Wednesday, August 13, 2014

Kit Siang Tuduh Umno Berusaha Menarik Adun PR Berpaling Tadah


Penasihat DAP Lim Kit Siang secara terang-terangan menuduh pemimpin BN dan Umno kini berusaha memujuk beberapa ADUN Pakatan Rakyat untuk berpaling tadah dan menyokong Tan Sri Khalid Ibrahim sebagai menteri besar.

Lim mendakwa demikian hanya berdasarkan Feng Shui bodohnya ke atas kenyataan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mewakili 12 ADUN BN untuk menyokong Khalid sebagai MB Selangor.

Kit Siang memberi amaran kepada mana-mana pemimpin yang menyokong agar PAS dan Umno menubuhkan “kerajaan perpaduan” akan menerima padah.

Kit Siang mendakwa “Kempen ini semakin mendapat tempat dengan sokongan terbuka dari pihak tertentu untuk mewujudkan kerajaan perpaduan Umno-PAS walau disadur dengan istilah lain seperti 'konsensus nasional',” katanya.

Lim berkata, beliau akan sentiasa memantau pergerakan ADUN DAP dan PKR yang berjumlah 28 orang agar tidak berjumpa dan berbincang dengan Khalid Ibrahim.

7 comments:

 1. Lu apa mau bising?. Oang umno pun ada masuk dap. Jugak atak masuk pas. Masuk pkr pun ramai.
  Kalau ada pkr atau pas masuk bn, biar lah. Annuar sudah banyak kempen adun tukar party.
  ini kit siang ada HIPOKRIT lah..

  ReplyDelete
 2. LKS sudah tidak releven. Walaupun DAP dah menang undi majoriti penuh kaum cina lagi mau kacau usik tuduh UMNO. Kaum melayu kini sudah sedar kesan akibat perpecahan orang melayu.... TSKI dan DSAI adalah ex-UMNO. PAS sudah lama cerai sama UMNO dan kawin sama DAP. Baru kawin sudah mahu tuduh pasangan paling tadah. DAP sudah banyak kali guris hati PAS. Apabila penganut-penganut DAP sudah berani hina Islam ... hina melayu ... hina raja melayu, itu punca orang melayu sudah jauh hati. Sepatutnya DAP menjaga etika dan tidak menyokong atau mengutuk perbuatan orang cina yang sewenang-wenangnya menggunakan laman sosial untuk menghentam agama Islam atau Nabi Muhammad SAW.

  ReplyDelete
 3. Misi Lim kit sial pastikn cina dap mca geraksn bsatu tp melayu pecah 3, umno pas pkr. Dlm hal ini cina untong 200%. Khalid move tlh sdkt bjaya mbongkar kbusukn cina yg sntiasa tgu pluang tikam melayu. X kan melayu hilang d dunia slagi mjunjung agama IndyaAllah...

  ReplyDelete
 4. Tanpa PAS.... DAP akan kalah di Penang, percayalah.

  ReplyDelete
 5. Gila punya kit siang.. hey.. lu pergi nasihat sama itu Anwar. Dia sudah depress sekarang...dia sudah mau masuk jail.. lu kasi nasihat sama dia. ini umno lu jangan kacau errr

  ReplyDelete
 6. Bila la apek ni nak mampos?

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.