Saturday, October 18, 2014

Mesej Whatsapp Bocor Sebab Anwar Bawa Tok Arab Ke rumahnya


Penyokong Anwar terus memuji-muji Anwar Ibrahim yang disifatkan seorang yang alim dan warak apabila berjaya membawa 
Sheikh Tareq Mohammed Al-Suwaidan ke rumahnya No.11, Jalan 3/61,Bukit Segambut Dalam, hanya untuk memberi tazkirah hanya beberapa jam sahaja.

Satu mesej daripada seorang penyokong Anwar sendiri mengatakan bahawa Sheikh Tareq Mohammed Al-Suwaidan telah sengaja dibawa masuk ke Malaysia oleh kumpulan penyokong Anwar di USA bersama Abrar Bhd (diketuai oleh Rahim Ghouse dan Dr Wan Hasni) 

Pertama mereka mahu naikkan imej Anwar yang telah tercalar dengan pelbagai krisis moral di samping mengujudkan sifat tidak percaya bahawa Anwar Ibrahim sebenarnya peliwat.

Jika persepsi ini sudah ada pada rakyat Malaysia amat mudah bagi Anwar Ibraim turun di semua kawasan bagi menghasut rakyat agar mendesak mahkamah membebaskannya.

Kedua, mahu jadikan dirinya dilihat lebih alim daripada Presiden Pas Haji Hadi Awang dan sekaligus dapat menambat hati dan sokongan ahli Pas akar umbi.

Bagi Anwar penyokong Pas adalah penting buatnya kerana tanpa penyokong Pas demo untuk membebaskannya tidak akan menjadi.

Kejayaan Demo sebelum ini hanya dipenuhi dengan penganut Pas hanya dengan sekali arahan sahaja mereka patuh dan menurutinya.

Menurut mesej Whatsapp 

Tariq Sweidan ini dari Kuwait. Dia berada di USA sejak 1983 lagi..dia duduk di Tulsa Oklahoma buat Ph.D dan kini ada kad hijau PR di USA. Dia bukan Ikhwan tapi dia kenal orang Ikhwan Muslimin Mesir yang lari ke Eropah dan USA ...ada juga yg lari ke Jordan, Kuwait, Syria...mereka dikenali sebagai Ikhwan dalam buangan dan dalam buruan oleh kerajaan Mesir ....dan ikhwan ni dikenali sebagai Ikhwan Alami. Mereka bertaburan di Amerika dan Eropah khususnya England. 


Ikhwan Alami ni lah yg menjadi murabbi kepada pelajar-pelajar Malaysia dalam IRC di UK dan MISG di USA. Anak2 didik mereka termasuklah Dr Fuad Zakarshi, Dr Syed Azman, Azman Hussin, Sahri Bahari, Idrus Wan Cik, Dr Rahim Ghouse, Dr Wan Hasni dan ramai lagi....95% pimpinan IRC dan MISG bila balik Malaysia masuk UMNO antara 1990-1998. ...skrg ni mereka bawa Tariq Sweidan untuk pulihkan imej Anwar dan utk dapatkan momentum baru utk group Anwariyun...alahai...bukan kita tak tahu tektik puak-puak anwariyun ni...PASMA menumpang sekaki la....

Masa Anwar dalam UMNO, Anwar sudah' establish' beberapa Financial groups melalui IIIT dan Saar Foundation di Virgnia. Abrar Group ditubuhkan dan dketuai oleh Dr Wan Hasni dan Dr Rahim Ghouse dan mendapat 'backup' yang kuat dari kerajaan Kuwait. 

Pimpinan IIIT dibawa masuk kuasai UIA Malaysia sehinggalah 1998, apabila Anwar kena buang dari UMNO, pimpinan IIT lari keluar Malaysia, sementara Abrar Group kena beku. Dr Rahim Ghouse lari ke Australia. Dr Wan Hasni kena tahan dan soal siasat tentang harta Abrar dan hubungan dengan Anwar.

Dr Tariq Sweidan rapat dengan Dr Rahim Ghouse Presiden MISG dan Dr Tariq menjadi murabbi kepada MISG sebelum Dr Rahim Ghouse datang ke USA lagi. Yang baju biru Melayu berdiri dalam gambar dibawah ialah Azman Hussin, mantan pensyarah UKM, mantan Presiden MISG, kawan baik Dr Tariq Sweidan di Oklahoma. 

Dr Mujahid juga hadir. Hampir semua bekas pimpinan MISG dan IRC hadir du rumah Anwar tanpa mengira parti.....tetapi yang menyatukan mereka ialah tarbiyyah manhaj Ikhwan Alami (Ikhwan buangan dan buruan kerajaan Mesir)

Di Malaysia, anak2 didik Ikhwan Alami dalam IRC banyak di UM. Mereka ikut usrah pimpinan Ustaz Alias Othman dan Ustaz Zawawi Ali. jadi tak heran bila Ust Mat Hussin mantan YB PAS Kelantan bersama PASMA. 

