Tuesday, September 2, 2014

YDP MPSP Buat 'Rubble Bucket Challenge' mendapat Kritikan Pemilik media sosial


Yang Di Pertua Majlis Perbandaran Puan Maimunah Mohd Sharif telah di mandikan oleh beberapa ahli majlis yang rata-ratanya lelaki hadapan khalayak ramai di depan pejabat MPSP kerana menyahut cabaran Ice Bucket Challenge.

Selepas beberapa individu dan pemimpin menyahut cabaran ini kebiasaannya dilakukan oleh kaum lelaki, terdapat pula YDP Majlis Perbandaran yang mengikutinya. Lebih memalukan, YDP ini seorang perempuan Melayu dan bertudung pula.


Sejak kebelakangan, memang ramai termasuk ahli politik berebut-rebut untuk tunjuk jaguh kononnya prihatin dengan penyakit ALS dan menyahut cabaran Ice Bucket Challenge dengan membazir wang membeli ais dan menyimbah atas badan sendiri, kemudian upload gambar di internet

Amyotrophic Lateral Sclerosis (ALS) adalah penyakit yang jarang berlaku; dan kebanyakan berlaku di kalangan populasi Amerika, dan bukannya orang Asia. Itu pun 1 dalam 100,000 orang Amerika.

Pihak Barat amat gemar mempopularkan penyakit yang tidak penting, sedangkan banyak lagi penyakit yang perlu diberi perhatian dan sumbangan ke arah penyelidikan, contohnya penyakit kronik seperti kanser, TB, kencing manis, darah tinggi,dan penyakit jantung yang mana lebih banyak rakyat Malaysia yang terlibat, berbanding ALS.

Awasilah diri daripada menyokong pemimpin yang terang-terangan menunjukkan minat meniru-niru gaya hidup orang kafir


Menurut maklumat YDP MPSP merupakan penyokong kuat kepada ketua menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng. 

10 comments:

  1. NIE LE KERJA-KERJA BODOH YANG SIA-SIA JE.......BANYAK LAGI KERJA YANG BERFAEDAH YANG PATUT DI LAKUKAN KEPADA RAKYAT TERUTAMA PENDUDUK DI PBT MPSP........

    ReplyDelete
  2. Jagalah maruah maruah kamu sebagai seorang perempuan melayu, maruah suami kamu sebagai seorang isteri dan maruah anak-anak kamu sebagai seorang ibu. Yang kamu ikut budaya asing yang ntah apa-apa ni buat apa? Yang lelaki lain di keliling tupun sama, kenapa buat kerja tak senonoh ni, kenapa diikutkan sangat perangai ahli majlis kapiaq tu? Bodoh.

    ReplyDelete
  3. Errmmm...
    Otak x der..
    Dah sama tahap dgn badak air makcik no
    Opsssd.. kt penang ka..
    Patut la
    Mcm2 ada !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat penang tiada siapa yang layak jadi km. Sebab tu km nya kena impot dari melaka.

      Delete
  4. Apa sudah jadi ni. Budaya kejadah mana yang pompuan ni dok ikut tu. Malu....malu....malu..
    Islam tapi amalkan budaya tak Islam . Malu...malu...malu.. Patutlah Islam sudah disalahkan tangapan sekarang ni.....ini satu contoh orang yang berpakaian Islam tetapi hatinya........lihat saja kpada perbuatannya.......Boss mpsp pula tu.....malu....malu..

    ReplyDelete
  5. Perangai macam ni hanya layak digelar betina sundal.

    ReplyDelete
  6. Nak tunjuk kat orang kampung up-to-date la kunun tapi bodoh mengalahkan lembu. Apa laki dia dayus ka?

    ReplyDelete
  7. Inilah jenis BETINA-MIANG-nak-MAMPOS! Memalukan - awatlah hang LONLAG-MIANG sgt. dgn. JANTAN-JANTAN tu oi!

    Dan BANGANGnya! Apa hal juga si mamat-kari/nazri dan si Islam/Melayu – LIBERAL lain yg. menyokong ALS-IceBucket Challenge tu; ?! Lihat di - http://thekl-chronicle.blogspot.com/2014/08/video-mpkotabelud-melakukan.html , Video @mpkotabelud melakukan #ALSIceBucketChallenge @BombaJBPM #ALS, , August 27, 2014!

