Sunday, July 20, 2014

Perkataan "Pukimak Melayu Sohai" Membuatkan Uncle Sim Enggan Buat Laporan Polis


Hebat sungguh permainan kaum kiasu ini dengan memuatnaik video yang menyebelahi kaum mereka di Facebook dan video tersebut menjadi viral serta mendapat kecaman hebat daripada kaum Melayu.


Kini mereka boleh bertepuk tangan kerana strolla mereka cukup berjaya....berjaya memperbodohkan orang Melayu, berjaya mencetuskan perbalahan dikalangan orang Melayu dan yang paling membanggakan parti orang Melayu sendiri menutuk tindakan hanya melalui video tersebut.

Sehingga ada yang lancarkan satu tim untuk mengintip di mana perempuan Melayu yang bernama Siti Fairrah Ashyikin Kamaruddin atau Kiki itu tinggal dan apa yang dia lakukan.

Tahukah kita kejadian yang berlaku sebelum video itu dirakam atau telah dipadam oleh seorang lelaki cina.

Menurut maklumat daripada seorang yang rapat dengan pihak Polis yang menyiasat Kiki Kamaruddin seperti berikut: 

Salam bro, just nak info satu fakta. Adik aku polis kat kuantan so dia byk dpt info pasal kes kiki. Berikut adalah cerita dari kiki...

Disini saya ingin menceritakan punca sebenar yang menyebabkan kiki mengamuk ( tiada dalam rakaman video viral). Sebaik saja kereta Pegeot Kiki dilanggar oleh kereta toyota uncle Sim, beliau terus keluar dalam keadaan amat kecewa sebelum bergegas mendapatkan uncle sim yang masih berada di dalam kereta. 

Kira2 seminit Kiki ketuk cermin pintu kereta tersebut bagi menyuruh uncle tersebut keluar.. Sebaliknya uncle tu hanya menurunkan cermin dan berkata " sikit saja ma, kasi cincai lorh". Kiki yang tidak puas hati terus ketuk cermin terbabit kali ni agak kuat. Uncle tersebut kemudiannya mengeluarkan not RM50 dan paksa kiki ambil.

Akibat berasa tercabar dengan tindakan uncle yang tak sporting tu, Kiki terus mengambil lock stereng dan mengetuk kereta terbabit. Sebenarnya tindakan kiki bukanlah hendak mencederakan uncle sim. Sebaliknye mahu uncle sim keluar. Sebaik saja uncle keluar.. Kiki teros merampas kunci kenderaan toyota terbabit. Uncle yang terkejut dgn tindakan kiki tersebut telah terlepas cakap mengatakan "pukimak melayu sohai".

Dan berlakulah tindakan yg tidak terkawal bila Kiki mengamuk seperti yang dirakam dalam video viral. Hal yang sebenarnya Kiki mengamuk bukanlah sebab kenderaannya dilanggar sebaliknya tindakan celupar uncle tersebut menghina bangsa Melayu.


Pendedahan ini bukanlah untuk menyemarakkan api perkauman tetapi sebagai pengajaran kepada bangsa Melayu supaya jangan terlalu cepat menghina bangsa sendiri hanya melihat video yang dimuatnaik oleh bangsa cina.

Teliti dulu sebelum mengherdik memaki hamun atau menghina bangsa sendiri.





Siti Fairrah Ashyikin Kamaruddin atau Kiki, 30, akan didakwa bertindak ganas dengan membuli seorang warga emas di mahkamah Isnin ini. dalam mahkamah nanti Kiki akan dedahkan punca beliau mengamok terhadap cina tersebut.

25 comments:

  1. Cina komunis kena ajar cukup-cukup. Semangat komunis tak akan hilang dari jiwa mereka. Yang hairannya Melayu tak bersatu. Allah berfirman, jikalau orang fasik membawa berita, SIASAT. Tapi rakyat Malaysia terutama Melayu adalah bangsa yang paling malas dalm dunia. Hidup segan mati tak mau. Semua perkara yang menfitnah bangsa Melayu semua diiyakan oleh mereka. Hinanya Melayu di negara sendiri sebab tak patuh pemerintah dan berpecahbelah. Sebab2 lain adalah kebodohan dan kemalasan bangsa Melayu. Siapa berani menidakkan kata orang putih Melayu bangsa bodoh dan malas. Nenek moyang saja yang maju. Sejarah tinggal sejarah.

