Sunday, September 21, 2014

Apa Nak Jadi jadilah PKR Tetap Mahukan Wan Azizah Sebagai MB Selangor Bukannya Azmin


Parti PKR tetap berkeras "apa nak jadi jadilah" Presidennya Wan Azizah Wan Ismail tetap kekal sebagai calon tunggal jawatan Menteri Besar Selangor.


Tiada orang lain lagi buat masa ini bukan Azmin Ali tetapi Wan Azizah, kata sumber.

“Oleh yang demikian, calon KEADILAN bagi jawatan Menteri Besar Selangor yang baru tidak berubah iaitu  Wan Azizah Wan Ismail, Presiden KEADILAN merangkap Ahli Dewan Negeri Kajang.

“Sebarang berita kononnya Ketua Umum KEADILAN, Anwar Ibrahim telah bersetuju secara lisan dengan kompromi dengan Azmin Ali adalah tidak tepat,” kata 
Setiausaha Agungnya, Saifuddin Nasution Ismail 

Tambah Saifuddin lagi, keputusan dan pendirian KEADILAN adalah atas kepercayaan mempertahankan undang-undang tubuh Selangor dan sistem raja berpelembagaan.

“Makanya PKR tidak berganjak daripada keputusan mempertahankan undang-undang tubuh Selangor dan sistem raja berpelembagaan ini dengan mencalonkan Wan Azizah kerana Wan Azizah sudah mendapat majoriti sokongan,”jelasnya.

Jika orang lain selain daripada Wan Azizah menjadi MB Selangor mungkin tidak lama.

Istiadat mengangkat sumpah menteri besar baru akan diadakan jam 10 pagi Selasa ini di Istana Alam Shah, Klang. Kad jemputan menghadiri majlis itu mula diedarkan minggu lepas.

Timbalan Presiden PKR Mohamed Azmin Ali dipercayai akan dilantik sebagai menteri besar Selangor yang baru selepas kata sepakat dicapai Adun Bukit Antarabangsa itu dengan Anwar. tapi Anwar menafikannya dan tetap mahukan isterinya jadi MB Selangor.

5 comments:

 1. Oh Nonaku Azizah kan mengigautuu mati terbeliak biji mata pkr.pati korang rasional.

  ReplyDelete
 2. Nak lantik bini sendiri jadi MB. Anwar ingat bodoh sangat ke rakyat Malaysia. Reformasi dulu mungkin ramai yang boleh ditipu. PR yang wujud dari simpati rakyat malaysia hasil dari tipu helah anwar waktu reformasi dulu, sekarang akan hancur terus akibat dari ketamakan kuasa dan nepotisme sendiri. Punah terus harapan DAP nak melihat Malaysia menjadi Singapura.

  ReplyDelete
 3. Bunuhlah dajjal itu sebelum Negara ini menjadi huru hara .

  ReplyDelete
 4. Betul ke azmi MB selangor...?

  ReplyDelete
 5. Maka bertambah2 gatai la si shida tu nanti.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.