Tuesday, October 28, 2014

Barua dan Broker Pas Lebih Suka Sokong Anwar Aljuburi daripada Haji Hadi


Barua dan broker dalam Pas lebih suka mengikuti perbicaraan kes Anwar meliwat daripada kes saman PKR terhadap Presiden PAS, Abdul Hadi Awang.

Ternyata barua dan broker tersohor ini iaitu Khalid Samad@gereja tidak sedikit pun mahu mempertahankan Presidennya malah beliau mahu Haji Hadi digulingkan dan diganti dengan Mat Sabu.

Perbicaraan Kes Haji Hadi melawan PKR ditangguhkan kepada 23 November depan.

Hakim Datuk Mohd Yazid Mustafa membuat keputusan itu setelah saksi defendan iaitu Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Alor Limbat, Aiffin Deraman memberi keterangan.

Hadi dan Pengerusi PKR Terengganu yang juga Adun Bandar, Azan Ismail turut memberi keterangan.

Saksi pihak palintif iaitu wartawan dari akhbar Kosmo dimaklumkan tidak hadir bagi perbicaraan hari ini.

Bekas calon PKR Dun Bukit Besi pada PRU13 lalu, Mohd Shamsul Mat Amin memfailkan saman terhadap Tuan Guru Abdul Hadi susulan ceramah Presiden PAS di Kampung Tebakang, Alor Limbat, Marang semasa kempen PRU itu.

Shamsul mendakwa ceramah Haji Hadi mengaitkan beliau sebagai calon PKR dengan pil kuda amat memalukan saya dan menyebabkan dirinya kalah dalam PRU yang lalu.

Presiden PAS yang diwakili Tetuan Awi & Co manakala Shamsul diuruskan Tetuan Vasudevan & Co

1 comment:

  1. Mungkin dia suka dengar cerita lucah!

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.