Tuesday, August 19, 2014

"Adakah Rakyat Selangor Rela Menerima MB Yang Sehingga Kini Gagal Menunjukkan Jam Omega"


Ilustrasi Oleh Azmi Apa

Saya cukup yakin rakyat dan pengundi Selangor tidak pernah terfikir semasa PRU-13 bahawa Wan Azizah akan menjadi Menteri Besar atau bukan anak Selangor akan menjadi Menteri Besar; atau pendakyah krsitian akan dibenarkan menggunakan kalimah Allah atau bibel versi Melayu akan dibenarkan disebarkan di Selangor atau kuasa dan bidangkuasa MAIS akan dihapuskan atau pusat ternakan babi terbesar bernilai RM100 juta akan dibina dalam negeri Selangor atau rizab simpanan tunai Selangor sebanyak RM3.2 billion akan diurus tadbir oleh Wan Azizah.

Oleh itu, pakatan pembangkang DAP-PKR-PAS wajib mendapatkan semula mandat baru daripada rakyat Selangor melalui satu Pilihanraya Negeri Selangor yang baru untuk menentukan samada rakyat Selangor bersedia untuk Wan Azizah menjadi MB dibawah kerajaan pakatan DAP-PKR-PAS berdasarkan 12 perkara fundamental seperti berikut:


Pilihanraya Negeri Selangor yang baru wajib diadakan untuk menentukan samada rakyat Selangor bersedia untuk Wan Azizah menjadi MB dibawah kerajaan pakatan DAP-PKR-PAS berdasarkan perubahan fundamental seperti berikut:

1. adakah rakyat Selangor bersetuju seorang anak bukan kelahiran Selangor menjadi Menteri Besar kerana Wan Azizah bukan anak kelahiran Selangor?

2. adakah rakyat Selangor bersedia menerima Menteri Besar yang sehingga hari ini gagal mengemukakan jam Omega yang didakwa dalam simpanannya sedangkan Datuk Eskay membuktikan jam itu ada dengan beliau dan telah diserah kepada pihak polis?

Ini kerana isu ini membabitkan soal integriti, kewibawaan dan akhlak; samada Datuk Eskay berbohong atau Wan Azizah seorang pembohong;

3. adakah rakyat Selangor bersedia menerima Menteri Besar yang mempunyai suami yang dikaitkan dengan skandal salahlaku seks melalui pendedahan Datuk Eskay mengenai videoklip China-Doll yang telah disahkan pakar sebagai mempunyai 99% ketulinan?

4. adakah rakyat Selangor bersedia menerima Menteri Besar yang mempunyai suami seorang bekas banduan yang pernah disabitkan dengan kesalahan salahguna kuasa dan dihukum enam tahun penjara kerana mengarahkan polis memaksa dua rakyat Malaysia membuat Surat Akuan Sumpah palsu membabitkan salahlaku seks dan liwat?

5. adakah rakyat Selangor bersedia menerima Menteri Besar yang mempunyai suami yang telah disabitkan dengan kesalahan meliwat pembantu peribadinya dibawah Seksyen 377B Kanun Kesiksaan dan dihukum 5 tahun penjara?

6. adakah rakyat Selangor bersedia menerima Menteri Besar yang mempunyai suami yang bakal menjadi banduan menjalani hukuman penjara 5 tahun di Penjara Kajang atau Penjara Sg. Buloh kerana kesalahan meliwat pembantu peribadinya?

7. adakah rakyat Selangor bersedia membenarkan pendakyah kristian menggunakan kalimah Allah didalam Negeri Selangor samada dalam bentuk tulisan, penerbitan, buku, nama gereja dan lain-lain yang bercanggah dengan Enakmen Pengawalan Pengembangan Agama Bukan Islam Selangor 1988?

8. adakah rakyat Selangor bersedia membenarkan pendakyah kristian menggunakan bibel versi bahasa Melayu yang mengandungi istilah, perkataan dan kalimah yang bercanggah dengan Enakmen Pengawalan Pengembangan Agama Bukan Islam Selangor 1988?

9. adakah rakyat Selangor bersedia menerima pembinaan pusat penternakan dan penyembelihan babi bernilai RM100 juta di Sepang, Selangor?

10. adakah rakyat Selangor bersedia membenarkan rizab simpanan tunai Selangor berjumlah RM3.2 billion diletakkan dibawah penguasaan dan ditadbir dan diurus oleh Wan Azizah sebagai Menteri Besar Selangor?

11. adakah rakyat Selangor bersedia membenarkan kuasa dan bidangkuasa Majlis Agama Islam Selangor dihapuskan?

