Saturday, August 2, 2014

3 Gambar menarik Pemuda Umno Perak bersantai di Restoran Milik Ngeh dan Nga




Kita bagai nak rak kempen kepada semua orang Melayu supaya jangan masuk restoran Oldtown White Coffee yang dikatakan dimiliki oleh Ngeh Koo Ham dan Nga Kor Ming tetapi pemuda umno di Perak dengan bangga dan 'slambernya' duduk santai sambil bergambar. 

Apa nak dikata lagi


Kenapa kita boikot Old Town White Coffee

1. Pemilik OldTown White Coffee iaitu Pengerusi DAP Perak Ngeh Koo Ham berkata Air Kopi secara asalnya tidak memerlukan Halal kerana tuhan tidak pernah berkata demikian dan tuhan tidak pernah meletakkan syarat sehingga susah payah bahawa air Kopi perlukan Halal. Persoalannya adakah tuhan Ngeh Koo Kham sama dengan tuhan orang Islam?

2. Rakan kongsi syarikat Oldtown yang lain pula Nga Kor Ming ahli parlimen DAP Taiping, Perak dan ahli dun DAP Kepayang,Perak pernah membaca ayat Al-Quran surah "Aura" yang tidak ada didalam Al-Quran pada kempen pilihanraya yang lalu. Surah Aura tidak ada di dalam Al-quran dan nama surah yang sebetulnya adalah dari surah Al-Nahl.

3. Terjermahan yang dibaca nya adalah benar dari surah Al-Nahl iaitu "Allah menyuruh kita berlaku dengan adil" dan penuh belas kasihan tetapi apa yang dibaca nya tidak pernah Nga Kor Ming mempraktikkannya kerana Nga Kor Ming ini sendiri tidak pernah berlaku adil dengan tidak memberi peluang kepada bangsa Melayu untuk membuka francais Old Town White Coffee.

4. Ngeh Koo ham dan Nga Kor Ming telah meletakkan syarat bahawa untuk membuka francais Old Town White Coffee perlulah berbangsa Cina dan tidak boleh diberi diberi peluang langsung kepada bangsa Melayu. Jadi adakah Nga Kor Ming ini layak untuk membaca ayat Al-Quran serta penterjamahannya? Sudah lah salah memberi nama surah yang dibaca, ditambah pula maksud terjermahan ayat itu jauh sekali dipraktikkan. Jadi apakah niat dan tujuan utama dia membaca ayat Al-Quran ini sewaktu kempen pilihanraya?

24 comments:

  1. Excellent post however , I was wanting to know if
    you could write a litte more on this subject? I'd be very thankful if
    you could elaborate a little bit further. Appreciate it!

    Check out my blog post; acne scars

    ReplyDelete
    Replies
    1. This must be computer generated respond!

      Delete
  2. inilah masaalah Umno di peringkat atasan.pemimpin kutu belahak..yg bawah ni berkobar2 nak bela nasib rakyat dan bangsa..yg atas berkobar2 nak sebat projek dan melancong politik sambil duduk hotel 3-4 stars yg mana lemah iman sibuk buat maksiat

    ReplyDelete
  3. Kepada yg dpt kesedaran teruskn, jgn putus asa. Didik anak2 kita, tak jadi masalah kerana kita sebenarnya teladani budaya mereka.

    Keluarga kami serta rakan2 skrg amat prehatin. Belek2 sijil halal, kalau was was check website Jakim. Nak beli product merisik dulu siapa empunya perniagaan, nak belanja dari apa saja skrg gitu cerewet sekali tanya pendapat semua dulu baru keluarkan wang.

    ABC dan ABCD.

    Mungkin generasi kita tahap kesedaran masih longgar, Insyallah kita tanamkan budaya ABC, ABCD kepada anak2 kecil kita, satu hari kelak akan menjadi satu amalan.



    ReplyDelete
  4. Kebanyakan orang dalam UMNO memang teruk penting diri sendiri hanya harap yang segelintir aje buat perubahan. Tak ada pilihan UMNO yang OK sedikit aje daripada PKR dan PAS kalau ada pilihan buang terus dalam longkang.....

