Thursday, August 14, 2014

"Sorry Khalid, Saya Terpaksa Ikut Ketum Anwar Jika Tidak Saya Akan Dipecat Keahlian"


"Sorry Khalid saya terpaksa ikut Ketum Anwar Ibrahim, walaupun Ketum Anwar tidak membantu rakyat Selangor namun demi meneruskan karier saya dalam politik bersama PKR jika tidak saya pasti akan dipecat oleh Ketum Anwar Ibrahim".

Anwar Ibrahim memberi kata dua kepada Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Batu Tiga Rodziah Ismail samada mahu bersama pentadbiran Tan Sri Khalid atau meletak jawatan sebagai Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (Exco) Selangor, jika beliau terus bersama Tan Sri Khalid Anwar Ibrahim akan memecat keahliannya dengan kadar segera.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kebajikan dan Hal Ehwal Wanita Negeri Selangor itu akhirnya akur dengan keputusan Ketum Anwar Ibrahim dan PKR kerana mahu kononnya mahu memelihara mandat dan menunaikan amanah diberikan kepada Pakatan Rakyat untuk mentadbir Selangor

“Saya ingin menjelaskan pendirian saya dalam konteks rentetan dan perkembangan mutakhir pentadbiran kerajaan di negeri Selangor.

“Dalam konteks itu, saya akan akur kepada keputusan PKR, yang saya menganggotainya. Keakuran saya itu, saya percaya, adalah untuk menunaikan amanah, memelihara mandat yang diberi rakyat pada PRU ke-13 lalu kepada PR untuk mentadbir negeri Selangor,” katanya dalam satu kenyataan awal hari ini.

Sebelum ini, Rodziah dikekalkan dalam barisan exco pentadbiran Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim di Selangor Adun Pelabuhan Klang itu mengumumkan pemecatan lima exco PKR dan DAP pada Selasa.

Rodziah menjelaskan, ketika Abdul Khalid memecat lima exco kerajaan Selangor itu, beliau berada di Bangkok menghadiri kursus politik mewakIli PKR.

Rodziah diberi tekanan yang teruk oleh pemimpin pakatan yang pro-Anwar apabila Tan Sri Khalid mengekalkannya dalam pentadbiran kerajaan negeri Selangor.

3 comments:

 1. aku lebih sayangkan kerjaya aku.. ada aku kesah masalah rakyat? follow bontot anwar, masyuk riban-riban.. ingat..kubur masing-masing yerr..

  ReplyDelete
 2. Walaupun Anwar langsung tidak mambantu rakyat Selangor tetapi ramai rakyat Selangor masih menyokongnya........ada aku kesah

  ReplyDelete
 3. Kursus apa kat Bangkok tu - dasar si EJEN-ZIONIS-KEPARAT!

  PDRM/AG-LIBERAL; tolonglah TANGKAP Exco-Exco KURANG ajaq si DAPBANGKAI-ANJING KURAP/PKRSODOM - yg. ENGGAN berhenti tu, punyalah TAMAK nak terus ROMPAK gaji dari duit rakyat, walau dah diPECAT dan juga MENGHINA arahan DYMM Tuanku Sultan Selangor kita! Ingat parti DAPBANGKAI/PKRSODOM depa ni lebih berkuasa dari DYMM Kesultanan Melayu kami - PI MAMPOS lu oi!

  Lihat warkah buat DYMM Tuanku Sultan Selangor kita, yg. sungguh menusuk kalbu ini di - http://www.pilihanrayakini.com/2014/08/warkah-buat-tuanku-sultan-selangor.html , WARKAH BUAT TUANKU SULTAN SELANGOR , Oleh pilihanraya kini ; Sumber: Abu Syifa on Wednesday, August 13; dan setuju dgn. cadangan BERNAS YB Datuk Zulkifkli Nordin ni; di - http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2014/08/nasihat-bekas-peguam-ketum-anwar.html , Nasihat Bekas Peguam Ketum Anwar Zulkifli Nordin Kepada Khalid dan Pas, August 14, 2014!

  SYUKUR ALHAMDULILLAH kuasa EKSEKUTIF DYMM Yang di-Pertuan Agong dan seluruh Kesultanan Melayu, makin diKEMBALIKAN mengikut Perlembagaan Persekutuan terutamanya Perkara-Perkara 3(1), 37(1), 153 dsbnya - terutamanya kat negeri-negeri bawah pemerintahan RASIS-BUAS si KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM! DAULAT TUANKU!

  Dah tiba masanya diTENTANG habis-habisan PENIPUAN legasi PENJAJAH Barat-ZIONIS melalui undg-undg sivil ciptaan mereka, yg. seolah lebih berkuasa dari undg-undg ISLAM pusaka nenek moyang kita serta kuasa EKSEKUTIF Kesultanan Islam/Melayu kita, sbg. pemerintah asal NEGARA ISLAM ini, sebelum kita diJAJAH si KAPIRDAJAL British-ZIONIS-BINATANG BUAS!

  Lihat artikel yg. sungguh BERNAS ini yg.membuktikan tentang Majlis Agama Islam Negeri (MAIN) di bawah kuasa DYMM YDPA/Kesultanan Melayu sbg. Ketua/Penjaga Agama Islam, lebih berkuasa dari K'jaan negeri/K’jaan Persekutuan mengikut Perlembagaan Persekutuan pun! Dan artikel yg. sungguh BERNAS ini juga membuktikan begitu jelasnya PENGIKTIRAFAN pelansongan kuasa EKSEKUTIF Raja/Sultan Melayu (Executive Monarchy - walau tidak mutlak) dari semasa PENJAJAHAN British-ZIONIS pun; hingga semasa Perlembagaan Persekutuan digubal, bukan sekadar “Hiasan/Simbol Adat“ (Ceremonial Monarchy), terutamanya dlm. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya – sepatutnya PENASIHAT-PENASIHAT mcm Haji Mahamad Naser bin Disa, Peguam Kanan Persekutuan, Ahli Lembaga Pemegang Amanah Dewan Amal Islami (DAMAI) - di lantik sbg. PENASIHAT TULEN dlm MT UMNO, Utusan Melayu dan JPM (ketiganya yg. disyaki sudah dikuasai si LIBERAL-plg-merbahaya) – lihat di https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012!

  Bahkan KUASA EKSEKUTIF Kesultanan ISLAM/Melayu, yg. mendaulatkan PELANSUNGAN turun temurun, PEMERINTAHAN ISLAM di Tanah Melayu ISLAM ini, juga adalah ASAS undg-undg Perlembagaan, tak kira siapa pun menjadi K’jaan Persekutuan mahupun K‘jaan negeri; di - http://www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/melayu-islam-beraja-mib.html , 7 WASIAT RAJA-RAJA MELAYU!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BANGSA BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari PELBAGAI bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera (BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples – maka istilah “(SATU) BANGSA Malaysia“ sebenaqnya adalah PALSU).

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.