Friday, July 25, 2014

SinarHarian Keluarkan Artikel Sampah Untuk Memburuk-burukan Orang Melayu


Kita tidak tahu siapa yang mengupah sipenulis ini tetapi yang pastinya artikel yang dikeluarkan oleh Sinarharian ini adalah untuk memburuk-burukkan orang Melayu. Orang Melayu langsung tidak boleh bercakap soal bangsa akan dichop sebagai rasis. 

Apa tujuan penulis menulis artikel kes yang telah pun selesai dan mungkin kaum cina pun berpuashati kes yang diviralkan oleh mereka berakhir begitu cepat diselesaikan.



Sipenulis Muhammad Mat Yakim mendakwa mendapat mesej berantai yang diterimanya melalui Facebook yang kononnya isu steering lock dan uncle Sim berbaur perkauman.

Yang peliknya artikel ini dikeluarkan selepas Perkasa Selangor melancarkan kutipan untuk membantu Kiki Kamaruddin yang dijatuhi hukuman denda RM5000.

Kenapa Sinar Harian berbuat demikian? Adakah untuk menghalang daripada rakan facebook untuk menderma kepada Kiki Kamaruddin.

Mungkin inilah yang mengembirakan Sinarharian apabila kaum cina memuji-muji artikel yang menyebelahi mereka.

Rasanya rata-rata tidak pertikai undang-undang cuma pertikai kenapa hanya kes Kiki Kamaruddin sahaja yang begitu cepat diambil tindakan tanpa laporan polis.

Sedangkan ada kes-kes yang lebih teruk daripada itu tidak diambil tindakan oleh PDRM, malah ada kes yang senyap begitu sahaja. Kebetulan semua kes yang tidak diambil tindakan itu bukan melibatkan orang Melayu.

Kepada penulis teruskan usaha anda, mungkin ini masa orang lain susah tunggu pula masa anda akan sampai juga tahulah cina mana yang akan tolong anda!

7 comments:

  1. Sinar mmg balaci PR.

    ReplyDelete
  2. Memalukan... pihak polis menyiasat tanpa simangsa menbuat lapuran polis.

    ReplyDelete
  3. Bos sinar harian Jalil Ali ni memang penjilat tegar aljub sejak dari dulu lagi. Dulu dia buat paper aAdil tapi permit kena batal.

    ReplyDelete
  4. Ya sinar harian adalah hamba cina
    Mintak semua boikot sinar harian
    Amin

    ReplyDelete
  5. Ala sinar tak perkauman konon pigidah tapi suruh orgmelayu juga baca paper sampah dia

    ReplyDelete
  6. BUMIPUTERA Islam/Melayu termasuk pemimpin Islam/Melayu kita memang sampai boleh asyik diancam utk. diBUNUH/diHINA/diGERTAK bahkan sampai dilanggar dlm. kemalangan BUAS termasuk disyaki oleh pemilik/pemandu lori/bas/kereta si GENG KONGSI GELAP KAPIRDAJAL – tapi mana pula suara KPN dlm. hal ini; tapi psl. nak Kiki tu, bukan main lagi mahu diSIASAT/diTANGKAP begitu cepat -sedagkan dia adalah MANGSA yg. diLANGGAR si Cina tu; yg. seolah dah tak jadi hal pula pd. polis! Bukan main licik lagi si Cina ni - si PELANGGAR/PENGHINA Islam/Melayu serta juag si PERASUAH, pula dianggap hero!

    Dan lihat si Geng Kongsi Gelap KAPIRDAJAL ni yg. patut dah MAMPOS kerana punya banyak rekod jenayah BUAS - dibiaq BEBAS sampai terus buat jenayah; apa nak jadilah NEGARA ISLAM ni (lihat di http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20140715/je_02/Polis-tahan-Geng-36-edar-dadah , Polis tahan Geng 36 edar dadah)! Sedangkan umat Islam/Melayu kita kalau demonstrasi termasuk yg. KECIL, lawan MUSUH ISLAM, cepat pula ditangkap dan didakwa!

    Oh ya, jgn. lupa Pres. ISMA; YB Ustaz Zaik akan dibicarakan kerana panggil PENDATANG Cina - PENCEROBOH! Kalau PENGGANAS/PENCEROBOH British/Barat-ZIONIS bawa PENDATANG tanpa kebenaran kita, rakyat BUMIPUTERA, di Alam Melayu ni, memang PENCEROBOHlah juga!

    Dahlah si KAPIRDAJAL boleh MENGHINA/MENGGERTAK umat Islam/Melayu mcm-mcm, jarang sekali tindakan atas mereka!

    Sebab itu AG-LIBERAL yg. disyaki DALANG-DUA-MUKA plg. merbahaya patut diGANTIKAN! Kuasanya seolah MUTLAK - lebih berkuasa dari DYMM YDPA dan YAB PM kita - sampaikan TLDM pun tak dibenaqkan tembak PENCEROBOH; apahal ni?!

    Makcik Sambal Belacan

    ReplyDelete
  7. PDRM tahu buat kerja mereka. Usah pertikaikan dengan jalur pemikiran sendiri yang tidak ada pengalaman dalam menyelesaikan kes macam ini.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.