Saturday, July 12, 2014

Pertubuhan Pro Anwar Mahu Daftar Nama Negaraku Perkasa syorkan nama Anwarku


Pertubuhan pro Anwar yang dinaungi Datuk Ambiga Sreenevasan mahu menamakan pertubuhan mereka sebagai Negaraku.

Walaubagaimana pun Pertubuhan Pribumi Perkasa Kebangsaan (Perkasa) menuntut Pendaftar Pertubuhan (RoS) agar tidak membenarkan pendaftaran Negaraku yang dilancarkan baru-baru ini.

Perkasa berkata, kumpulan berkenaan juga perlu mengiktiraf hak keistimewaan masyarakat Melayu dan Bumiputera sekiranya mahu menggunakan nama Negaraku sebagai nama pertubuhan mereka.

"Mengapa mahu letak nama Negaraku sedangkan mereka tidak menerima perlembagaan yang ada? Apa ingat Malaysia ini puak-puak kamu punya saja?

"Kalau hendak sangat gunakan, perlu akui Perlembagaan Negara, sekiranya tidak mahu iktiraf keistimewaan Melayu dan Bumiputera serta Islam yang ada dalam Perlembagaan Negara jangan mengaku ini negara kamu," kata Setiausaha Agung Perkasa Syed Hassan Syed Ali

Syed Hassan berkata, mana-mana individu yang mengakui Malaysia ini negara mereka seharusnya mengiktiraf Islam sebagai agama Persekutuan.

"Jika masih ada lagi bersifat benci dan tidak boleh terima keistimewaan Melayu dan Bumiputera termaktub dalam Perlembagaan Negara, lebih baik jangan sibuk-sibuk tubuhkan Negaraku.

"Apakah menubuhkan NGO baru bernama Negaraku itu bertujuan menjadikan negara ini benar-benar menjadi negara seperti mana kehendak pengasasnya yang beberapa orang itu yang sememangnya tidak mahu lagi adanya keistimewaan tertentu kepada Melayu dan Bumiputera serta Islam," katanya.

Syed Hasan turut memberi amaran, Perkasa akan sentiasa memantau pertubuhan berkenaan.

4 comments:

 1. HIDUP PERKASA!!!!!!!

  ReplyDelete
 2. Hidup ISMA ! Hidup Perkasa!
  "Negaracuckoo (gila babi)" can go to Hell!

  ReplyDelete
 3. Ini semua kerja makhluk perosak. Samad tu makhluk Ambiga tu perosak.

  Kami Orang-orang Melayu yang berjuta selama ini hanya memerhati tipu muslihat pertualang2 seperti hangpa mempersoalkan perkara2 asas yang telah termaktub dalam perlembagaan.

  Kata Kunci kepada kumpulan hanyir seperti hampa adalah BERAMBUS.

  ReplyDelete
 4. Muka pun mcm. si DAJAL -LESBI si AmBANGKAI ni!

  Tengoklah ATLM di Sabah pun tak dibenarkan menembak penceroboh - apa hal ni?! Patutlah bermacam puak PENGGANAS DAPBANGKAI/PKRSODOM BERMAHARAJALELA; sampai boleh tubuhkan pertubuhan "Negara-Ku"!

  Si PENGGANAS LESBI/SODOM-Ambangkai-ejen Barat-ZIONIS ni sebenaqnya nak MENGHINA pula falsafah/lagu NEGARA ISLAM kita, "NEGARA KU"?! Patutnya NGO-NGO Islam/Melayu buat lapuran polis kerana penubuhan kumpulan 'Negara-ku' ini bertujuan MENGHINA ISLAM/umatnya termasuk KESULTANAN ISLAM/Melayu kita seperti yg. termaktub dlm. falsafah/lagu "NEGARA KU" kita yg. berasakan undg/undg PERLEMBAGAAN kita!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera (BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples).

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.