    Sedangkan Pertubuhan ALS ini terlibat dgn. "Stem Cell Research" - lihat di http://www.globalresearch.ca/als-ice-bucket-challenge-do-you-know-what-you-are-supporting-where-does-the-money-go/5397816, By Health Impact News, Global Research, August 26, 2014:

    -----If You Are Pro-life, You Are Supporting Research in Stem-Cells from Aborted Fetuses for ALS
    The ALS Foundation’s primary work in “research” is in the development of new pharmaceutical drugs, and that includes stem cell research. Here is one study where they have been listed as a sponsor: A Phase I, Open-label, First-in-human Feasibility and Safety Study of Human Spinal Cord derived Neural Stem Cell Transplantation for the Treatment of Amyotrophic Lateral Sclerosis.

    Quote:

    These stem cells have been engineered from the spinal cord of a single fetus electively aborted after eight weeks of gestation…….

    Dan ”Stem Cell research“ (serta ‘Cloning’ utk. menghasilkan bayi/janin tiruan) yg. amat disukai pengikut IBLIS-syaitan Zionis-Freemason, terlibat dlm. menggalakkan ‘abortion’ (pengguguran anak) secara meluas kerana mereka inginkan janin dan juga bayi utk. di eksperimen/dipergunakan organ-organ dan darah, di biakkan dan juga ada yg. sengaja dibunuh – terutamanya utk. “eternal beauty and youth” (tetapi mereka akan menipu dgn. alasan utk. merawat pelbagai penyakit) ! Lihat di - http://watch.pair.com/stem-cell.html, BRAVE NEW BABIES: the unprotected subjects of biomedical research, By Barbara Aho; dan di - http://www.investigatemagazine.co.nz/Investigate/2451/fetal-body-parts-used-for-reseach/, Fetal body parts used for reseach, New Zealand - Written by iwishart on Wednesday, March 7, 2012.

    Lihat juga Harvard Stem Cell Institute (HSCI- jabatan Universiti Harvard) - di http://hsci.harvard.edu/who-we-are, Harvard Stem Cell Institute.

    Antara pembiaya HSCI ini ialah Empayar Zionist-Freemason Rothschild yg. menubuhkan dgn. BUAS, rejim PENGGANAS Israel – lihat di http://www.blissful-wisdom.com/rothschild-sponsored-zionism-world-banking-control-and-israel.html , Rothschild sponsored Zionism, World Banking Control, and Israel, by Bill Woollam; di - http://www.globalresearch.ca/the-federal-reserve-cartel-freemasons-and-the-house-of-rothschild/25179 ,The Federal Reserve Cartel: Freemasons and The House of Rothschild, By Dean Henderson, Global Research, June 08; dan di - http://www.berkeley.edu/news/media/releases/2006/10/23_bioethics.shtml , UC Berkeley at forefront of stem cell ethics interchange, Yasmin Anwar, Media Relations | 23 October 2006.

    Dan salah satu rakan kongsi HSCI ialah US Beth Israel Deaconess Medical Center yg. dikuasai Israel – lihat di - http://hsci.harvard.edu/people/executive-committee/principal-faculty , Principal Faculty; dan di - http://article.wn.com/view/2011/09/06/Stanfords_CMO_Kevin_Tabb_named_Beth_Israel_CEO/ , Stanford's CMO Kevin Tabb named Beth Israel CEO, Sep 6, 2011; dan di - https://www.worldcongress.com/speakerBio.cfm?speakerID=847&confcode=NW523 , Speaker Biography:

    Kevin Tabb, MD

    Chief Quality and Medical Information Officer
    Stanford Hospital and Clinics
    Stanford University Medical Center

    Dr. Tabb is…. a graduate of Hebrew University-Hadassah Medical School, where he was subsequently trained and practiced medicine. Dr. Tabb is a commissioned officer in the Israeli military (IDF)…..

    ReplyDelete
  8. PEMBETULAN: (perenggan 1)

    Inilah jenis BETINA-MIANG-nak-MAMPOS! Memalukan - awatlah hang LOGLAG-MIANG sgt. dgn. JANTAN-JANTAN tu, MAKCIK oi!

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete
  9. kasihan pada suami dia... terpalit dengan kebodohan sang isteri? basah spenda, basah sarung tetek, lepas tu tunjuk pula pada orang lelaki disekeliling. Tiada perasaa malukah pada suami & anak2? buang saja tudung tu... beginilah ragam bila duduk berjawatan tinggi... orang bawahan bermandi peluh mengerahkan kudrat bermandikan peluh dia pula syok2 p bagi basah satu badan dengan air ais... elok ko buang ja spenda depan lelaki2 yang menyiram tu dan perah air spenda hang bagi kat mereka sebagai air penerang hati

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.