Wednesday, August 13, 2014

Khalid Dijangka Akan Pecat Anwar sebagai Penasihat Ekonomi Kerana Tidak Ada Faedah Pun


Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata kedudukan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai penasihat ekonomi Selangor akan ditentukan selepas beliau berbincang dengan empat Exco PAS.

Khalid dijangka akan memecat Ketum Anwar Ibrahim sebagai penasihat ekonomi negeri Selangor kerana menurut rekod tidak ada apa-apa yang dinasihat oleh Anwar dan juga tidak mendatangkan faedah kepada kerajaan Selangor.

Walaubagaimana pun Khalid akan teliti rekod lampau samada jawatan penasihat ini menadatang faedah kepada kerajaan Selangor atau tidak.

"Itu akan dibincangkan oleh Exco," kata Khalid lagi ketika ditanya pemberita.

Anwar dilantik sebagai penasihat ekonomi Selangor bergaji RM1 pada 2010 kononnya sebagai salah satu penambahbaikan kepada pengurusan negeri Selangor namun tidak ada apa yang dibuatnya selama menjadi penasihat.

10 comments:

  1. memadailah dgn gaji rm1...heeee
    apa yg di nak nasihat pun..

    ReplyDelete
  2. Pecat je anwar.dia x membantu dalam pertumbuhan ekonomi selangor.dia cuma menghuruharakan selangor shj.pecat sekarng sprtimana dia memecat TSKI..

    ReplyDelete
  3. Betulke anwar dpt elaun rm1 sebulan? Mb dan KDEB Lebih Tahu apa yg berlaku disebaliknya ..

    ReplyDelete
  4. Tolong jgn silap sangka pd KETUM
    dia bijak menilai
    Sekilas pandang.. dia tau bontot mn yg sedap

    ReplyDelete
  5. elok sangat. dedahkan juga berapa banyak wang yang dihabiskan oleh Anwar semasa berkerja sebagai penasihat ekonomi

    ReplyDelete
  6. Punaisihat akan dipecat?

    ReplyDelete
  7. Lantikan penasihat tu saje supaya boleh guna fasiliti dan duit k'jaan negeri utk kerja kerja merosak negara dan umat dia tu.

    ReplyDelete
  8. bila lebih punaisihat berbanding penasihat.

    ReplyDelete
  9. Sepak saja gay tua ni keluaq dari state gomen Selangor....Bila Peliwat tersohor ni nak pi Bamboo River Resort? Tak boleh ke court suroh dia masok Bamboo Resort sementara menanti kes rayuan dia tu di dengar kat court. Garantee copat kes ni selesai.....silap haribulan judge tu pulak diburunya untuk cepat jatuh penghakiman....

    ReplyDelete
  10. Aku harap Anwar akan dipecat pada tanggal 50 Januari..kahkahkahkahkahkahkah

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.