    ReplyDelete
  5. Hanya 1/3 ahli Umno merupakan mereka yg benar -benar ada kesederan selebihnya hanya suka-suka join parti utk mudah dapat 'habuan'tak kiralah kecil atau besar habuannya.Ramai orang Melayu yg punya prinsip.tapi sayangnya mereka tak join Umno,mereka ni kalah sebelum bertarung,tak mahu masuk Umno kerana tak suka 'perangai orang Umno',jadi org Umno terbiar begitu saja dgn perangai lamanya.

    ReplyDelete
  6. Tu KFC, Macdonalds, Apple, Facebook milik AS bila nak boikot?

    Halal ke berbanding kopi dam roti jer?

    ReplyDelete
  7. bukankah pemuda umno juga yang terlebih dahulu menuduh rusia membunuh dalam tragedi mh17? jadi tidak hairanlah mereka boleh bersantai tanpa rasa bersalah di restoran milik anggota dap. pengalaman berhadapan dengan pemuda umno hari ini menunjukkan mereka memang kalangan yang laparkan projek. mereka tidak segan silu bertanya untuk mendapatkan projek. kita yang jadi malu berhadapan dengan sikap mereka yang sedemikian. itukah masa hadapan umno?

    ReplyDelete
  8. Pemoda umno cawangan tu.....

    X tau apa2 pasal boikot....

    Tau pasang bendera jaa....

    ReplyDelete
  9. Depa mau cari gaduh sama pemuda dap. De0a provoke. Tapi pemuda dap bacol. X brani tunjuk muka. Berani ka pemuda dap mkn kedai umno??? X berani bebb. Sbb dap parti rasis haramjadah.

    ReplyDelete
  10. Cina Dap tak hingin masuk kedai kopi ameno kerana seperti yang ngeh sebutkan semua kopi adalah sama yakni halal. kalau semua kopi adalah sama makanya kenapa pulak cina dap nak masuk kedai kopi ameno kalau restoran cina dap berlambak-lambak? Ini berbeza dengan pemuda amengok yang melihat kedai kopi Cina Dap lain dari yang lain?

    ReplyDelete
  11. Pemuda UMNO sekarang mana ada kredibiliti dan tiada maruah.

    ReplyDelete
  12. Memang benarlah kata Rayer-UMNO celaka.

    ReplyDelete
  13. Dah lama tak masuk kedai babi ni. Lalu tepi pon rasa nak muntah. Macam mana orang islamlain boleh tergamak duk kat situ?

    ReplyDelete
  14. I am rasis. I won't enter this old town shop. I will make sure my 7 generations will not enter any of its outlets too. So, what, if I am racist? If you are, why won;t I. After all, you all started it. In my case, my own boss started it, when she first introduced the word racist, by accusing me as one.

    ReplyDelete
  15. Tu dapat makan free. Depa belasah jer. halal haraam,belakang kira. Siap amik foto lagik.

    ReplyDelete
  16. Pemuda tahu ke hal2 semangat Melayu ni? Dia org pun mana tahu sgt siapa2 punya kedai tu..siapa2 punya bisnes ni.

    Manti apa2 hal dia org lompat je ke sana senang je...tak hal lah...UMNO ni utk apa perjuangan pun bukan tahu pun. Yg dia org belajar dari yg tua...nak menang kena hulur...dan menang sapu pula....lain2 emmm apa ehhkk???

    ReplyDelete
  17. Dulu ada kes ayam dia macam tak disembelih, dalam isinya hitam. Tah ayam pulas ke apa. Sebab tu mungkin darah ayam tak mrngalir habis. Sejak nampak kes tu....haram meloya tengkok nak makan.....mesti ayam pulas or ayam lama

    ReplyDelete
  18. halal haram makanan orang Islam bukan DAP yang kena tentukan. kopi, roti, semua halal tetapi dek kerana nak sedapkan rasa makanan ini, mereka tambah pelbagai ....bukan lagi original kopi atau roti. tangan yang menyediakan makanan? bersih ke tak. jika kita di luar negara kita terpaksa, tetapi ini Malaysia, banyak pilihan makanan. chin DAP jangan pertikai Islam atau nak keluar hadith bagai kerana hangpa bukan percaya Islam pun.

