Wednesday, October 29, 2014

Berbagai Cara Digunakan Untuk Mempengaruhi Keputusan Hakim Namun Bagaimana Dengan Air Mani Dalam Dubur Saiful?
Berbagai cara dilakukan oleh penyokong Anwar Ibrahim dengan mengadakan ceramah menghasut mahasiswa, membawa anak kecil, membuat ceramah depan untuk istana kehakiman dan berbagai lagi namun semuanya tidak diambil kira oleh hakim Mahkamah Persekutuan.

Hakim Mahkamah Persekutuan mahu peguam Anwar buktikan air mani yang berada dalam dubur Saiful bukan kepunyaan Anwar Ibrahim.

Sebelum ini pakar DNA, Dr Brian Mc Donald yang diupah oleh Anwar memberi keterangan bahawa ada kemungkinan sperma pengadu, Mohd Saiful Bukhari Azlan ditemui pada duburnya sendiri.

Kedua-dua pakar upahan Dr David Lawrence Noel Wells dan Dr Brian McDonald, doktor dari Australia, gagal menafikan kewujudan air mani dalam dubur Mohd Saiful, mereka juga gagal menafikan air mani itu adalah milik ‘Lelaki Y’, yakni lelaki yang dikenal pasti sebagai Anwar Ibrahim.

Bahkan sampai satu peringkat Dr Wells sendiri tidak dapat menjawab, bagaimana boleh wujud air mani dalam dubur pengadu, tetapi mempertikaikan tempoh masa, 56 jam, air mani yang diambil dari dubur untuk analisis sebagai ‘tidak berapa elok

Ini yang membuatkan peguam Anwar Ibrahim buntu untuk berhujah mengenai siapa lelaki 'Y' dan mereka memilih untuk menyerang dalam kesilapan teknikal dalam menyimpan sperma.
Pada 7 Mac yang lalu, Mahkamah Rayuan membatalkan penghakiman Mahkamah Tinggi dan mendapati Anwar bersalah meliwat Mohd Saiful.

Mahkamah Rayuan memutuskan bahawa hakim perbicaraan itu terkhilaf apabila meragui integriti sampel berdasarkan keterangan dua pakar saksi yang dipanggil oleh pihak pembelaan.

Anwar yang satu-satunya pesalah yang memilih untuk duduk diam dalam kandang tertuduh tanpa disoalbalas oleh peguam pendakwa telah dijatuhi hukuman penjara lima tahun bagi kesalahan itu yang didakwa dilakukan di Unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara antara 3.10 petang dan 4.40 petang pada 26 Jun 2008.

Pertuduhan dibuat mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan, yang membawa hukuman penjara sehingga 20 tahun dan sebatan, jika sabit kesalahan.

Ini kes liwat kedua terhadap Anwar.

Dalam kes pertama, Anwar didapati bersalah meliwat pemandu keluarganya, Azizan Abu Bakar, di Tivoli Villa di sini pada 1994 dan dijatuhi hukuman penjara sembilan tahun oleh Mahkamah Tinggi pada 8 Ogos 2000.

Anwar menjalani hukuman itu selepas selesai menjalani hukuman penjara enam tahun atas kesalahan rasuah setelah disabitkan terhadap empat tuduhan rasuah pada 4 April 1999.

Anwar dibebaskan pada 2 September 2004 apabila Mahkamah Persekutuan yang diketuai Hakim Tun Abdul Hamid Mohamad meminda sabitan kesalahan itu dan mengetepikan hukuman penjara terhadap dakwaan meliwat Azizan, dalam keputusan majoriti 2-1.

Anwar dibebaskan apabila Abdul Hamid dan dua lagi hakim Datin Paduka Rahmah Hussain dan Tengku Datuk Baharuddin Shah Tengku Mahmud bercanggah dari segi tarikh sebenar kejadian liwat, walaupun pada umumnya, ketiga-tiga hakim itu bersetuju bahawa berlakunya aktiviti liwat antara Anwar, Azizan dan adik angkat Anwar,Sukma Darmawan Sasmitaat Madja.

5 comments:

 1. Si mamat-BINATANG BUAS PKRSODOM ni juga mesti diDAKWA di bawah undg-undg SYARIAH - kerana telah jelas LIWAT telah berlaku! Lihat di -
  http://theunspinners.blogspot.com/2014/10/usaha-peguam-lain-sia-sia-gopal-ngaku.html , Usaha peguam lain sia-sia, Gopal ngaku "liwat berlaku", Posted by The Unspinners at 10/29/2014:

  Hari ini, Ram Karpal cuba mempertikaikan pelbagai aspek analisa dan prosedur oleh ahli Kimia Seah yang pernah dilakukan. Tujuannya adalah untuk cari salah pihak pendakwaan. Boleh baca panjang lebar di Mkini SINI.

  Dengar komen Shafee:

  Namun perkara ini sia-sia kerana Dato Seri Gopal Sri Ram sudah perakui dalam hujahnya yang membawa mesej tersirat bahawa berlaku hubungan seks secara suka sama suka (consensual sex).

  AIDC mengulas:

  “Galeri awam di mahkamah tadi (semalam) cukup susah nak terima hakikat pernyataan wakil Anwar apabila kerap kali mengatakan – ‘consensual sex’ sememangnya berlaku. Ini yang cukup susah nak diterima.

  “Jika sodomi paksa tidak berlaku; apa yang jadi? Gopal Sri Ram dalam mempertahankan Anwar banyak kali memberi gambaran bahawa jikapun berlaku, ianya adalah berasaskan suka sama suka,” ulasnya.

  Menurutnya, implikasi di sebalik hujah itu, peguam Anwar cuba membuat dua pilihan iaitu secara paksa atau suka sama suka.

  “Ini bermakna, insiden itu memang berlaku. Tidak ada syak. Tetapi soalnya, paksa atau tidak.

  “Kalau menurut Ram…memang berlaku. Paksa atau tidak itu soal lain,” ulasnya lagi

  -----------------------

  Apa lagi nak hujah kata tak ada liwat atau tak berada di kondo atau spendar lain atau tak gundah dari gambar atau DNA atau prosedur penahanan?

  Kalau dah ngaku berlaku, kenalah bukti suka sama suka...!!! Ini pula kata tak berlaku dan cuba main teknikal fault.

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 2. umno bodoh. umno jilat lubang tahik saiful. lubangtahik milik umno.betapa jijik dan kejinya umno dan barau baruanya.

  ReplyDelete
 3. sialfull umno punya
  hakim umno punya
  mahkamah umno punya
  polis umno punya
  celaka umno punya
  anakharam juga umno
  tentu anwar di penjara, maka semua umno akan jadi anak haram. anak hasil dari zina

  ReplyDelete
 4. OI anon.ano 6.56 & 8.08pm, lu punya ekoq-ekoq ni si-PENDATANG/PENCEROBOH PELAHAP-KANGKANG-BABI KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM aahhh?!

  Berapa manyak JUBOQ BABI lu SODOM aaah?

  PI MAMPOS lu punya ekoq kat KANDANG si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-si-PORNORASIS-no-1!

  ReplyDelete
 5. Hari ini anwar, esuk anak cucu kita.......
  Maksudnya hari ini anwar meliwat dan kalau tak dihukum esuk anak cucu kita akan ikut jejak langkah dia.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.