Sunday, August 17, 2014

Pakatan Tanpa Haji Hadi tetap Mahukan Bini Ketum Anwar Sebagai MB Selangor


Pakatan Rakyat (PR) bermesyuarat tanpa Presiden Pas Datuk Seri Haji Hadi Awang tetap mahukan isteri Anwar Ibrahim Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon menteri besar Selangor baru untuk menggantikan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Keputusan yang dibuat sebagai calon kedua yang dicadangkan PAS awal hari ini Mohamed Azmin Ali ditolak sebulat suara oleh pakatan. 


Beberapa pemimpin Pas yang pro-ulamak tidak kelihatan yang kelihatan haya Mat Sabu, Salahuddin Ayub dan beberapa lagi pemimpin Pas yang pro-Anwar.

Majlis Syura Ulamak PAS kini sudah tidak ada nilai di kalangan AJK PAS Pusat. Keputusan Majlis Syura tidak dipedulikan. Mengapa?

Mungkin AJK PAS Pusat yang rata-ratanya golongan pro-Anwar lebih mengetahui bahawa ahli-ahli Majlis Syura itu semua sebenarnya bukannya ulamak. Mereka hanyalah lebai-lebai tua kampung ketinggalan zaman yang bertopengkan serban dan jubah berlagak alim.

8 comments:

 1. Akhirnya .. seolah olah...saya ulangi lagi sekali ...seolah olah... cadang PAS langsung tidak diterima oleh DAP dan PKR

  Kerana selepas mesyuarat majlis presiden PR..nama yg diangkat hanyalah wan jijah.. sedangkan ini hanya peringkat cadangan..yg memilih dan menentukan atau kata putusnya terletak secara mutlak ke atas Baginda Sultan.. mengapa tidak di masukkan nama Azmin atau siapa sahaja sebagai meraikan kuasa bagainda untuk memilih?? Kalau satu nama seolah olah mahu memaksa Sultan menerima cadangan tanpa pilihan.. seolah olah cakap dan kehendak KETUM AL JUBURIT mesti diikutI dipatuhi oleh semua dari rakyat marhaen, hingga presiden hingga ke Sultan !!!

  Alasannya Azmin menolak, mengapa tidak dicadanglah nama lain dan majlis president boleh buat keputusan, bukakah presiden untuk dipatuhi???

  Kebobrokan PKR makin terserlah, kekaldaian pas makin terdedah..DAP hanya perlu menolak bidak

  ReplyDelete
 2. majlis syura? apa tu? majlis bubur asyura aku tau la ketua nya n.ajis....hahaha

  ReplyDelete
 3. Transformasi PAS, dr parti khawarij ke parti liberal.

  ReplyDelete
 4. Biar le jijah pegang.pkr dh nk berkubur dh.tunggu pru14 je.otai2 pkr yg kaki sembah nuo kt tmpat aku dh marah ngan nuo.diaorang ckp , tknak kuar mengundi.nanti jadi cm t.intan le.padan muka.

  ReplyDelete
 5. Simple analysis:
  1. PAS play safe to still be a member of PR (may also have something up their sleeves)
  2. PKR shows dominance
  3. WAN AZIZAH may fail as MB and this may allow easier and smoother process for AZMIN to take over PKR presidency later
  4. DAP may just be horse riding all the above
  5. BN knows they haven't much to prove that they are better
  6. ALL the above may also have something up their sleeves..

  ReplyDelete
 6. Hadi Awang Ternyata Seorang yang MUNAFIQ, FASIQ, PENIPU, KUFUR, LAGI BERTEMANKAN SYAITAN..

  Semoga Allah AzzaWajlaa membalas sifat Manusia MUNAFIK, FASIQ, TAMAK HALUBA, BODDO SOMBONG..

  Inikah Islam yang Hadi Awang Bawa? MasyaAllah..

  ReplyDelete
 7. Ape2 pn Umporno akan tetap pembangkang kini n seterusnya selagi Noh sebagai Panglima yg Tempang..........A.B.U......

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.