    ReplyDelete
  19. Depa ni tak main la makan kat gerai...orang kaya katakan pergi jahanamlah dengan boikot hangpa

    ReplyDelete
  20. biasalah...
    nak agih-agihkan duit haram dikedai haram jadah laaaaa

    ReplyDelete
  21. Inilah jenis PEMUDA UMNO-LIBERAL BANGSAT! BUMIPUTERA Islam Palestin sedang dibunuh dgn. kejam dlm. GENOSID oleh MUSUH ISLAM si Barat-ZIONIS (yg. ejen tempatan mereka adalah dari DAPBANGKAI-ANJING/PKRSODOM) . tapi, yg. depa si BANGSAT ni, pi pula MENJILAT kudis berlendir si MUSUH ISLAM!

    Dahlah BUMIPUTERA Islam/Melayu makin MEREMPAT kat bumi PUSAKA nenek moyang kami ini sendiri – yg. tak habis-habis pi jual kat si KAPIRDAJAL WARGA ASING/PENDATANG/PENCEROBOH apasal?! Bakal esok ada perkampungan "Rubbish-SLUM" mcm. terjadi kat BUMIPUTERA Filipina dan Indonesia - jenerasi demi jenerasi terus MEREMPAT hidup MENGUTIP SAMPAH (menjadi KULI) buat selamanya kat si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL sementara anak-anak kecil mereka terpaksa diJUAL kat sindiket pemberi hutang/PELACURAN! Baiklah kita salahkan si pemimpin Islam/Melayu-LIBERAL-PENGKHIANAT mcm. ni yg. terus biaqkan umat Islam/Melayu di HINA/DIGERTAK/diTIPU, akibat KETAMAKAN/KESOMBONGAN si puak liberal ini!

    Patutlah ada kEJADAHnya Twitter ni! Lihat di - https://twitter.com/YouthMalaysia/status/494787551119421440/photo/1:

    oceanbiru ‏@oceanbiru 1 Std.

    @YouthMalaysia @Khairykj #SavePalestinianFromHamas. Hamas mus accept Egypt's' ceasefire proposal 4Palestinian Gazans. pic.twitter.com/dUHIZXRiez

    Inilah akibat KEDAJALAN si pemimpin Islam/MELAYU LIBERAL-BANGANG yg. sebenaqnya adalah PENJILAT-ZIONIS! Bakal kita jadi mcm. Mesir, yg. telah diKUASAI PENYAMAQ ISLAM, si ZIONIS, al-Sisi - sebab itu habis terowong-terowong bawah tanah dan juga laluan Rafah yg. digunakan BUMIPUTERA ISLAM Palestin untuk mendapat pelbagai bekalan r – diTUTUP! Lihat di http://www.veteranstoday.com/2014/07/15/sisi-whore/ , al-Sisi’s TV whores celebrate genocide in Gaza, July 15th, 2014 | Posted by Kevin Barrett; dan di - http://www.veteranstoday.com/2013/09/16/al-sisi-jew/ , Jewish Al-Sisi Runs Egypt; Now an Israeli-Occupied Territory, September 16th, 2013 | Posted by Kevin Barrett!

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete
  22. Melayu kena ubah sikap jangan asalkan hailam telan. Jgn tak peka nnti jadi modal standard Pemuda.

    ReplyDelete
  23. Gua dh lama sebut benda ni, melayu umporno perkara sekecil ni (boikot) peniagaan cina pn x mampu nk lakukan ape lagi utk nk hapuskan perkara yg lebih besar - pengaruh DAP ! jgn hrp lh dgn umporno... tu belum citer rezab melayu yg digadai pemimpin mrk kpd kaum cina ! mmg betui lh "Umno Celaka"..... dlm episod kali ni gua setuju bebeno dgn Makcik Sambal Belacan w'pun sebelum ni gua cukup benci dgn lu MSB......

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.