Tuesday, September 9, 2014

Wanita DAP Pula Kecam Haji Hadi Tuduh Cetuskan Perbalahan Lapor Lidah Rasmi Pembangkang Malaysiakini


Serangan terhadap Haji Hadi dilihat bertubi-tubi yang datangnya bukan sahaja daripada pemimpin Islam malah yang kafir pun turut mengambil kesempatan menghentam Haji Hadi.

Wanita DAP Chong Eng hari ini mngecam kenyataan yang dibuat oleh Presiden PAS Datuk Seri Hadi Awang kerama enggan menyokong pencalonan isteri Anwar Ibrahim, Wan Azizah Ismail sebagai menteri besar baru Selangor lapor lidah rasmi pembangkang Malaysiakini

Menurut lidah rasmi pembang tersebut Chong Eng membangkitkan bagaimana PAS, bawah kepimpinan Hadi, sering bertukar pendirian berhubung kemelut itu dan memberikan alasan “tidak munasabah” untuk menolak Azizah.

Chong membangkitkan perubahan pendirian PAS daripada menyokong Tan Sri Khalid Ibrahim, kemudian memilih Azizah dan kemudian menolaknya kembali atas alasan tidak layak.

“Perangai Hadi yang meragui kebolehan rakannya dalam keadaan terbuka mencerminkan beliau tidak menghormati rakan-rakannya.

“Perangai beliau memecah belahkan PAS dan Pakatan Rakyat dalam isu ini,” kata Chong.

Sementara itu Ketua Dewan Ulama Pas Pahang Mokhtar Senik kesal dengan serangan yang dibuat oleh PKR, DAP dan penyokong Anwar Ibrahim dalam Pas terhadap Presiden Pas.

Menurutnya PKR tidak pernah berbincang dengan Pas sewaktu mahu melakukan langkah Kajang yang disifatkan untuk mempermainkan mandat rakyat mungkin mereka rasa sudah kuat akan disokong oleh rakyat jika buat apa sekali pun.

Langkah Kajang juga disifatkan umpama mengkhianati Pas yang menjadi rakan dan sehingga kini tiada kenyataan yang dibuat oleh Rafizi dan Anwar Ibrahim terhadap pembocoran maklumat dokumen Langkah Kajang.

1 comment:

  1. Bukankah si PENDATANG BETINA-KANGKANG BABI DAPBANGKAI ni 'MENGHUKUM' YAB DS Hadi sbg. 'munafik' - PI MAMPOS lu oi si KAPIR CINA-makan-BABI-RASIS!

    Mana MAIN - inilah balanya bila kita tak dak undg-undg SYARIAH yg. boleh MENGHUKUM si PENDATANG KAPIRDAJAL KANGKANG BABI yg, asyik MENGHINA /MENGGERTAK
    Islam/umatnya!

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.