rejim Zionis, pendirian kerajaan Singapura menyokong Yahudi dan membelakangkan penduduk Islam dinegara itu amat memalukan. 

Pendirian kerajaan Singapura menjaga keselamatan negara Israel demi persahabatan mereka dalam pelbagai termasuk bidang ekonomi dan pertahanan.

Pendirian itu hampir sama dengan pendirian ketua pembangkang di Malaysia Anwar Ibrahim yang ditemu ramah akhbar Wall Street Journal baru-baru ini, itu secara langsung jelas menunjukkan penerimaan dan sokongan Anwar terhadap segala tindakan yang dilakukan oleh Israel terhadap rakyat Palestin selama ini.

Kenyataan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang merakamkan sepenuh sokongan kepada semua tindakan bagi menjaga keselamatan Israel adalah sesuatu yang memalukan serta jauh menyimpang daripada prinsip pendirian Malaysia.

5 comments:

 1. Kesimpulannya kerajaan Malaysia janganlah berbaik baik sangat dengan pemerintah Sigapura.
  Ini tak selari dengan kehendak org Islam.Projek keretapi laju di harap tidak ujud...

  ReplyDelete
 2. Itu duri dlm burger bahaya.

  ReplyDelete
 3. Itu juga kehendak Arab Saudi bab org2 Palestine ramainya Keristian dan Syiah.

  ReplyDelete
 4. Oi anon 12.03pm, lu punya ekoq ni si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL PENGGANAS SODOM Red Bean aaahh?!

  PI BERAMBOS lu punya ekoq kat KANDANG si PENDATANG KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-si-PORNORASIS-no-1!

  ReplyDelete
 5. Tapi malangnya si pemimpin Islam/Melayu-LIBERAL lebih pentingkan kemewahan ekonomi; sampaikan agama, hak, identiti dan tanah PUSAKA BUMIPUTERA Islam/Melayu makin TERGADAI kat si MUSUH ISLAM termasuk rejim Cina RASIS S'pura ni dan penaja mereka dari Barat-ZIONIS/Israel!

  Dan BERSORAKlah "JUAL, JUAL"lah terus pd. si KAPIRDAJAL S'pura ni, oleh pemimipin Islam/Melayu-LIBERAL-PENGKHIANAT , Tanah Melayu, PUSAKA nenek moyang kita dr. sebelum dijajah si PENGGANAS KAPIR LAKNAT British/Kristian-ZIONIS dan mana-mana puak PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL yg. asalnya dibawa si PENJAJAH buas tu!!

  Aku rakyat biasa, hanya dapat berdoakan PENGKHIANATAN si Islam/Melayu-LIBERAL akan dibalas oleh ALLAH SWT!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Melayu (yg. BERJUANG demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera (BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples).

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.