Friday, October 17, 2014

Mana Satu Majlis Peguam Mahu, Hapuskan Akta Hasutan Atau Membebaskan Anwar Ibrahim


Apa sebenarnya yang Majlis Peguam mahukan? Adakah mereka mahu Anwar dibebaskan atau mahu Akta Hasutan 1948 dimasuhkan. Tetapi dalam masa yang sama mereka mendesak kerajaan mendakwa Ibrahim Ali kerana mengeluarkan kenyataan bakar bible.


Majlis Peguam yang diketuai oleh anak kepada pengerusi Media Prima Syahredzan sebenarnya ada agenda sendiri ketika perbicaraan ke liwat Anwar Ibrahim semakin hampir seolah-olah mahu ujudkan mood demonstrasi bebaskan Anwar Ibrahim.

Habis semua pelacur upahan dan orang asli dikerah untuk berdemo bersama mereka.

Himpunan mansuh Akta Hasutan 1948 yang diadakan di Padang Merbok dan Bangunan Parlimen pagi ini dirancang oleh Majlis Peguam Malaysia dan Angkatan Muda Keadilan.

Oleh kerana kurangnya mendapat sambutan rakyat, penganjur terdesak hingga mengheret kaum orang asli dan pelacur di jalan Chow Kit bersama. 


Persoalannya, apakah relevennya kehadiran kaum orang asli di himpunan itu? Sudah berapa ramaikah kaum orang asli yang telah didakwa dibawah akta tersebut

Dengan demonstrasi ala Anwar Ibrahim menjadikan Majlis Peguam antara yang paling bangsat dipergunakan oleh pembangkang bagi menjatuhkan kerajaan.

6 comments:

 1. Majlis Peguam mahu gabungkan kedua-dua tuntutan sekaligus, jadi apa yg mrk mahukan ialah "HAPUSKAN ANWAR IBRAHIM".

  ReplyDelete
 2. nak suruh mansuh akta hasutan, yang ko pegi pecat mppp pas tu dia hasut ke

  celaka punya cina dap

  ReplyDelete
 3. Ini bukti ISA masih diperlukan. Sumbatkan aje majlis peguam kat kemunting.

  ReplyDelete
 4. Dasar ejen-ejen BANGSAT si Barat-ZIONIS-DAPBANGKAI!

  DASAR BINATANG BUAS rejim US/Barat/UN/WHO/WB/IMF/ICC-ICJ/IAEA yg. dikuasai ZIONIS-KEPARAT! Si US/NATO/Barat-ISrael boleh buat apa mereka suka termasuk dlm. membunuh umat Islam dlm. GENOSID yg.meningkat di Palestin, Iraq, Syria, Afrika; Malaysia dsbnya termasuk menyebarkan Virus-BIOWARFARE , termasuk AIDS, DENGGI-GMO (perlu Statistik, pesakit denggi ni, majoriti bangsa apa dan di kawasan perkampungan/perumahan bangsa apa yang majoriti di negara kita ni) serta Virus-EBOLA-GMO, untuk MENGHAPUSkan umat Islam GLOBAL, bermula dengan warga ISLAM dari Afrika Barat, untuk menguasai negara Islam Guinea yang amat kaya minyak-gas, tetapi yang paling penting URANIUM, utk. pembuatan senjata Nuklear (lihat di http://www.liberianobserver.com/security/ebola-aids-manufactured-western-pharmaceuticals-us-dod , Ebola, AIDS Manufactured by Western Pharmaceuticals, US DoD?, By: Dr. Cyril Broderick, 09/09/2014; di - http://21stcenturywire.com/2014/10/08/rockefeller-foundations-futurist-paper-details-ebola-plot , Rockefeller Foundation’s Futurist Paper Details‘Ebola Plot’, October 8, 2014 By 21wire; dan di - http://www.presstv.ir/detail/2014/05/05/361346/bioweapons-could-lead-to-apocalypse/ , Bio-weapons could lead to ‘apocalypse’, By Dr. Kevin Barrett: May 5, 2014.

  Dan lihat juga Professor Yahudi DAJAL ini sejak tahun 2006 lagi, yang mencadangkan 90% penduduk dunia untuk dihapuskan di bawah program Eugenics Ebola ini – lihat di http://newsweekly.com.au/article.php?id=2439 , Scientist calls for death to humanity, by John Ballantyne, News Weekly, April 15, 2006; dan di -
  http://whale.to/c/professor6.html , Professor's "Kill 90% of Population" Comments Echo UN, Elite NGO policies: Mainstream media first spike, then distort reality of the story, Steve Watson / Paul Joseph Watson & Alex Jones, April 4, 2006!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 5. Apakah sebab utama mereka nak mansuh Akta Hasutan 1948?


  Sebab menurut Perkara 63(4) Perlembagaan Persekutuan, Ahli- ahli Parlimen adalah kebal dari sebarang pendakwaan mahkamah jika mrk mengucapkan atau mengundi sesuatu di dalam perbahasan majlis Parlimen KECUALI HAL-HAL YANG MERUPAKAN SATU KESALAHAN DI BAWAH AKTA HASUTAN 1948.


  Lihat bagaimana hebat dan pentingnya Akta Hasutan ini berbanding dengan akta-akta yang lain. Ahli Parlimen Kebal dari pendakwaan KECUALI DI BAWAH AKTA HASUTAN.


  AHLI PARLIMEN PEMBANGKANG SEMAKIN RAMAI DI PARLIMEN DAN SATU HARI NANTI MEREKA AKAN MENJADI KERAJAAN. TETAPI SELAGI AKTA HASUTAN TIDAK DI MANSUHKAN MEREKA TIDAK AKAN MAMPU MENGHAPUSKAN RAJA2 MELAYU, HAK ISTIMEWA MELAYU DAN BAHASA MELAYU MELALUI PARLIMEN KERANA TINDAKAN ITU AKAN MERISIKOKAN MEREKA DI KENAKAN TINDAKAN DI BAWAH AKTA HASUTAN.


  Nampak tak permainan mereka. Sekarang mereka menghujahkan Akta Hasutan menyekat kebebasan bersuara lah, menganiaya, padahal itu bukan sebab sebenar.


  Itu modus operandi mereka utk divert isu saja.


  Sebab itulah kita kena sama-sama mempertahankan Akta Hasutan 1948.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.