Saturday, August 30, 2014

'Sentimen Allahu Akbar' sahaja Tidak Cukup Buat Pas Untuk Menang Tanpa Sokongan Kaum Cina Kata Mat Taib


Bekas menteri besar Selangor Tan Sri Muhammad Muhd Taib memberi peringatan penting buat Pas agar terlalu merbahaya jika PAS cuba untuk meninggalkan Pakatan Rakyat (PR), kerana dakwanya Pas akan mengalami kekalahan yang amat besar.

Bekas menteri besar yang bermasalah ini mendakwa setakat Pas mengeluarkan sentimen Allahu Akbar sahaja tidak cukup bagi Pas untuk menang.

Mat Taib berkata, jika hanya melaungkan 'takbirr' dan disambut dengan 'Allahu Akbar' tapi tanpa sokongan daripada kaum cina Pas tidak akan ke mana pun malah akan mengalami kekalahan yang amat teruk.

Selama ini kaum cinalah yang memberikan kemenangan kepada Pas hampir disemua negeri. Jika dilihat pada PRU13 yang lalu kaum cina beralih menyokong Pas sepenuhnya, sebab itu jika Umno berhadapan dengan Pas dikawasan yang mempunyai pengundi cina tinggi, kemenangan akan berpihak kepada Pas.

Pas tidak boleh berpura-pura kuat hanya dengan sokongan orang Melayu sahaja tanpa bantuan kaum cina.

"Pas jangan terlalu percaya dengan umno yang banyak rasuah, pengalaman saya 10 tahun menjadi menteri besar Selangor atas tiket umno, pengalaman 40 tahun saya menjadi pemimpin umno mengajar saya bagaimana keadaan umno yang sebenar", kata Mat Taib yang pernah ditangkap oleh pihak berkuasa Australia kerana membawa wang tunai RM2 juta untuk memberi hartanah di sana.

"Oleh itu saya harap Pas terus kekal sahaja dalam pakatan dan menyokong pakatan jika mahu kuasa, jika tidak Pas boleh kembali kepada asal bergerak sendirian",kata Mat Taib lagi.

22 comments:

  1. Penganut PAS mmg dah tak ada keyakinan pd Allah swt, yakin pd alat dan benda, yakin pd perantara, dah tak yakin pd Yg Memberi. Lantaklah labu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia cakap berdasarkan pengalaman.
      Faham faham sudahlah.
      kih kih kih.

      Delete
    2. Maksudnya melayu tak boleh menang tanpa cina.
      Islam juga takkan boleh menang tanpa pertolongan kafir.
      Orang pas ke ni?.

      Delete
  2. Tok mat tok mat. pkr ka Pas?

    ReplyDelete
  3. Aduhai! si telunjuk lurus kelinking berkait ni bercakap! Tahukah PAS kuman leprosy yang UMNO secara tak sedar menyerang hingga hampir menghancurkan UMNO kini sudak dijangkiti PAS???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuman dah merebak kat pkr jugak.
      Dap.pun sama. Cuma dap.pandai buh plaster. Tutup elok elok.

      Delete
  4. he..he.. peluang bekas mb merompak buat kali ke-2, PAS perlu hati-hati dgn ini orang...

    ReplyDelete
  5. Bersama BN PAS insyaAllah boleh dpt lbh bnyk kerusi, jika tanpa UMNO pun PAS boleh bertanding kerusi kerusi yg ditandingi PKR dan DAP, mungkin boleh dpt beberapa kerusi tmbhn. Tanpa PAS pulak berapa kerusi PKR dan DAP boleh dapat ?

    ReplyDelete
    Replies

    1. BRO. . .
      TANPA PAS, DAP DGN PKR KE PARIT. POCIK. YELEK.

      Delete
  6. Orang tua tamak dan kaki bodek untuk meneruskan hidup ini tak perlu dilayan ceritanya.

    ReplyDelete
  7. US di kuasai Yahudi kerana takut undi hilang, berhati2 dgn ini org ini dah monopos.

    ReplyDelete
  8. Berapa JUTA agaknya si ANJING KURAP ni dpt. dari PENDATANG-PENDATANG TAUKEH-TAUKEH KANGKANG BABI?!

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete
  9. MAD TAIB NI SAPA NAK CERITA TENTANG RASUAH ,,,, CIH CIH CIH YOU TAK KORUP???
    YOU VERY SURE ????
    YOU TAIB PENIPU NUMBER WAHID!!! SAMA MCM NUAR YOU BE HIS GOOD FRIEND AT LAST

    ReplyDelete
  10. Ambillah iktibar wahai org2 pas...buanglah pengkhianat2 anuwaris....jgn ada penyakiy wahan.

    ReplyDelete
  11. Jadi untuk tujuan apa pulak orang Cina beri undi pada Pas? Apa pula tafsiran Pas kpd Cina yg beri undi pada mereka ? Adakah semuanya kena mengena ke dengan 'sentimen AllahuAkhbar' ? Adakah semuanya menuju ke hala yg Pas mimpikan yakni Islam yg memerintah ? Yang ketara ialah Pas masuk dalam satu game tanpa persediaan kukuh. Banyak yg tidak difahami, banyak yg tersalah baca, tak nampak realiti, dibuai fantasi ciptaan sendiri.

    ReplyDelete
  12. Kaum Cina sedia sokong Pas, kalau Pas sanggup bunuh UMNO.

    ReplyDelete
  13. Che Det perbetulkan UMNO . Yang ni nak pelingkupkan PAS>

    ReplyDelete
  14. Suda terlalu banyak dia kaut harta melalui UMNO, ni nak cakap pasai UMNO rasuah pulak. Pi jahanamlah Mat Tyson.. 1 Malaysia kenal sapa lu bro. Nikah dengan anak sultan selangor pun cara x bermaruah,, ada hati nak cakap pasai maruah dan intergriti. Pirahh mabuk..!!!!

    ReplyDelete
  15. Jangan marah nike toson ni.dia tk kuropsi le.dia ni jujur le.duit 2 juta tu duit nuar le.nuar jobo yg perangkap dia.klu dia banyak duit pun, itu duit tabungan dari kecik.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Dia ni dh lupa bro siapa yg perangkap dia. Dia tak ingat siapa yg jd informer sehingga dia terperangkap kt ausralia tu dgn duit 2 juta. Bawak duit 2 juta luar negeri nk buat apa ? Dapat duit dari mana ? Ke tak cukup lg ?

      Delete
  16. Pas banyak mencemar duli ....

    ReplyDelete
  17. Macam pelaq mike tyson ni

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.