Friday, August 1, 2014

6 lelaki Melayu Parah Ditetak Oleh Pemuda India Di Klang


Enam pelanggan sebuah siber kafe berbangsa Melayu cedera parah selepas ditetak sekumpulan 10 lelaki India di Taman Bayu Perdana Klang dekat sini awal pagi Khamis.

Dalam kejadian pada pukul 4.50 pagi itu, suspek dikatakan lelaki berbangsa India warga tempatan dipercayai dalam keadaan mabuk memasuki premis berkenaan dalam keadaan menutup muka menggunakan kain dan bersenjatakan parang panjang serta kayu.

Suspek telah menyerang enam daripada pelanggan sehingga mengalami kecederaan serius pada anggota badan.

"Terdapat mangsa hampir putus tangan akibat ditetak. Selebihnya mengalami kecederaan serius akibat ditetak lebih daripada sekali oleh kumpulan suspek.

"Suspek yang melarikan diri dengan dua buah kenderaan bagaimanapun tidak merampas barangan berharga dari premis dan mangsa," katanya.

Tambahnya, siasatan awal mendapati, suspek yang merupakan warga tempatan berbangsa India berusia lingkungan 27 tahun.

Kesemua mangsa kemudian telah dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang untuk mendapat rawatan.

Difahamkan, polis kini sedang mengesan suspek yang telibat.
Walaubagaimanapun pihak Polis telah memaklumkan bahawa berita yang disebarkan melalui medium media-media sosial yang mendakwa bahawa terdapat satu kejadian di mana orang India telah memotong tangan enam orang Melayu (Tabligh) yang berumur 5 tahun hingga belasan tahun yang mana mereka dikatakan pulang daripada Tahfiz dikawasan Pandamaran Klang adalah TIDAK BENAR SAMA SEKALI dan PALSU semata-mata.

Timbalan Ketua Polis Selangor, DCP Dato’ Abdul Rahim b. Jaafar dalam sidang media pagi tadi MENAFIKAN sekeras-kerasnya penyebaran maklumat tersebut dan ia dilihat cuba menimbulkan kegusaran dikalangan masyarakat. 

Walau bagaimanapun satu laporan polis telah dibuat bagi membolehkan siasatan lanjut dijalankan terhadap penyebaran maklumat tersebut.

Sehingga kini pihak polis masih mengesan suspek yang menyerang 6 lelaki yang sedang berada di cyber cafe tersebut.

1 comment:

  1. YA ALLAH - KEJAMnya! Aku syak ini kerja si GENG KONGSI GELAP Paria; yg. sengaja nak mensasarkan umat Islam/Melayu: lepas tu MENYAMAQ mabuk! Mungkin juga PENGGANAS Hindu Tamil Eelam - KEPARAT!Lagipun, kalau mabuk, mcmman boleh disasarkan hanya umat Islam/Melayu?! Jadi PDRM jgn. hanya nak percaya alasan Paria BUAS ni! Patut ditangkap sbg. PENGGANAS bawah undg-undg TERORISMA!

    Cuba kalau penjenayah ni Melayu - tentu dituduh mcm-mcm! Inilah akibat umat Islam/Melayu asyki dibiaqkan diHINA/diGERTAK oleh si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL!

    Dan ada tak Menteri-menteri Islam/Melayu melawat dan berikan BANTUAN kewangan/psikologi pd. mangsa-mangsa dan keluarga?


    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.