Wednesday, September 24, 2014

Empat Exco Pas Diarah Meletakkan Jawatan Dengan Segera


Empat Exco Pas yang bersama dan menyokong pentadbiran bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim diarah meletak jawatan serta-merta.

Empat exco terbabit adalah Iskandar, Dr. Ahmad Yunus Hairi, Dr. Halimah Ali dan Sallehen Mukhyi.

"Kami dipilih ketika Tan Sri Abdul Khalid menjadi Menteri Besar. Apabila beliau sudah meletakkan jawatannya, kami juga perlu meletakkan jawatan dalam kerajaan negeri.

"Kini kerajaan negeri tidak lagi mempunyai Exco. Senarai barisan Exco baharu akan diumumkan oleh Menteri Besar yang baharu. Kita tunggu lantikan baharu nanti," katanya di sini hari ini.

Menurut sumber keempat-empat exco yang dianggap pengkhianat oleh DAP kerana mengkhianati pakatan rakyat tidak lagi dipilih dalam barisan exco dibawah kepimpinan MB Selangor yang baru.


Barisan Exco yang baharu dijadual mengangkat sumpah di hadapan Sultan Selangor Jumaat ini.

Sebelum itu setiausaha Agong DAP Lim Guan Eng meminta kepada Azmin Ali sebagai MB Selangor yang baru agar tidak melantik semula keempat-empat exco ini kerana mereka telah mengkhianati PR.


Lim Guan Eng menggelar mereka ini sebagai pengkhianat yang perlu dikena tindakan.

Menurut sumber dalaman senarai exco yang kemungkinan akan dilantik oleh PKR pada esok hari.

Menteri Besar – YB Mohamamed Azmin Ali - kekal
Speaker – YB Hannnah Yeoh Tseow Suan - Kekal
Tim Speaker – YB Nik Nazmi Nik Ahmad - kekal

Barisan Exco
1. YB Dr Idris Ahmad
2. YB Dr Daroyah Alwi
3. YB Amirudin Shari
4. YB Saari Sungib - ganjaran menyokong Wan Azizah
5. YB Ng Sze Han
6. YB Rajiv a/l Rishyakaran
7. YB Lau Weng San
8. YB Hasnul Baharudin -
ganjaran menyokong Wan Azizah

Wan Azizah tidak dilantik kerana tidak relevan, bagaimana Presiden PKR diperintah oleh Timbalan Presiden? jadi PKR mengambil keputusan tidak menyenaraikan Wan Azizah sebagai exco.

3 comments:

  1. Dajjal itu masih berasa megah di Negara ini. Pengikutnya sudah kecanduan kerja memfitnah orang Islam dan mengangkat mertabat orang kafir. Bunuhlah dajjal itu sebelum Negara kamu musnah.

    ReplyDelete
  2. Tk perlu bunuh dajjal tu.allah subhanahuataala akan mengambil nyawa dajjal tu.yg hidup pasti mati dan diadili mengikut amalannya samada amalan yg baik atau sebaliknya.

    ReplyDelete

  3. DAJJAL MATA SATU ITU AKAN MATI MERAGAN DLM PENJARA. TUNGGULAH.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.