Wednesday, August 27, 2014

PKR dan DAP Akur Titah Sultan Hantar 3 nama iaitu Wan Azizah, Jijah dan Ajijah Untuk jadi MB Selangor


PKR dan DAP hari dengan kerasnya tetap hanya akan menghantar satu nama sebagai menteri besar Selangor iaitu isteri Anwar Ibrahim walaupun Sultan Sharafuddin Idris Shah menghendaki Pakatan Rakyat (PR) menghantar lebih daripada dua nama.

Melalui satu kenyataan lewat malam tadi 
Setiausaha Agung PKR Datuk Saifuddin Nasution Ismail dan Setiausaha Publisiti DAP Tony Pua berkata tidak ada calon yang lebih layak hanyalah Wan Azizah sahaja.

Mereka juga mendakwa Wan Azizah sudah ada majoriti termasuk 2 Adun Pas yang berpaling tadah menyokong Anwar Ibrahim dan DAP.

Kenyataan berkenaan turut melampirkan surat dari istana bertarikh 7 Mei, 2013 berkenaan pelantikan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai menteri besar.

Sebelum itu Sultan Selangor mahu PAS, DAP dan PKR setiap satu mengemukakan lebih daripada dua nama bagi memudahkannya menentukan calon yang layak.

Selaras dengan agenda 'Kajang Move' yang akan menggunakan rizab negeri Selangor sebanyak RM3.2b bagi menumbangkan kerajaan BN, Wan Azizah patut menjadi MB boneka kepada Anwar Ibrahim.


1 comment:

  1. Wan Azizah. Nenek kipas. Sepat kering.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.