    ReplyDelete
  2. Kalau minah ni kena maki tentu dia meroyan sebut apek tu maki melayu tapi dia asyik meroyan cakap pasal kereta dia je. Tak sepatah pun dia jerit pasal apek tu maki dia pun.

    ReplyDelete
  3. Entah ya tah tidak.. Dah terang2 minah ni memang terjinja2 menceceh pasal keta dia yg ciput rosak. Apa nak kecoh2 buat2 citer, tunggu ajalah esok kes kemahkamah. Yg salah tetap salah.

    ReplyDelete
  4. betul tu biar mahkamah tentukan ..... itu pun kalo AG berteloq.... ... lagi satu BRO ape cerita Lelaki cina belasah budak melayu tu .... tak de tindakan apee ker , sebab dia melayu ....

    ReplyDelete
  5. aku dah campur cina polohan tahun , tengok mukaapek ni aku tak caya sbb tu dia tak nak buat lapor KENAPA BUDAK NI NAIK ''ANGIN'' betullah tu APEK SETAN NI LURANG ASAM JIKA AKU CONFIRMED PENUMBUK

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Wooaah. Ada jugak babi kat sini? Dah nak buka puasa pun sempat maki hamun. Sohih babi.

      Delete
  7. SOKONG KIKI!..CINA dok MAKI melayu anjing (MALAI GOU) tiap-tiap hari, tak pe plak???
    HALLO UNKER SIM? U BELAKON SUCI KE CINA LASIS!!!! LU CINA LAGIK SUPER LASIS AND PUKIMAKKK MAAAA....

    ReplyDelete
  8. DAP pukimak TEGAR!

    ReplyDelete
  9. PKR LUBANG JUBOQ

    ReplyDelete
  10. Satu saja cara mengajar cina yahudi diMsia ni kita org2 melayu tulen mesti bersikap racist and must be proud to be racist..jgn jadi spt melayu2 yg konon liberal lalu menjadi pondan sampai sanggup melutut kpd cina yahudi dan menghina bangsa sendiri.

    ReplyDelete
  11. Yahudi DAP dah cabar org2 Melayu kalu berani cetuskanlah mei 13.mereka tak takut dan mereka amat bersedia.Memalukan IGP hanya tersengih sampai ke telinga.

    ReplyDelete
  12. MEmang Melayu Pukimak Sohai. So what ?
    AG korang... melayu ....tak kisah.
    PDRM korang...melayu ...pun tak kesah.
    Apasal korang plak kisah ? Mengada-ngada.
    Melayu memang Pukimak Sohai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 11.01 p.m. Tiu lei ama ke fahai.

      Delete
  13. Itulah - rupanya si CINA-PENYAMAQ ni RASIS dan si PERASUAH! Patutlah dia berpura nak buat baik pd. Kiki skrg!

    BUMIPUTERA Islam/Melayu termasuk pemimpin Islam/Melayu kita memang sampai boleh asyik diancam utk. diBUNUH/diHINA/diGERTAK bahkan sampai dilanggar dlm. kemalangan BUAS termasuk disyaki oleh pemilik/pemandu lori/bas/kereta si GENG KONGSI GELAP KAPIRDAJAL – tapi mana pula suara KPN dlm. hal ini; tapi psl. nak Kiki tu, bukan main lagi mahu diSIASAT/diTANGKAP begitu cepat -sedagkan dia adalah MANGSA yg. diLANGGAR si Cina tu; yg. seolah dah tak jadi hal pula pd. polis! Bukan main licik lagi si Cina ni - si PELANGGAR/PENGHINA Islam/Melayu serta juag si PERASUAH, pula dianggap hero!

