Thursday, October 30, 2014

Peguam Anwar Kata Saiful Jolok Plastik

Hakim Rakyat Sedang Memikir Bagaimana Nak Bebaskan Anwar 
Pendengaran rayuan terakhir kes Anwar meliwat masuk hari ke-3, peguam Anwar Ibrahim yang diupah seramai 14 orang bertungkus-lumus untuk membuat keraguan yang munasabah terhadap kes ini.

Hari ini peguambela Anwar Ibrahim, Ramkarpal Singh ketika membuat penggulungan mengeluarkan semula bukti yang pernah dihujah ketika di Makamah Tinggi dengan mempertikaikan penetrasi Anu... Anwar terhadap dubur Saiful.

Menurutnya doktor Pusrawi, Dr Mohd Osman Abdul Hamid dalam keterangannya memberitahu mahkamah tidak ada sebarang penatrasi berlaku ke atas dubur pihak yang menuduh, Mohamad Saiful Bukhari Azlan.

Walaubagaimana pun Dr Osman ada memberitahu Saiful memasukkan objek plastik ke dalam duburnya.

Dr Osman ketika memeriksa Saiful tidak menemui sebarang kesan kecederaan walaupun Saiful mengadu sakit.

Ramkarpal berhujah bahawa Hakim Mahkamah Tinggi dan Mahkamah Rayuan lebih percayakan tiga doktor kerajaan berbanding Dr Osman yang berasal dari Mynmar.

Untuk rekod  Dr Mohamad Osman adalah doktor yang bekerja secara kontrak di Hospital Pusrawi. Beliau bukan doktor pakar dalam bidang ini.

Dr. Osman berasal dari Myanmar dan mendapat pendidikan perubatannya dari Universiti Yangon Myanmar.

Nama Dr Mohamad Osman hanya wujud di laman MMC, tetapi tidak wujud dalam senarai doktor laman Hospital Pusrawi  

Mengikut rekod MMC, Dr Mohamad Osman adalah nama Islam kepada THAN AUNG, berasal dari Myanmar. Apakah beliau mempunyai perkaitan dengan Tian Chua, Ketua Penerangan PKR yang sering mengadakan demonstrasi memperjuangkan 'pro-democracy Aung San Suu Kyi' di Kuala Lumpur.

Dr Mohamad Osman dan keluarga 'lari bersembunyi' sehingga kini, selepas menyebarkan laporan pemeriksaan dubur Saiful diinternet.

Rayuan akhir Anwar Ibrahim yang masuk hari ketiga di Mahkamah Persekutuan bersambung esok selepas Ketua Pendakwaan, Tan Sri Dr. Muhammad Shafee Abdullah memohon penangguhan bagi membolehkan pihak pendakwaan meneliti penghujahan empat peguam bela yang mewakili perayu.

Muhammad Shafee memaklumkan beliau memerlukan masa untuk menyediakan hujahan balas dan memohon prosiding ditangguhkan ke esok pagi.

1 comment:

  1. Yang main jolok2 plastik ni cuma geng2 nuar macam surinderan,ramkapal, ambigshit,lateeeeefa koyak,etc etc.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.