Wednesday, August 27, 2014

Khalid Samad Kecam Haji Hadi dan Majlis Syura Pas


Kepada siapakah Khalid Samad maksudkan? adakah kepada ahli akar umbi Pas Pak Lebai Kampung?

Kata-kata Khalid ini memang dituju khas kepada Presiden Pas Haji Hadi Awang dan Majlis Syura Pas yang tidak menyokong Wan Azizah untuk dilantik sebagai menteri Besar Selangor.

Khalid agak marah dengan keengganan Haji Hadi dan majlis syura Pas menyokong Wan Azizah sebagai MB Selangor hampir meranap impian Pakatan bagi menakluki Putrajaya.

"Saya gesa mereka yang tidak mahu melaksanakannya agar masuk Umno atau BN atau bergerak sendiri. Tinggalkan PAS dan buatlah apa yang anda mahu,” kata Khalid yang juga adik kepada ahli parlimen Johor Bahru, Tan Sri Shahrir Samad.

"Apa lagi yang Pas mahukan setelah mendapat banyak kelebihan sejak menyertai Pakatan dari tahap ketua kampung kini sudah mampu menjadi ahli exco"

10 comments:

 1. Hina betul jadi PAS sekarang ni!

  ReplyDelete

 2. ALAHAI GEREJA. . . KO PUN MENANG ATAS TIKET PAS. KO TU SAPE. INGAT PAS NI BAPAK KO PUNYA ?

  ReplyDelete
 3. Si BANGSAT kalidgereja ni yg. disyaki si mamat-SODOM-ejen Barat-ZIONIS/Israel - yg. patut BERAMBOS dari PAS dan dari Tanah Melayu, PUSAKA nenek moyang kita dr. sebelum dijajah si PENGGANAS KAPIR LAKNAT British/ ZIONIS dan mana-mana puak PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL yg. asalnya dibawa si PENJAJAH buas tu!

  Yg. dia benci sgt. DYMM Tuanku Sultan Selangor (yg. juga merupakan KETUA/PENJAGA AGAMA ISLAM) dan MAIS/JAIS tu apasal?! Tak logik betul!

  Aku harap, jgn. pula dia terlepas dari diHUKUM mengikut Akta Hasutan tu nanti!

  Makcik Sambal Belacan - Sedihnya mengenang lagu WARISAN, nyanyian sungguh merdu Allahyarham Datuk Sudirman Haji Arshad, sempena mengenang keberanian dan pengorbanan PEJUANG-PEJUANG KEMERDEKAAN TERCINTA kita, termasuk DYMM KESULTANAN-ISLAM/MELAYU kita serta para PAHLAWAN kita - lihat di http://sejarahtokoh.wordpress.com/dato-maharaja-lela/ , DATO’ MAHARAJA LELA, PERJUANGAN DATO MAHARAJALELA DI PERAK:

  ……Pada tahun 1877 Dato’ Maharaja Lela, Dato’ Sagor, Pandak Indut dan Sepuntum dihukum gantung sampai mati di Matang, Perak. Sultan Abdullah dan Ngah Ibrahim dibuang negeri ke Pulau Seychelles di Lautan Hindi. Raja Ismail dibuang negeri ke Johor.British tegas menghapuskan kebangkitan di Perak menunjukkan keangkuhannya sebagai kuasa penjajah. Dato’ Maharaja Lela menjadi simbol kepahlawanan orang Melayu.

  ReplyDelete
 4. Suruh dia balik johor. Selangor untuk anak selangor.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nak ke orang Johor terima dia..?

   Delete
 5. Aku setuju sgt, dan sokong 200% saranan KS @ KG ni, tak setuju dgn ketum, keluar la dr PAS. PAS mmg dah hina sgt dah la ni. Biar yg hina hina, barua barua DAP and ketum je dlm PAS tu.

  ReplyDelete
 6. Bakal presiden PAS dalam mesyuarat pemilihan pucuk pimpinan parti akan datang!

  Sekarang dah mula berkempen. Jangan terperanjat jika dia sengaja mengesyorkan undi tak yakin terhadap Haji Hadi atas nasihat jahat ketum.

  PAS akan menjadi Parti Anwar Semalaysia.

  ReplyDelete
 7. Parti Anwar SeMalaysia?
  Setuju,setuju sangat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Setuju PAS=Parti Anwarketum Semalaysia

   Delete
 8. dan dia terlepas ckp..tski might be elected as penasihat...sama cam dokumen langkah kajang yg bocor...hmmmm.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.