Ikuti kupasan lanjut di www.zul4kulim.blogspot.com bertajuk "Kembalikan Hak Rakyat Selangor".

KEMBALIKAN HAK RAKYAT SELANGOR!

BUBARKAN DUN, ADAKAN PILIHANRAYA!

Wallahua'lam dan wassalam.


Adios amigos, grasias senor.
5 comments:


 1. KAMI TIDAK RELA.
  SELANGOR IS FOR SELANGORIAN.

  ReplyDelete
 2. Aku nak cadangkan ISMA bersama NGO Islam/Melayu lain, tubuhkan satu parti baru yg. memperjuangkan Islam dan hak/kebajikan umatnya dgn. amat BERANI dan TULEN - spt. sejarah permulaan PAS yg. ASAL, dari Parti Orang Muslimin Malaya atau Hizbul Muslimin yg. telah ditubuhkan pada 17 Mac 1948 tapi kemudian diharamkan PENJAJAH BUAS, si British-ZIONIS! Ini adalah demi anak-cucu-cicit BUMIPUTERA Islam/Melayu kita, di Tanah-Alam Melayu, PUSAKA nenek moyang kita ini!

  Lihatlah Indonesia makin HANCOQ sbg. NEGARA ISLAM, di bawah si LIBERAL Islam Jokowi-dan PENDATANG Kristian Cina Basuki T Purnama! Teruslah BUMIPUTERA Islam/Melayu Indonesia, saudara kita, menjadi KULI dan PATI kat Malaysia ni - termasuk TERBUNUH dgn. KEJAM dlm. bot-bot karam akibat nak balik cuti puasa dan Raya; tapi jgn. harap dpt. simpati dari si Islam/Melayu-BONGKAK kat Tanah Melayu ni, yg. hanya pentingkan dpt. orang gaji/buruh kasar/kuli dari saudara se BUMIPUTERA Indonesia kita, dgn. MURAHAN sekali! Bayangkanlah, gaji pembantu rumah dari si KAPIR Filipina jauh lebih mahal -apa KEJADAHnya ni?!

  Lihat Jokowi (dlm. gambaqnya disyaki juga sedang membuat isyarat pemuja Syaitan-ZIONIS) , betapa bahayanya dia ni – di http://www.jurnalislam.com/nasional/read/93/dari-syiah-ahmadiyah-lgbt-jil-komunis-untuk-jokowi.html , Dari Syiah, Ahmadiyah, LGBT, JIL, Komunis Untuk Jokowi, Oleh Amaif Senin, 09 Juni 2014; dan di - http://www.arrahmah.com/read/2012/06/25/21183-ahok-menghina-ayat-suci-jakarta-tak-butuh-pemimpin-liberal.html , Ahok menghina ayat suci, Jakarta tak butuh pemimpin liberal!, Oleh Saif Al Battar Senin, 5 Sya'ban 1433 H / 25 Juni 2012!

  Dan Basuki T Purnama alias Ahok ini sebenaqnya adalah si Kristian Cina, yg. diimpikan oleh Bukan Islam termasuk dari Barat-ZIONIS, untuk menjadi Presiden Indonesia satu hari nanti - lihat biodatanya di http://en.wikipedia.org/wiki/Basuki_Tjahaja_Purnama:

  Basuki Tjahaja Purnama (EYD: Basuki Cahaya Purnama, Hakka Chinese: 鍾萬勰; Tsung1 Wan5 Hiap8; pinyin: Zhōng Wànxié; born June 29, 1966) is the current Acting Governor of Jakarta, a former legislator in the Indonesian People's Representative Council.[1] and the second [2] Chinese Indonesian to hold this position. He is also known by his Hakka affectionate nickname, Ahok ….

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Islam-Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BANGSA BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari PELBAGAI bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera [BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples – maka istilah “(SATU) BANGSA Malaysia“ sebenaqnya adalah PALSU].

  ReplyDelete
 3. Saya yakin dan percaya yg Sultan Selangor tidak akan memperkenankan mana-mana calon drp PKR sebab kemungkinan besar segala harta kekayaan negeri akan menjadi milik individu serta kesucian bumi Selangor dan ISLAM akan dicemari. Akhirnya baginda akan memperkenankan calon dari kumpulan ULAMA/PAS untuk menerajui negeri Selangor yg tercinta.

  ReplyDelete
 4. Buat fitnah je kerja nye ye....

  ReplyDelete
 5. Fitnah hotak hang.......Rakyat Selangor penentu masa depan negeri sendiri.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.