Husam juga anak didik kumpulan yang sama semasa dia di UM. Pada umumnya mana-mana anak didik Ustaz Alias Othman mesti ada kaitan dengan JIM, IRC, Ikhwan Alami. IRC di Mesir uga hidup dan dipimpin oleh Dr Mujahid Yusuf Rawa. 

Mereka sentiasa bersatu walaupun mereka duduk dalam parti lain-lain. Bagi mereka yg dalam PAS, mereka kata politik bersama PAS, jamaah masing-masing. 

Itulah slogan yang dibawa oleh Yb Saari Sungip dan Dr Dzulkfli Ahmad apabila mereka menyertai PAS. Sepertimana dalam kertas kerja grand design JIM, mereka mahu kuasai UMNO dan PAS, dan jika perlu mereka akan wujudkan parti baru untuk kuasai politii Melayu Islam. Mungkin PASMA adalah platform awal ke arah parti baru jika mereka gagal kuasai PAS dalam Muktamar 2015. Bagi mereka Nuar adalah pemimpin Agung.

Kesimpulannya, ini semua wayang IKRAM (pecahan JIM) dan PKR. Dulupun mereka dalam UMNO, dan ramai masuk UMNO pada tahun 1990 selepas PAS dan Angkatan Perpaduan Ummah tawan Kelantan. Biarlah IKRAM dan PKR syok sendiri. PASMA menumpang teduh di bawah payung ni sebab Ir Pahrolrazi tak termasuk dalam rangkaian ini dulu semasa dia mahasiswa....kini dia menjadi dalam dalam PASMA untuk mencalarkan kredibiliti PAS.

5 comments:

 1. dari cerita diatas ramai kawan anwar yang hebat hebat, tetapi malang sekali kawan kawan hebat ini tidak mengunakan akal yang waras untuk selamatkan Negara dari mainan politik kotor anwar, mengapa takut kata benar siapa anwar, kenapa takut mengata benar anwar meliwat dan membuat kerja maksiat dengan bukti bukti scientific yang ada, video cam yang ada..the fact is he has done that dirty job out of his lust. dah tentu ini bukan nilai orang warak yang dia tunjulkan,..kepada kawan kawan dia yang dah sedar dan menentang dia, itu satu ketegasan yang bernilai tinggi, moral yang korup tetap korup tak kira ustaz ke, orang alim ke..wake up Malaysian..you should look at anwar from the facts on what the wrong doing tht he has done, not on the surface value he is trying to save himself by calling someone to give ceramah ugama nak selamatkan dia,..kalau kepala kafir boleh kata anwar meliwat, kenapa kita orang islam masih mempertahankan dia..selamat kan ummah dari tipu helah puak puak berpura pura ini..

  ReplyDelete
 2. Ape pya bodoh/haprak admin, takan hakim boleh terpengaruh dgn imej yg dibawa DSAI, pengadilan dibuat berasaskan fakta kes, guna kepala lututlah sikit admin, budak2 umporno n melayu penerima BR1M boleh lah lu kelentong.......macai haprak lah lu admin.....

  ReplyDelete
 3. aanon di atas tu cakap guna kepala lutut. sekolah setakat darjah enam saja ke? Tak tau strategi? untuk pengetahuan kamu, penerima br1m yang banyaknya adalah penyuokong pembangkang, as pembangang. Rasanya penyokong kerajaan yang adapun tak lah ramai sangat. umum mengetahui manusia yang tidak berpuas hati, tak berterima kasih adaah manusia yang tidak berkemampuan. Rakyat kategori nilah yang mampu ditarik oleh pembangang untuk menolak kerajaan. Tapimenjadi tanggongjawab kerajaanuntuk memastikan golongan ini mendapat pembelaan. Nampak tak kontradiksi di sini. Saya tidak menyalahkan mereka kerana sebagai golongan yang kurang bernasib baik mereka memang kurang dapat mencerna menggunakan akal. yang salah adalah pembangang yang menanggok di air keruh. sepatutnya pembangang bersama kerajaanuntuk menaikkan taraf hidup mereka yang kurang berkemampuan in. Menerima br1m tidak salah tapii gunakan sumbangan kerajaanitu dengan sebaik-baiknya.

  ReplyDelete
 4. HELLO BIG BRO , SALAH DIA BELAJAR TERLALU TERTINGI2
  SBB TU OTAK DIA TAK NAMPAK BAWAH
  ORG2 SEPERTI AKU DAHTAU LAMA DAH ANUKwak su\kak BUN,,,

  ReplyDelete
 5. So what a big deal about Arab? Semua penyembah arab. kebanyakkan arab kaki pungkoq juga. Puak UMNO pun sama penyembeh Arab. Cakaplah Ikhwan ka.. apa saja. Bila nak lari, lari ke negara yang depa kata kafir. Why tak pi Afghanistan, Saudi atau negara negara terrorist yang lain.
  penipu!

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.