Monday, September 29, 2014

Pas Tipu Ahlinya, Saari dan Hasnul Bukan Jumpa Lembaga Displin Tetapi Hanya Sembang Kosong Dengan Muastaffa


Dua wakil rakyat PAS menyokong isteri Anwar Ibrahim iaitu Wan Azizah Ismail untuk dijadikan sebagai menteri besar Selangor wanita yang pertama dikatakan akan  berdepan lembaga disiplin parti Pas hari ini.

Tetapi Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Hulu Kelang Saari Sungib dan Hasnul Baharuddin (Morib) hanya bersembang kosong sahaja dengan Setiausaha Agongnya Mustaffa Ali.

Saari  dan Hasnul yang menerima sambutan bersar-besaran dan dianggap pahlawan daripada cina DAP dikatakan tidak mengadap lembaga displin parti seperti yang dicanang oleh Pas pusat.

Sebaliknya Pas hanya bersembang kosong dengan Saari dan Hasnul bagi membincangkan bagaimana hubungan antara Pas dan DAP perlu disambung semula.

Sejak DAP mula menyerang Pas, beberapa pemimpin Pas yang 'makan gaji' dengan DAP mula tidak duduk senang apabila bos mereka sudah mula mengamuk.

Pas tidak akan sesekali memecat Saari dan Hasnul kerana jika mereka memecat kedua-dua ekor yang dianggap pengkhianat kemungkinan semakin ramai pemimpin Pas akan dibekukan peruntukan belanjawannya oleh DAP seperti yang dilakukan terhadap bendahari Pas Pulau Pinang yang kini sudah jatuh miskin.

Apa yang pasti sebelum Mat Sabu makan babi dengan Lim Guan Eng, Saari dan Hasnul lebih dahulu berbuat demikian.

3 comments:

 1. Skandal Abang Mus pun masih jadi tanda tanya.Diam bermakna benar.Kalau tak benar buat lapuran polis mohon disiasat.

  ReplyDelete
 2. PAS mana ada interity selepas berkawan dengan DAP PKR,,,lawan siapa hebat dengan awet boleh lah..mula mat sabu, habis bini orang di kebas, kemudian kaki penipu antra bangsa,sama tapi lebih lebih, kemudian s/u PAS...hebaaattt..
  PAS..keluar saja lah dari PR..jangan lah menipu rakyat bersama DAP PKR..cukup cukup lah..

  ReplyDelete
 3. sbb tu pas dapat 3 kerusi exco sbb hakikatnya pas cuma ada 13 kerusi dun, pkr ada 15 kerusi.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.