Friday, August 8, 2014

Agenda Tersirat PKR Untuk Menghapuskan Keistimewaan Orang Melayu


Demi untuk mendapat sokongan daripada golongan bukan Melayu PKR sanggup meletakkan bahasa Melayu di paras paling bawah sekali berbanding bahasa Cina paling atas bahasa Inggeris di tengah

Ini menunjukkan bahasa Melayu semakin dipinggirkan dalam parti PKR dan agenda tersirat menghapuskan hak keistimewaan orang Melayu terserlah jua.

Apakah agenda ini direstui oleh Anwar Ibrahim dan Wan Azizah?

Ini merupakan sesi penerangan Anwar Ibrahim dan Wan Azizah kepada penyokong PKR mengenai jawatan menteri besar Selangor.

Sementara itu Anwar Ibrahim berkata walaupun Majlis Syura Ulama PAS membuat keputusan mempertahankan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim supaya kekal sebagai Menteri Besar Selangor, beliau sedikit pun tidak gentar dan akan teruskan juga melantik isterinya Wan Azizah menjadi menteri besar Selangor.

Khalid Ibrahim akan berdepan dengan pemecatan ekoran ketidakhadiran untuk hadir sesi pendengaran pada pukul 3 petang, di ibu pejabat PKR.

13 comments:

 1. Kepala hotak engkaulah Anwar Al Jub!!!

  ReplyDelete
 2. Susah betul bila dah dapat penyakit gila kuasa ....

  ReplyDelete
 3. Dia dah tunjukkan kepada kita, siapa yang kita perlu hapuskan sebenarnya...

  ReplyDelete
 4. Memang BANGSAT si pENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL ni - bahasa Melayu/Kebangsaan kita diPERLEKEHkan! Kalau kat Barat - jgn. harap mereka berani terutamanya di Peranchis dan Jerman yg. amat ultra-nationalis dgn. bahasa Kebangsaan mereka! Kat M'sia saja tunjuk lagak - dasar PENAKUT.nak-MAMPOS!

  Itulah masalahnya - PENYAMAQ Islam makin BERLAMBAK! Ini adalah MO biasa si Barat-ZIONIS dan ejen-ejn tempatan mereka untuk MENGHANCURkan ISLAM/umatnya dari dalaman. Dan yg. membimbangkan, makin ramai PENYAMAQ ni berkahwin dgn. pemimpin penting Islam/Melayu kita termasuk Kerabat diRaja kita!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera (BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples).

  ReplyDelete
 5. Bangang..jadi anjing cina

  ReplyDelete
 6. Minta rakyat Selangor sokong semula BN. BN boleh dapat bantuan Perak, Pahang untuk atasi masalah air. PR langsung tak buat apa.

  ReplyDelete
 7. umno ada umco jamin melayu?. umno kayakan cina. umno celaka

  ReplyDelete
 8. Yang berpandangan singkat saja, tak nampak dengan mainan DAP dan dok salahkan UMNO. UMNO bukan dengki dengan kekayaan Cina tapi hanya mempertahankan apa yang sudah termaktub dalam perlembagaan sebagai balasan kepada pemberian kewarganegaraan kepada kaum pendatang pada ketika itu. Apa kata kita buka balik pemberian kewarganegaraan kepada puak pendatang yang ada sekarang, indon dan bangla, tak salah kan. Kita buat perlembagaan untuk memberi hak keistimewaan kepada warga asal, lepas mereka beranak pinak kat sini, depa akan minta hak samarata pula.

  ReplyDelete
 9. Hitler tak bunuh habis Yahudi laknatullah untuk memberi tahu kpd dunia bahawa Israel itu Teramat kejam. di Malaysia. Tun.M memecat pak sheikh non... Sekarang ini sudah menampakan ciri ciri pengkhianat bangsa dan Agama.

  ReplyDelete
 10. Keistimewaan apa lagi yang nak dihapuskan? UMNO dah hapuskan dah keistimewaan melayu. Melayu bersuara sikit, terus ditangkap dan didakwa.Bukan melayu menghina, dibiarkan begitu saja. Bayangkan orang melayu mengeluarkan perkataan pendatang didakwa tetapi bukan melayu boleh mencarut memaki agama dan bangsa dibiarkan begitu saja.Memang benarlah kata Rayer-UMNO celaka.

  ReplyDelete
 11. Ramai orang2 Melayu yang masih keliru dengan halatuju kepimpinan negara. Siapa kata tindakan tidak akan di ambil terhadap muka2 penghina Islam dan kaum melayu ini. Tidakkah semua mau berfikir bahawa setan2 itu ada ramai peguambela mereka. Kena siasat dan dapatkan bukti yang tersahih dahulu baru bolih diambil tindakan. Cuma yang Melayu Islam ini jangan terikut2 dengan sikap kafir dajal itu....bersabarlah dan berbudilah selaku Melayu Islam. Bukankah Melayu2 gila kuasa juga yang merintis jalan hingga kafir2 itu berlagak angkuh dan sombong sekarang ini. Sabarlah ....tindakan tetap diambil .......biar berbalui agar jangan patah hujah dimahkamah kelak....tak berkesan dan sia2 sahaja ....malu yang dapat.

  ReplyDelete
 12. Oi anon-anon-PENGHINA-UMNO, jgn. nak MENYAMAQlah! lu manyak lahap itu KANGKANG BABI aaahh?! lu punya ekoq-ekoq ni si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL PENGGANAS SODOM Red Bean aaahh?!

  PI MAMPOS lu punya ekoq kat KANDANG si PENDATANG KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-si-PORNORASIS-ejen ZIONIS-no-1!

  ReplyDelete
 13. lihat di Pulau Pinang kuasa pada siapa? siapa kaya siapa miskin? mana orang Melayu Pulau Pinang, tak ada suara, semakin pupus, rumah tak mampu beli, kampung tergadai.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.