    Dan lihat si Geng Kongsi Gelap KAPIRDAJAL ni yg. patut dah MAMPOS kerana punya banyak rekod jenayah BUAS - dibiaq BEBAS sampai terus buat jenayah; apa nak jadilah NEGARA ISLAM ni (lihat di http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20140715/je_02/Polis-tahan-Geng-36-edar-dadah , Polis tahan Geng 36 edar dadah)! Sedangkan umat Islam/Melayu kita kalau demonstrasi termasuk yg. KECIL, lawan MUSUH ISLAM, cepat pula ditangkap dan didakwa!

    Aku doakan ALLAH SWT hukum pemimpin Islam/Melayu yg. biaqkan umat Islam/Melayu diTINDAS sebegini kejam, walau di NEGARA ISLAM sendiri!

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum! Apa lah jadi mcm ini? Komen atas betul, kalau ia pun uncle tu keluarkan kata racist, tak kan Kiki tak sebut langsung. Tak logik. Kenapa approach kita hanya nak maki cina. Apa salah kita berdakwah ajak lagi ramai Cina masuk Islam? Tolong lah, bila kita masuk kubur nanti, tak ada satu soalan pun tentang bangsa apa kita ini. Let's stop this racial instigation.

    ReplyDelete
    Replies
    1. What racial instigation? Its already war.

      Delete
  15. Nampaknya makin ramai si ekoq-ekoq PENGGANASBANGKAI Red Bean yg. ditaja puak SYAITAN Barat-ZIONIS dan DAPBANGKAI, termasuk MENYAMAQ guna nama Melayu/Islam & bahasa Islam (sebut Kalimah ALLAH SWT cthnya), sedg. MENGAMOK mcm. ANJING KURAP GILA - asyik nak menutup mulut umat Islam/Melayu!

    Lepas tu puak SYAITAN ni siap nak MENGKAPIRkan umat Islam pula!

    PI BERAMBOS lu punya ekoq-ekoq kat KANDANG si KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-si-RASIS-no-1!

    ReplyDelete
  16. Kiki akan di hadapkan ke mahkamah tanpa ada sesiapa buat report...........Macam mana pulak

    ReplyDelete
  17. perempuan melayu yang rasis...

    ReplyDelete
  18. Uncle Sim kata Pukimak Melayu Sohai tak rasis yer

    ReplyDelete
  19. Nak boikot 'peniaga cina' pn melayu x boleh buat jgn hrp nk hapuskan mrk di Malaysia...... perangai buruk melayu mmg x suka berbelanja di kedai melayu...... for info rata2 peniaga cina penyokong tegar DAP mcm di bandar Ipoh..... pikio sikit lh yob kerja mudah mcm ni pn x boleh ke? Celaka Umno....

    ReplyDelete
  20. Oi si BANGKAI 7.28pm, lu manyak lahap itu KANGKANG BABI aaahh?! lu punya ekoq ni si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL PENGGANAS SODOM Red Bean aaahh?!

    PI MAMPOS lu punya ekoq kat KANDANG si PENDATANG KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-si-PORNORASIS-no-1!

    ReplyDelete
  21. Tak ada bukti langsung, tulisan boleh jadi senjata. Kesian malaysian, kena tipu atau mati pun tak tahu apa pasal.

    ReplyDelete
  22. Pukimak merupakan satu perkataan yang amat tidak sopan dalam Bahasa Melayu. Perkataan ini berasal daripada perkataan slanga "Puki" (faraj) dan "mak" (emak) yang mencadangkan wujudnya perhubungan seksual sumbang antara seseorang dengan ibunya.[perlu rujukan] Perkataan pendeknya adalah kimak. Perkataan ini biasa digunakan untuk mencari gaduh dengan menjengkelkan mereka atau menunjukkan kemarahan terhadap seorang individu.

    Example of using pukimak:
    Mahathir has left islam. He is free to form a new party. Name for this party - Parti Kaum India Mamak, PUKIMAK.
    Selamat tinggal pukimak, bless you.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.