Thursday, August 21, 2014

Saifuddin Kata Sultan Hanya Ada Dua Pilihan Satu Terima Wan Azizah Atau Bubarkan Dewan


Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail dalam seperti dilaporkan oleh Malaysian Insider PKR  tetap kekal dengan nama isteri Anwar Ibrahim Wan Azizah Wan Ismail sebagai pengganti Menteri Besar Selangor jika Sultan Selangor enggan menerima pencalonan isteri Anwar ini sekaligus memberi laluan pilihan raya negeri diadakan.

Pendirian PKR dilihat seolah-olah ada usaha untuk memberi tekanan kepada sultan Selangor agar samada suka atau tidak terpaksa memilih isteri Anwar atau berdepan dengan serangan daripada penyokong Anwar Ibrahim.

"Keputusan sudah dicapai tidak boleh diubah lagi dan hanya nama Wan Azizah sahaja yang dihantar kepada istana", kata Saifuddin Nasution Ismail yang juga adik kepada Datuk Shahlan Ismail Setiausaha Politik Perdana Menteri.

Saifuddin kata mereka tidak terfikir sultan Selangor akan menolak walaupun Wan Azizah merupakan warganegara Nuetralis yang lahir di Singapura.

Sebelum ini Majlis Syura Pas menolak untuk mencalonkan isteri Anwar, Wan Azizah sebagai MB kemudian dalam mesyuarat Pimpinan Pas Pusat yang kini telah dikawal sepenuhnya oleh kumpulan pro-Anwar telah mencalonkan semula isteri Anwar iaitu Wan Azizah sebagai MB Selangor sekaligus menafikan keputusan yang telah dibuat oleh majlis Syura Pas.

3 comments:

  1. Silap, ada 3 pilihan.... calon PAS/ULAMAK saja. Tak payah nak ajar Sultan , 1 pilihan ka, 2 pilihan ka, itu baginda punya hal..........

    ReplyDelete
  2. Bengong punya batak.

    ReplyDelete
  3. Klu cm ni le gayanya terpaksa le najib kuar budget pilihan raya rm 50 juta utk spr.udah degil sangat.nuar jubo ni licik.korang tk terjangka mainan politik dia.yg sebenarnya dia nk cari satu momentum utk rakyat bangkit sebelum dia masuk penjara.itu tujuannya.korang tk nampak lagi ke.ini nama dia politik serampang dua mata.terima jijah dia kenyang, bubar dun, dia ketawa dalam penjara sbb anjing2 dia akan guling2 depan istana.pilih yg mana suka.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.